Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalallalasjaj

kto zna dobrze LALKĘ Prusa?

Polecane posty

Gość stawska
Znaleziono dowody na to ,ze mąż nie żyje (oczywiście załatwił to Wokulski w Paryżu gdy był u Sizina) Stawska wyszła za maż za Mraczewskiegi i prowadzi z nim sklep

wokulski na wyścigach konnych został potrącony przez hrabiego przy rozmowie z panną łęcką podczas ich rozmowy i stąd ten pojedynek Wokulski trafił kulą w zamek pistoletu hrabiego a zamek w szczękę hrabiego który wybił mu ząb a hrabia chybił bo to łamaga był sekundantem wokulskiego był Szlanbaung czy jakoś tak mu było

ja wam powiem ze nas kiedys babka pytala z ksiazki "Ferdydurke" - co zobaczyl bohater kiedy wyjrzal przez okno w rozmowie z kims tam my doslownie wszystko musielismy wiedziec to jest chore jakies

łęcka dostała szłu pipy na koncercie tego muzyka i mało co brakowało by się posrała na jego widok , odwzajemniała mu gesty i prawie się w nim aj loviu a wokulski stary prawik był o picz zazdrosny:D

Gość kamien w Zasławiu
laadco:d jezdem pod wrazeniem ale nie odp na wszystkie pyt😠 niech dziecina poczyta:classic_cool:

Gość kamien w Zasławiu
złotko:classic_cool: niech strace:D ale to nie jest wychowawcze😠 niech autorka wlozy odrobine wlasnego wysilku to ja L😭 i nie mow tak pieknie do mnie:classic_cool:

Gość teraz leci w kino polska
ladaco a Rossi to ten sam co Molinari? Bo jesli tak to dobrze piszesz łecka o mało sie nie posikała , pozwalała u na impertynecje , a Wokulski był zazdrosny i wyszedł z koncertu I juz miał z niej zrezygnowac , ale ta druga ( nie pamietam jak sie nazywała ) pogodziła ich , bo powiedziała Wokulskiemu ,ze Izabela specjalnie tak robiła zeby był zazdrosny , bo ona jest zazdrosna o Stawską ( kłamała zeby ich pogodzić ) Wokulski jak to usłyszał , poleciał do Izabeli i ja przeprawszał ,ze jak on tak mógł pomyslec i poprosił o nadzieje Izabela powiedziała ,ze moze ją mieć i on dał jej wisiorek z metalem , który miał z Rosji i który był jego amuletem i gdyby mu nie wyszło z Łecka to wrócił by do Rosji Ofiarował jej to i powiedział ,ze teraz tylko ona Izabela jest dla niego amuletem i jego zycie jest w jej rekach - ona przyjeła i oficjalnie stali się narzeczenstwem Tylko nie wiem czy Rossi to własnie Molinari

o tym kamieniu to znasz tam kazał po erotycznych spuszczeniach na plecy łęckiej kamieniarzowi wyryć obelżywy napis treści...coś ze bom wszędzie swą cząstkę swej duszy zostawił ..czy jakoś

Gość kamien w Zasławiu
tak:D z Micka cytat:D ide

a reszty nie wies , Stawska się po tej awantusze z baranową krxeszowską o pizgnięcie gumowej lalki do roochania chyba wyprowadziła z tej kamienicy i tych studentów co wciągle chodzili najebani:D:D

Gość kamien w Zasławiu
studenci ja straszali :D czaszka i ona zawalu dostawala a te czaszkie spuszali na lince po to, zeby dozorca do nich przyszedl nudna lalka i pusta:O