Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy lepiej sie nie pakowac

glupie pytanie o czynsz

Polecane posty

Gość a jetseś blondyngą
obojętnie czy wynajmujesz, czy jest to twoje własnościowe to czynsz jest taki sam. Przy wynajmie dodatkowo płacisz od wynajmu, ale to jest inna historia.

Gość a.owszem
aaa kupujesz mieszkanie :D to czynsz na bank wynosi 250pln, nie 1000pln, chyba, że to jakiś lux w centrum warszawy ;) ja mam 24 i płacę 190, więc za 34 może być 250 :)

Gość czynsz jest też uzależniony
I tak i nie. Jeśli mieszkam sama i płacę czynsz 300 zł - to mogę wynająć kilku osobom (przede mną mieszkało 5 studentów :-) ) i czynsz będzie ten sam. Ale jeśli ZAMELDUJĘ tam więcej osób - to czynsz się już zmieni.

Gość kolkolkol
Ale z was tępaki. dziewczyna nie chce wynająć tego mieszkania tylko je kupić. Autorko ,nie będziesz płaciła 1000 zł. w ogłoszeniu jest napisane,że teraz czynsz dla 4-osobowej rodziny wynosi 250. ty bedziesz płaciła jeszcze mniej.

Gość Kkkiiikkkaaa
Zależy co to za ogłoszenie. Jak wynajem mieszkania dla studentów to raczej chodzi o to, że każda z tych czterech osób ma płacić po 250zł. Natomiast jak mieszkanie na sprzedaż, to pewnie poprzedni właściciel mieszkał w 4 osoby i wychodziło mu tyle czynszu z rozliczenia za wodę i ogrzewanie.

Gość kolkolkol
kurwa czy wy umiecie czytać!!!!!!!!

Gość czynsz jest też uzależniony
kolkolkol - ja ich też nie umiem przekonać :-) Widać tak już jest, że jak się raz coś przeczyta po łebkach - to już zakoduje się na amen :-D

Gość to jest tak
po pierwsze, jeżeli to mieszkanie ma już pośrednika, właściciel nie pójdzie na sprzedaż bezpośrednią. Chyba, że jeszcze nie podpisal z agencją umowy w pośredniczeniu sprzedaży. Inna sprawa z czynszem, oczywista oczywistość , że to jest czynsz wyliczony na cztery osoby. Poza tym napewno jest odrębna sprawa z gazem, energią elektryczną i podejrzewam wodą. Poza tym jak zadzwonisz do pośrednika to też chyba nic strasznego, za to nie ma kary śmierci.