Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mimi2608

sikanie w nocy u dziecka-pomocy!!!

Polecane posty

moja córeczka ma 3 latka i sika w nocy w łóżko, wcześniej ją sadzałam na nocnik w nocy i sikała do niego, teraz jak sadzam to płacze i nie chce sikac do nocnika i za kilka minut sika do łożka, może ktos miał taki problem i podsunie mi jakis pomysł

Ale to się zdarza tylko w nocy,czy w ogóle zdarza jej się jeszcze popuszczać? Jeżeli od jakiegoś czasu już ładnie wołała i robiła na nocnik to może doznała ostatnio jakiegoś stresu?

w dzień woła normalnie, nigdy nie zdarzy się jej zsikać w ciągu dnia, nawet wcześnie rano przez sen zawoła gdy chce siku ale nie w godzinach nocnych, przed snem też zawoła zawsze, jednak w nocy sika do łózka, nie chodzi mi juz nawet o te pranie codziennie

mój syn też ma 3 lata i tak jak twoja córka od 2 miesiecy zaczoł sikac w nocy mimo ,iż wczesniej to się nie zdarzało

.... musisz przypatrzyc czy corka nie jest wykorzystywana seksualnie ....bo takim sikaniem reaguja dzieci wykorzystywane.... uwaga- najczesciej jest to osoba z najblizszego otoczenai.... smutna to prawda bo obcemu trudniej jest diostac sie do dziecka ....... .......pilnuj dobrze oto moja rada

Gość moja 4,5 latka
sika codziennie w nocy w pieluche. Swego czasu walczylam z tym jak moglam, ale poddalam sie. Sama kiedys przestanie. Ponoc sa dzieci, ktora spia tak mocno, ze nie potrafia sie wybudzic by isc na nocnik. A co do wykorzystywania seksualnego - totalna bzdura, przyczyn moze byc tysiac, dlaczego dziecko sika w nocy. Chociaz prawda, ze to moze byc sposob zwrocenia na siebie uwagi zaniedbywanego dziecka.

moja córeczka jest ciągle ze mną, jest jedynaczką, ma wszystko co tylko chce, nie sadzę zeby miała jakies stresy, jestem na urlopie wychowawczym i sie nia zajmuję więc o wykorzystywaniu seksulanym nie ma mowy, przecież ona jest ciągle ze mną, to fakt śpi twardo, jak sadzałam na nocniczek ją to nawet nie otwierała oczu a nawet usypiała na nim jak sie troszkę przebudziła, mam sie poddac o kłaśc pieluszkę?w sumie u innych dzieci znajomych w jej wieku jest tak że mają pieluszki na noc jeszcze

Gość barbara1984
no moja w maju skonczyla trzy latka i tez dalej w nocy sika sadzam ja na nocnik ale zdarza jej sie ze posika sie,niekiedy na noc zakladam jej jeszcze pampersa ale i tak staram sie ja sadzac w ciagu dnia sama idzie sie zaltwic....tez mnie to zastanawia kiedy skonczy z tym sikaniem...

ja moczyłam sie w nocy od ok8-9 lat, w dzień do 7 lat. Ale u mnie miało podłoże medyczne, częste zapalenia nerek, moczowodu pęcherza i inne infekcje( raz nawet było podejrzenie nowotworu) Po prostu pewnego dnia przestałam( zbiegło sie to w czasie z moim pierwszym wyjazdem- zielona szkołą)

ale ja widzę jak sie przebudza i słyszę ze normalnie sika w łózko w nocy i to świadomie bo jej sie chyba nie chce wstać, w dzień bez problemu, nawet jak jedziemy samochodem to każe sie zatrzymać i tak samo w sklepie wychodzimy na siku

postaram się być kulturalna ........................może przydałoby sie zrobic badanie moczu na początęk, choć wiem ze sporo dzieci spi w pieluszkach nawet mając 4 latka

Gość tata_chlopaka
moze ona sie czegos boi, ostroznie ja wypytaj moj syn bal sie jednej rzeczy, ktora byla po drodze z pokoju do lazienki usunelismy ja - i po problemie inna sprawa - nie przykrywaj jej mocno, jak sie zleje to zziebnie, ten dyskomfort na pewno ulatwi odzwyczajenie no i pic dawaj max 1h przed polozeniem do lozka oraz starannie wysikaj ja przed snem

to fakt ona sporo pije przed snem, 300ml ml mleka po kolacji, czasami własnie nie wysika sie przed snem mimo tego ze ja pytam czy chce siku

Gość tata_chlopaka
za duzo pije przed snem ! i nie ma pytania, czy chce siku, niech bezwzglednie siadzie... a samo poleci ! a np. jak lubi wspolzawodnictwo to zachec ja, ze wygra gdy sie wysika u nas dziala :)

ja ja nawet przekonuje róznymi prezentami, obiecuje jak w nocy sie wysika to bedzie miała to co sobie zechce ale nic nie działa, płacze i juz i wstaje z nocniczka i kładzie sie spać

no muszę sie pochwalic, że maja córeczka dzisiaj zrobiła siku w nocnik w nocy, obiecałam przed snem zabawke taką jaką chciała, oczywiście nie dałam jej duzo pić przed snem, tylko i podziałało, zobaczymy jak to bedzie dalej, oby tak było dalej

Moj syn ma 6 lat i nie moze sobie dac rady zeby przestac sikac w nocy ktos mi poradzil zeby spal na podlodze czy ktos juz to robil.

Gość kiziamyzia 29
problem może byc błahy lub poważny moja siostra sikała do łóżka do 15 rż i wszyscy lekarze rozkładali ręce

Gość Gałązkiewicz Małgorzata
wlasnie tez mam problem z 6 latka ale okazalo sie ze wyniki sa super,szukalam dalej i trafilam na usg wreszcie,teraz znam juz prawde mala ma przerosnieta nerke i przez to sika w nocy,czekamy na wizyte u lekarza i okaze sie co dalej bedzie