Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gffdhfhfhfghfg

jak sie zamelduje niemowle w mieszkaniu w bloku to wiekszy czynsz?

Polecane posty

Gość gffdhfhfhfghfg

bardzo prosze o odpowiedz bo tylko taki powod mi sie nasuwa czemu tesciowwie nie chca naszego dziecka u siebie zameldowac

Gość goska co ma ktoska
wiekszy o koszty ktore przelicza sie na osobe np.wywoz smieci, swiatlo na klatce schodowej,winda...ale to grosze sa :)

Gość moze boja sie ze za dzieckiem
wy przyjdziecie? jako prawni opiekunowie?

tylko wywóz śmieci i jak masz wodę ryczałtowaną to na ilość osób czyli dziecko się liczy

Gość gffdhfhfhfghfg
aha dzieki dziewczyny czyli bedziemy musieli sie dorzucac te 30zl pewnie na te smieci, bo pomimo ze maluch to i tak te smieci jak na doroslego sie liczy? a wode na licznik maja tescioweir wiec sie nie liczy. dzieki, jeszcze ktos cos doda?

Gość gffdhfhfhfghfg
a to moglibysmy tak|? skoro nasze dziecko zameldowane u tesciow to my z buciorami prawnie moglibysmy sie wmeldowac? troche bez sensu. oczywiescie nigdy tak nie zrobimy ale moze ktos gdzies im takie cos palną i moze dlatego tez nie chca zameldowac

Gość ale dziecko chyba
meldowane jest z urzedu tu gdzie matka? Tak mi sie wydaje.

Gość moze jestem ciekawska ,
ale dlaczego n ie chcecie dziecka zameldowac tam gdzie wy jestescie zameldowani ( ty ) ?

a nie wiem czy tak mozna. ale wez pod uwage, ze prawny opiekun dziecka - czyli ty i twoj maz - macie obowiazek opieki nad nim - a gdzie sie opiekowac jak nie w domu? moze nawet tak prawnie sie nie da, ale jak ktos z zyczliwych tak chlapnal, to mogli tesciowie uwierzyc. choc oczywiscie nie musieli :) a pytaliscie czemu nie chca?

Gość gffdhfhfhfghfg
nie ma to znaczenia czemu nie chcemy dziecka zanmelkdowac tam gdzie ja jestem. a to ze dziecko ma meldunek z automatu tam gdzie matka to chyba juz to nie dziala.

Gość goska co ma ktoska
u mnie smieci plus winda plus swiatko na korytarzu to koszt ok 11 zlotych na osobe na miesiac

Gość gffdhfhfhfghfg
pytalismy to mi tesciowa powiedziala: bo to nie wiadomo jak to z wami bedzie czyli ze mna i jej synem. :/ chociaz nie ma podstaw sie o nic matrwic, bo my nawet sprzeczamy sie od swieta nie mowiac o klotniach :/

Gość no chyba jednak ma znaczenie
bo ja bym swojego wnuka u siebie nie zameldowała bez powodu. powiedz czemu nie chcesz zameldować maluszka tam, gdzie Ty masz meldunek?

Gość gffdhfhfhfghfg
Gosia dzieki czyli te 30zl by styknelo. tak mi powiedziala tesciowa jak Wam napisalam ale moze jej bardziej o te dodatkowe pieniazki za czynsz chodzi, stad pytam jak to wyglada :(

skoro jestescie zgodna para to moim zdaniem tesciowa rzucila tak na odczepnego, a prawdziwy powod ukryla. poza tym co to za bzdury? nawet gdybyscie chcieli sie rozstac to jej wnuk pozostaje jej wnukiem!

ale po co wszystko komplikować ? Nie mozesz zameldowac tam gdzie ty jestes zameldowana ? Skoro nie chcą , maja tez takie prawo Moze nie chcą , bo uwazają ,ze dziecko powinno byc meldowane z rodzicami ? A twój mąz gdzie ma meldunek ? Jeszcze u rodziców ?

wnuk jasne, ale co jak ona (autorka) zwali im się na głowę? przyznaj autorko, czemu chcesz małego meldować u teściów?

Gość gffdhfhfhfghfg
ciekawa, moj maz jest z rodzicami zameldowany wiec jak najbardziej pasuje by dziecko jego tez bylo tam zameldowane. wiem nic na sile tylko tak pytam bo przez taka glopia sprawe wyszlo co o nas mysla skoro powiedziala: ze nie wiadmo co to z nami bedzie

Gość nananananananan
Ja dziecka nie musiałam meldować sama. Właśnie zostało zameldowane automatycznie gdzie ja miałam swój meldunek, mimo że tam nie mieszkałam. Ale to było 6 lat temu. CZyżby zmieniło się coś od tamtych czasów??

Gość gffdhfhfhfghfg
moglabym sie im zawalic na glowe? chyba nie, bez sensu piszesz... samemu sie wmeldowac nigdzie nie mozna chyba

Gość no nie . . . .l . . . .
nie sadze ze o pieniazki chodzi:D pewnie jakas wywijaczka jestes:D

aha , nie przeczytałam twojej wczesniejszej wypowiedzi Moim zdaniem nie chodzi o pieniadze tylko o mieszkanie Swoją drogą fajna babcia :-0 , która z góry zakładała jak to będzie Czyli ,ze jakbyscie się rozstali mto juz by wnuczki nie traktowała jak wnuczki ?! :-0

Gość gffdhfhfhfghfg
nananann moze tak nie wiem, bo my za granica mieszkamy

no to napewno wywijaczka jestes:D

Gość przeciez nie sprawdzają
już nie ma automatycznego meldunku tam gdzie matka.To dlatego że nie ma obowiązku meldunku.

odpierdalasz:D

a czy nie jest tak, że jako matka dziecka będziesz mogła mieszkać u teściów i oni nie będą mogli cię wyrzucić? no nie wiem, skoro nie chodzi o pieniądze to na pewno o mieszkanie. ale dlaczego w ogóle chcesz małego meldować u teściów?

Gość gffdhfhfhfghfg
ciekawa no widzisz, taki to typ ludzi niestety

Gość gffdhfhfhfghfg
chociazy dlatego chce ze oni w duzym miescie mieszkaja maja tlumaczy pod reka, wszelkie urzedy, o glopi paszport czy cos, czy za 5 at jak dziecko do szkoly bedzie szlo, to ma pierszenstwo tam gdzie zameldowane, ja mysle na dluzsza mete. A ja mam na wsi meldunek gdzie po powrocie nie bedziemy mieszkac napewno