Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dolce1983

Sukienka na slub cywilny w 8 miesiacu ciazy

Polecane posty

Gość Dolce1983

Biore slub na poczatku grudnia, bede wtedy w 8 miesiacu ciazy.. brzucha wielgachnego nie mam,wyglada jak pilka i jest sredniej wielkosci.. Jaka bylaby odpowiednia sukienka slubna (fason i kolor).. czy musi byc koniecznie biala? i jakie buty wybrac? W grudniu zapewne bedzie zimno wiec na pewno musza byc zakryte tylko jaki fason bylby odpowiedni.. pomozcie

Gość Dolce1983
mozecie jeszcze doradzic jaka fryzurka bylaby najlepsza? dodam ze uroczystosc ma byc skromna, w kameralnym gronie

co tak późno? dobrze, że nie w 9 bo po ślubie odwieźliby Cie na porodówkę (moja mama opowiadała mi taką historię 30 lat temu jej znajoma swoje wesele spedziła na porodówce :/

Gość Dolce1983
w usc termin byl dopiero na grudzien a po porodzie nie chcielismy brac slubu bo wiadomo bylyby obowiazki przy dziecku i nie byloby za ardzo czasu... po 2 moj przyszly maz chce miec urlop jak bede na amcierzynskim a dostanie tylko wtedy jak bedziemy formalnie malzenstwem.. wiem roznie to bywa bo skurcze moga sie pojawic niespodzeiwanie przed terminem a termin mam dopiero na 13 stycznia

Gość xsxsxsxsx
jakiego meza wybrac tez pytalas o zdanie innych? nie wiesz w czym sie bedziesz dobrze czula?o matko! a pozniej bedziesz pytac czym karmic dziecko...

Gość Dolce1983
@xsxsxsxsx poradzic sie to chyba nie grzech?? zle cos zrobilam bo nie rozumiem?? wiem w czym bym sie dobrze czula ale tez warto czasem napisac na forum.. btw sukieneczka ladna hmm nie wiem czy bym dobrze wygladala w takiej dlugiej bo jestem niska 153 wzrostu

Gość sluby to caly przemysl
Teraz sa takie pomyslne sukienki, ze sasiadka w 7m miesiacy ciazy wychodzila za maz, brzuch miala juz spory, a w tej sukience nic w ogole widac nie bylo. Mnostwo kobiet wychodzi za maz w ciazy, jestem pewna ze nawet na allegro mozna znalezc piekna ciazowa sukienke slubna. Co do fryzury, to zamow fryzjera odpowiednio wczesniej, co najmniej miesiac przed data, by byl dostepny. Ja chcialam ladny kok z wlosow poldlugich, to okazalo sie ze koki w moim miasteczku robi tylko jeden zaklad fryzjerski, i dobrze, ze odpowiednio wczesniej zarezerwowalam date. Oni tez powiedzieli, zebym koniecznie przyszla na probe, zeby nie eksperymentowac w dniu slubu, i zeby w tym dniu juz to szybko poszlo. Dobrze, ze zrobilam te probe, bo troche poprawek robilismy na tej glowie, potem fryzjerka pieknie wszystko spisala sobie w karnecie, by nie zapomnic, jak tego koka konstruowac, i w dniu slubu poszlo wszystko szybko i sprawnie. Kolezanke w dniu slubu zdenerwowali do granic placzu, bo byla w kolejce do fryzury jako druga, przed nia przyszla panna, ktora nie robila proby wstepnej, i fryzjerka musiala sie meczyc ponad godzine wiecej czasu, bo to nie to i tam nie tak zwisa, i welon jej chyba 4 razy upinali, biedna kolezanka malo jajo nie zniosla czekajac, bo jej godzina slubu sie zbliza, a tutaj ani rusz z fryzura. Fryzjerki potem ja bardzo przepraszaly i az 3 sie uwijaly wokol niej, zdazyly na czas, ale wszystko jedno nastroj byl zepsuty.

Gość mam do sprzedania
jak chcesz to poślę ci zdjęcia panny młodej (ok 160 cm wzrostu) bardzo ładnie ta suknia na niej leżała a brzuch miała już spory :) podaj meila jeśli chcesz

Gość Dolce1983
prosze was.. tylko bez takich hamskich wypowiedzi jak powyzej.. liczylam na wasza pomoc a nie docinki..

Gość Dolce1983
sluby to caly przemysl dzieki za rade, sadzilam ze spokojnie w dniu slubu mozna podejsc do fryzjera i zrobi od razu a tu jednak sie mylilam...:) Co do allegro to mam niezbyt mile doswiadczenia jesli chodzi o kupowanie ciuchow bo czesto bywalo tak ze dana rzecz byla zbyt obszerna i musialam zwezac maszynowo albo zwracac.. Od kolezanki pozyczylam czerwona suknie rozm 38 pasowala ale teraz sie juz w nia nie mieszcze a dodam ze moj rozm sprzed ciazy to 34.. mam do sprzedania mzesz podeslac zdjecia:) malaaaaa1@o2.pl

Niskie kobiety spokojnie moga w taka kiecke wskoczyc ale musi byc do ziemi, wtedy bedzie dobrze:) najlepsza na ciazowy brzuszek to wlasnie w takim stylu:)bedzie pieknie zobaczysz zawsze mozesz sobie zamowic szycie u krawcowej bedzie wtedy idealna, taka suknie mozna szyc z kola wiec nawet bardzo duzy brzuszek sie zmiesci:)

Krawcowa pomoze Ci dobrac tkanine i suknia bedzie tylko dla Ciebie w twoim rozmiarze:)i napewno mniej zaplacisz niz za gotowa wiem bo szylam na swoj slub:)w bardzo podobnym stylu chociaz nie bylam w ciazy, mimo wzrostu 152 czulam sie w niej fantastycznie.

Gość mam do sprzedania
wysłałam

Gość Dolce1983
ta biala suknia jest powalajaca ale.. cena juz mniej..:) podobaja mi sie tez sukienki o wiele tansze http://www.happymum.pl/sklep3/?grupa=sukienki np dalia dress-cos w tym stylu tylko ze kolor nieciekawy malawronka mam. malaaaaa1@o2.pl

Gość refinka
ja bralam slub tez w 8 m-cu....mialam duzy brzuch...wiec sukienka byla opieta tylko na biuscie a nizej luzna, ale nie rozkloszowana...wlosy mialam upiete ...wlasciwie zwiazalam w kucyk i cos tam z kwiatkiem wykombinowalam;)

Dolce te co ty pokazałaś sa ładne ale one są letnie na pewno nie sa na zimę . nio i kolory nie takie jak powinny

Gość refinka

Gość Dolce1983
3ciego grudnia biore cywilny a latem planuje koscielny... Slyszalam ze na cywilny to kolor moze byc dowolny ale stonowany.. dodam ze wesela na cywilnym nie bedzie jedynie uroczysta kolacja w kameralnym gronie..

Gość Dolce1983
refinka a fryzure robilas sama czy u fryzjera? ja mysle nad upieciem wlosow cos w stylu koka albo beda rozpuszczone krecone.. dodam ze wlosy mam cienkie wiec nie wiem czy kok bedzie dobrze wygladac malawronka dostalam maila, obejrzalam zdjecia i odpisalam od razu na Twoj adres mailowy.. mam nadz. ze go otrzymalas

Jak masz wlosy cienkie, to chyba lepiej nie cudowac samej a isc do profesjonalnego fryzjera. Widzialam na swoje oczy, jak fryzjerka upinala wlosy w kok dziewczynie, ktore wcale ich duzo nie miala, a kok wyszedl fantastyczny. Fryzjerzy na tym sie znaja. Jescze makijaz, opowiem, ze poszlam na probe makijazu do swojej zwyklej kosmetyczki. Dobrze, ze sprobowalam wczesniej, bo wyszla katastrofa, jak mnie zobaczyl narzeczony, to powiedzial, ze z taka lafirynda do slubu nie pojdzie :). Wiec coz, udalam sie do Douglasa, do profesjonalistow. Myslalam, ze ze mnie trzy skory zedra w sensie ceny, bylam mile zaskoczona. Za rozsadna cene umalowali mnie kosmetykami Diora (ktorych sama sobie nigdy nie kupie), i utrwalili makijaz specjalnym sprayem, wiec byl super sliczny, sama bym sie tak nigdy nie umalowala, i trzymal sie jak mur beton, nie musialam latac do lazienki by go poprawiac. Naprawde warto nie oszczedzac na tym, bo przeciez to jedyna w zyciu taka piekna okazja. Mi sie wydaje, ze powinnas bardziej zainwestowac we fryzure i makijaz, a nie w sukienke, by wszyscy nie mogli oderwac wzroku od twojej slicznej glowki, a nie gapili sie na brzuch. A jak juz urodzisz, to latem na slub koscielny sprawisz sobie sukienke swoich marzen.

Gość Dolce1983
@up a ile dalas za makijaz? jeszcze intryguje mnie cena fryzury..

Cena pewnie bardzo zalezy od tego, gdzie mieszkasz. Zadzwon do fryzjerow i salonow kosmetycznych w swojej miejscowosci i zapytaj o cene. U mnie cena koka (razem z wizyta probna, czyli w sumie 2 godziny robocizny) wyniosla tyle samo co jedno zwykle mycie+strzyzenie+pasemka. Z tym ze do koka oni mowia, ze wlosy nalezy umyc dzien wczesniej wieczorem, bez pianek i odzywek. Kok sie nie uklada ze swiezo umytych wlosow. Wiec przychodzisz i od razu ci zaczynaja krecic loki lokowka i upinac. Makijaz (2 razy tez) kosztowal w Douglasie tyle samo co powiedzmy kupno kremu i toniku firmy Biotherm.