Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta pyta kobiet

Kobiety, używałyście olejek rycynowy

Polecane posty

Gość kobieta pyta kobiet

na porost i gęstość włosów? Pomógł Wam?

Gość Pause Breack
No,robilam ta maseczke przez 2 miesiace i wlosy sa dluzsze o 5 cm :D co u mnie jest ogromnym sukcesem bo tyle to mi na rok normalnie nie rosnie

Gość karokaroo
maseczke? to nie jest maseczka tylko OLEJ rycynowy. tak, ale najlepiej dodać go sobie do maseczki, lub zmieszać z innymi olejami, np kokosowym. ciężko sie ie go nakłada i zmywa. pięknie nawilża i tworzy efekt push-up na glowie:) cuuudo, ale może obciążac wlosy i tworzyc strąki jak sie go dobrze nie umyje.

Gość kobieta pyta kobiet
a na rzęsy i brwi pomaga? Próbowałyście?

Gość Pause Breack
Ja robię maseczkę tj olej,jajko ,pol lyzki soku z cytryny :) Na rzęsy tez robilam,były gestsze i dłuzsze , ale juz jest normalnie takze trzeba bedzie wrocic do kuracji aha i powiem Ci ze na kazdego to inaczej dziala wiec wyprobuj na sobie, czyjes opinie nic nie pomogą;)

Gość ktośtośtos
Mojej koleżance dermatolog zalecił olejek rycynowy do smarowania brwi, bo jej strasznie wychodziły. Pomogło. Znów ma gęste i ładne.

Gość Pause Breack
Artefakt_Diabła bez soku:D sam olejek. ale najlepiej miec jakas szczoteczke i nakladac jak tusz,tyle tylko zeby nie splywalo z rzes i najlepiej na noc to zrobic bo w ciagu dnia troche dziwnie z tym chodzic(jest tlusty i wolno sie wchlania a tuszu nie mozna nakladac;) )

Gość nic w glowie buu
stosowalam..olejek rycynowy..zoltko i kilka kropel cytryny..taka miksture mna wlosy umyte na pol godzinki ..owinac recznikiem..super wzmacnia wlosy..sa piekne i blyszczace..ale ciezko troszke zmyc ta miksture z wlosow

Gość karokaroo
ja poleca ten olejek. tylko nie zostawiaj na noc! a jak juz to nie wcieraj go w skalp! nie wiadomo jak na niego zareagujesz, mogą ci wyleciceć wlosy. 2 godziny z olejkiem stanowczo wystarczą. ale tobie chodzi o porost wiec ja na twoim miejscu zrobiła tak... na sklalp kładła jakis olejek indyjski, np Amle, sese... albo kokosowy, z jojoba, awokado... a na długość właśnie rycyne z dodatkiem. a na porost najlepszy jest masaż głowy. ok 15 min codziennie wcierając jakieś kapsulki na przykład radical na wypadanie- ma genialny skład same dobnroci dla włosów!

Gość karokaroo
z cytruna prosze ostrożnie! wysusza włosy!! moje, zaraz po farbowaniu, zareagowaly tragicznie na cytryne, zrobil sie stog siana

Gość Pause Breack
olejek zageszcza wlosy,nie powoduje ich wypadania :D to sa naturalne skladniki ktore mozna trzymac caly czas,gorzej jest z chemicznymi

Gość Pause Breack
prosze Cie bardzo;) :) na rzeski codziennie przez 2 tygodnie:) powodzenia

Gość karokaroo
Pause Breack - niestety olejek ten nalzy do jen=dnych z najcieższych, razem z oliwą z oliwek, mogą po nim wlosy wypadać jeszcze bardziej. jezli chcesz innych porad co do przyśpieszenia wzrostu to na przykład wcierka z wody pokrzywowej, brzozowej. pij napar z pokrzywy i naparu. dobre też są drożdże zalane wątkiem.

Gość karokaroo
z krzywy i skrzypu polnego - sorry

Gość karokaroo
co do elojka rycynowego to wiem co mowie, NIE RADZE STOSOWAĆ NA CAŁĄ NOC. niestety miałam klientki którym ten olejek wyrządzil poważne szkody. z niczym nie mozna przesadzac. nawet z olejowaniem! ponad to... włosy można przeolejować i moga wyglądac o wiele gozej niż przed kuracja. na pierwszy raz z olejami stanowczo polecam olej kokosowy. może to być Parachute, Vatika Dabur, lub zwykły ze sklepu ze zdrową zywnością ale koniecznie nierafinowany tloczony na zimno.

Gość lilianka127892
karokaroo- a ile taki olejek kosztuje, i gdzie mozna dostac?

Gość karokaroo
chodzi ci o kokosa? w sklepie ok 10zł.parachute na allegro, w sklepach indyjskich, zielarskich. za 200 ml ok 13zł, vatika jest o wiele droższa