Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plastusiowa

Pastelina - co zrobic zeby byla twarda?

Polecane posty

Gość plastusiowa

Chcialabym ulepic zabawne figurki na boze narodzenie, najchetniej uzylabym do tego celu plasteliny - zeby zaoszczedzic sobie przygotowywania masy, kupowania skladnikow itd. Wie ktos moze co trzeba zrobic zeby ulepione z plasteliny figurki stwardnialy? Da sie w ogole plasteline doprowadzic do takiego stanu jak wyschnieta masa solna - zeby byla twarda? Z gory dziekuje za odpowiedzi

hmm, za moich czasów było coś takiego jak modelina. Lepiło się normalnie jak z plasteliny, potem wstawiało do garnka z wodą i gotowało. Wówczas modelina twardniała.

Gość z plasteliną to
się nie uda. Polecam masę solną - Baaardzo tanio i baaaaaardzo fajnie :-D . Jeśli nie wiesz, o co biega - poszukaj w internecie - informacji jest mnóstwo.

Gość plastusiowa
no wlasnie nie chce masy solnej, bo po pierwsze nie jest tak gladka, po drugie nie chce sie juz babrac z tymi masami (w tamtym roku lepilam i mi starczy) czyli do lodowki? no a jak potem wyciagne to w temperaturze pokojowej znowu zrobi sie miekka,czy nie? :(

Gość mój kotek obsrał się cały
plastusiowa no to mowią ci jak krowie na rowie, że modeline weź :O

kup sobie modeliną,figurki ugotuj w wodzie i będą twardsze niż masa solna z plasteliną to się nie uda

Gość plastusiowa
no to wezme modelina, jesli znajde, potem to wygotowac, tak?

Gość plastusiowa
ok, dzieki;)

no bo teraz się w takie rzeczy nie bawię, świat idzie do przodu - nie wiem czy może jest coś lepszego :)

Gość mój kotek obsrał się cały
modelina jest z tego co kojarzę tylko odrobinę droższa niż plastelina, a i w każdym papierniczym czy w supermarkecie jest dostępna