Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onufrina

Właśnie zrobiłam pyszną pizze:)

Polecane posty

Gość onufrina

Mniami, ale się najadłam:)

Gość onufrina
nie bądź taki cwany i wyjmij rękę z odbytu jak do mnie piszesz

Cieszę się, że smakowało. :) Mnie facet właśnie przygotowuje udka z kurczaka w grillowanych warzywach + pure (nie wiem jak się pisze "pire"). Pięknie pachnie! :D

Gość facet Lookrecji
oczywiście do pure dodam cos "od siebie " :classic_cool:

Gość onufrina
lekko sie zwęgliła i przyjechała straż pożarna, ale to nie przeszkadza mi wpierdolic ją ze smakiem i dodatkowo podtuczyc moje grube dupsko :)

Gość onufrina
Boże, co za kretyni tutaj!:) Spadajcie podszywy- pewnie głodne tuczniki na diecie się wyżywają, że jem dobre jedzonko;/ Smakowało, a jak:) Pochłonęłam chyba tysiące kalorii, ale zarazi tak wsiadam na rowerek, więc nie będzie tragedii;) Nie mam syfu w kuchni, bo mam pewne zasady w trakcie pichcenia! Przygotowując składniki, czekając na coś, zmywam wszystko na bieżąco! Tak więc, gdy pizzę wyjęłam z piekarnika nic nie zostało do zmywania:P

Gość onufrina
Mmmm, pizza była tak dobra, ze jak zaraz ja wysram to zjem ponownie, w koncu jest tylko troche przetworzona :)

Gość Ja wlasnie zjadlam bigos
Pyszny był :) Pizzy nie lubię :o

Gość onufrina
500g mąki 40 g drożdzy 250 ml ciepłej wody płaska łyżeczka soli pół łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy Drożde z cukrem i ciepłą wodą( nie gorącą i nie zimną, a letnią!) mieszamy z 4 łyżkami mąki, przykrywamy i odstawiamy na 15 minut aż urośnie. Zamiast wody można mleko- ja tak wolę:P Do mąki z solą wlewamy ten rozczyn drożdzy, mieszamy,ugniatamy miękkie ciasto. Jak za twarde to dolewamy wody. Dolewamy oliwę,wszystko razem urabiamy. Dzielimy kulę na tyle części ile chcemy( można zrobić kilkanaście malutkich pizz:P Ciasto zostawiamy aż wyrośnie- gdzies na pol godziny. pieczemy w piekarniku 200stopni, przez okolo 20-30 minut- sprawdzać stan pizzy:D Skladniki na: bazylia, oregano, tymianku ciut, ser, pieczarki, dobra wędlinka.

Gość onufrina
Jeszcze udalo mi się zrobić pyszny sos czosnkowy. Przepis kombinowany z paru przepisów z netu w sumie:P 2 łyżki majonezu 6 łyżek śmietany 18tki cukier( wedle uznania ilość, bo każdy lubi co innego:P) Ja może ze 2 szczypty dodalam) sól pieprz czarny/ ziołowy bazylia oregano tymianek! To on nadaje sosom do pizzy taki smak i aromat intensywny! Ale tymianku doslownie szczyptę, by nie przegiąć, bo to intensywna przyprawa. 2 ząbki czosnku ugniecione

Gość onufrina
A sos pomidorowy ,którym smaruję ciasto to: koncentrat pomidorowy pół na pół z wodą cukier( malutko, do smaku) sól pieprz czarny bazylia oregano tymianek 1 ząbek czosnku zgnieciony można trochę papryki ostrej;)

Gość onufrina
Ja jestem uzależniona od pizzy;) Dziś postanowiłam ,że sama zrobię. Wyszło mnie to taniej niż ta, którą zawsze zamawiam. Jem pizzę 3 razy w tygodniu. Jak inni są uzależnieni od słodyczy tak ja od pizzy;D Ale nie walczę w sumie ze swym nałogiem, bo jestem szczupła. Tylko kasy mi szkoda tyle na zamawianie takiego jedzonka. A samemu jak się zrobi to chyba wychodzi taniej, więcej i....ile radochy z tego ,że smakuje;);D

zdecydowanie taniej wychodzi jak sie robi samemu i jest o niebo lepsza, ja tez uwielbiam pizze, moglabym jesc codziennie :D

Gość onufrina
Tak, przepis jest dobry. Masz rację:) Zawsze jest pysznie:) Sos czosnkowy można robić też z jogurtu naturalnego ,ale jednak nie ma to jak śmietana czy majonez....Proporcje można dawać różne.W zależności od tego jak bardzo śmietanowy/ majonezowy sos chce się uzyskać:D I nic nie zastąpi prawdziwego rozgniecionego czosnku, żaden w proszu;)

Gość onufrina
I jak się robi samemu to przynajmniej wiadomo co się je;)