Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolomotyka

Czy mogę iść do ginekologa-położnika na wizytę, jeśli nie jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość kolomotyka

Czy mogę iść do ginekologa-położnika na wizytę, jeśli nie jestem w ciąży?

tak jest ginekologiem dorobił drugą specjalizację, położnictwo co nie znaczy, że przestał być ginekologiem

Gość kolomotyka
Dziękuję za odpowiedzi, Wybieram się pierwszy raz i trochę mnie to zastanowiło, czy mogę iść do ginekologa-położnika, żeby nie powiedział, że on jest tylko od ciąż.

Gość Nie wiem co Ci napisać...
"żeby nie powiedział, że on jest tylko od ciąż." Raczej żeby tylko Ci nie powiedział, ze jesteś w ciąży :P

Gość kolomotyka
Haha, że skoro już jest od tych ciąż, to sobie stwierdzi, a co tam! : DDD Jestem nie w temacie, wybaczcie mi, płonę! :D Pewnie ładnie przetrzepie mi skórę na pierwszej wizycie. Pewnie mnóstwo badań.

Gość kolomotyka
Bardzo śmieszne podszywie shemale

Gość kolomotyka
Kultura - i co wyczyniał? Mam już 22 lata a nigdy nie byłam O_O

Nie zamartwiaj sie na zapas, ważne, ze idziesz ;) Ile masz lat, ze tak pozwole sobie zapytać?

Gość a.owszem
"Pewnie mnóstwo badań." ej no nie przesadzajmy ;)

To naprawde nie jest tak straszne przeżycie jak sie wydaje :)

Gość kolomotyka
Nie wiem co Ci napisać: 22 l. Wiem, że to było głupie pytanie jak na ten wiek, ale różne anomalia tu u nas widziałam i wolę się zapytać ;)

Gość kolomotyka
Nie jestem dziewicą. Tylko zastanawiam się... pewnie mnie storpeduje. Pewnie pogląda mi pipke, wsadzi wziernik, później pewnie palce, pewnie cycki też sprawdzi, zrobi usg, i może pobrać próbki do badań? Możliwe, żeby zrobił aż tyle? Idę prywatnie, do bdb wyposażonego gabinetu...

Nie jest to głupie pytanie, zawsze się boimy czegoś czego nie znamy, nawet jeśli chodzi o sprawy tak fizjologiczne jak ginekolog :) Dziwne jest dla mnie to, że tak późno idziesz...Ale ja jestem hipochondryczką ;)

Możliwe, ze zrobi aż tyle, ale to potrwa jakieś 10 minut :) wcześniej wywiad lekarski, nie bój się ;)

Gość kolomotyka
W sumie nigdy nie miałam z niczym problemów.. Współżyć zaczęłam w wieku 20 lat. Miesiączki regularne od 12 r.ż. Niebolesne jakoś strasznie. Znalazłam jakiś czas temu guzek, ale już zniknął... Dlatego idę.

Gość kolomotyka
A czy zawsze biorą próbki do badań, czy tylko wtedy, jak zauważą coś niepokojącego?

e to dobrze, usg pewnie dopochwowo mi tego oszczedzono bo jak ginka stwierdziła "raczej moim marzeniem nie jest utrata dziewictwa z głowica usg" :D Taki śmieszny fotel elektryczny miała, nie wiem czy to wszędzie takie ale czułam się komicznie

Gość kolomotyka
Haha :D Dobre. Z głowicą. Idę do jakiegoś młodego. Podobno jest bdb lekarzem. Zobaczymy : DDD

Wezmą pewnie jedną próbkę - na cytologię, wymaz z pochwy, nie boli, nawet nie zauważysz kiedy to zrobi ;) zawsze ją biorą, co jakiś czas kontrolnie, zwłaszcza, że jeszcze nie miałaś

Gość kolomotyka
Dzięki Wam za odpowiedzi, fajne jesteście ; )

Gość kolomotyka
Jeszcze jedno pytanie. Za jakiś czas muszę zgłosić się po wyniki. Czy mam z tymi wynikami iść znowu do tego lekarza, jeśli wszystko będzie ok? I jeśli mam z nimi iść do niego, to znowu płacę za wizytę, tak?

Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie wyniki otrzymuje lekarz i ja je odbieram jak do niego idę na wizytę ;) za którą płacę :o :P

Gość kolomotyka
A ha. Bo np. jak robiłam badania krwi kiedyś tam, to sobie możnabyło odebrać u pani w okienku, i tam były wypisane normy itd i w sumie sama mogłam się dowiedzieć czy wszystko ok. Ale i tak szłam do lekarza po zaświadczenie z tym wszystkim, bo to były badania na uczelnię.