Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malgosienka0411

Bół łopatki, mrowienie

Polecane posty

Witam :) Mam na imię Małgosia i mam 16 lat . Piszę tutaj o tym, gdyż stwierdziłam, że może tutaj ktoś coś mi doradzi lub po prostu powie co mi jest . Mianowicie od jakiś 5 lat boli mnie lewa łopatka trudno opisać ten ból, to tak jakby ktos mi wkuwal cos w nia.. a takze czuje na niej pewne mrowienie (tak jakby cos mi chodzilo po niej i lekko szczypalo a bol i to mrowienie z czasem przesuwa sie w gore) gdy czasem dotkne lopatke reka to miejsce gdzie najczesciej mnie boli czyli pod jej koncem jest jakby zdretwiale, slabo czuje dotyk (mozna to porownac jakby do znieczulenia miejscowego) a co najgorsze od kilku tygodni bol sie zmienil troche, pojawil sie teraz pod pacha a takze gdy chce gleboko oddychac wtedy boli mnie lopatka miejsce pod pacha i kregi szyjne. mam rowniez problem czasem z odwroceniem szyi lub ze schyleniem albo podniesieneim czegos. mialam robione badania rtg kregoslupa ogladal mnie chirurg i jak to on stwierdzil "nie widze tu nic niepokojacego" a ja zapytalam "to dlaczego boli mnie ta lopatka juz tyle czasu" a on"bo dorastam i musi pobolec" fajnie, tyle ze nikogo nie boli tylko mnie, a zyc z tym bolem nie jest fajnie.. Prosze o jakas rade lub pomoc . pozdrawiam.

Gość Gua
Ja mam to samo i kumpel ktory sie studiuje biologie czy cos tam powiedzial mi ze to jest spowodowane uciskiem na nerw

Gość gość
ja tez mam to samo, mrowiła mnie łopatka prawa przez rok ale to bagatelizowałam, teraz boli kłuje,piecze parzy rozne są odmainy tego bólu, lekarz mowi ze to od kregosłupa, zwyrodnienie odcinka piersiowego,ale co dalej ? rehabilitacja za 8mies.:/

Gość gość
Autorka miała robione rtg,więc to nie zwyrodnienie. gosc 23:59: Na youtube możesz znależć jakieś cwiczenia na to zwyrodnienie.Im wcześniej zaczniesz ćwiczyć tym lepiej. Ja mam gorszy problem ze zdrowiem i też się stresuje.