Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowana tematemm

Wyprowadzka!! Jak zmienić przychodnie zdrowia synka ??

Polecane posty

Mam synka 2m-ce i mieszkamy z teściami. Wyprowadzamy się w tym miesiącu :) Będziemy mieszkali 40km dalej. Synek należy tutaj do przychodni, stąd przyszła położna, tu dostał pierwsze szczepienie itp... Jak zmienić przychodnie? Pewnie dowiem się na miejscu, ale już mnie to trapi jak to się odbywa? Któraś tak miała? Oni wysyłają tam papiery (kartę szczepień itp?) czy ja to przenoszę? Nie wiem czy to ma znaczenie, ale wyprowadzamny się tam gdzie i ja i syn jesteśmy meldowani. Tylko mąż jest meldowany tu gdzie teraz jesteśmy... więc w tej "mojej" przychodni nie powinno być problemów... ??

idziesz do nowej przychodni wypisujesz dekalaracje idziesz to starej przychodni i prosisz o przesłanie karty szczepien do nowej

Ja zmieniałam przychodnię w związku z przeprowadzką i odbywa się to mniej więcej tak jak pisze myszka83. Najpierw zrobiłam wywiad, który pediatra jest dobry, potem poszłam do nowej przychodni i dali mi do wypełnienia deklarację. Później pojechałam do starej przychodni i tam wydali mi kartę szczepień i skserowali tą całą kartę chorób (czy jak to się tam nazywa, gdzie wpisuja każdą wizytę i jakie leki były wypisywane). Te dokumenty zostawiłam w nowej przychodni i załatwione.

Nie można najpierw isc do starej, a potem do nowej? ...pasowaloby mi najpierw wziąć kartoteke tu i zawiezc tam, bo nie bede juz tu wracać. ??

tylko nie zawsze pracownik przychodni pozwala zabrac kartotekę nie raz ( bardzo czesto) wysyłają

my sami musielismy zabrac karty szczepień ;) ale myszka dobrze opisala

Gość anakananakja
u nas jeszcze inaczej- w nowej przychoidni wypełniłam deklarację do nowego lek i pielęgniarki i nic więcej nie musiałam robić- sami zwrócili się do starej przychodni o przesłanie dokumentacji.