Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilianaaa26,,,

duzy przyrost wagi w ciazy... masakraa

Polecane posty

Gość Lilianaaa26,,,

kobietki jak to bylo u Was??? jestem w 32 tc. zawsze co wizyte przyrost wagi wynosil 1 kg, co druga wizyte 2kg, 1, 5 roznie. Jutro mam wizytę- waze sie patrze a tu prawie 3, 5 kg na plusi w ciagi, 3, 5 tygodnia!!! jakasa masakra- slodyczy nie jadlam, no moze jakis jeden wafelek i owocowe mentosy... w ciagu 4 tygodniu spuchly mi strasznie stopy i dlonie, jak dotykam lydki to zostaja takie slady.... czy to moglo miec zwiazek z tak duzym przytyciem??

Gość Lilianaaa26,,,
no to rzeczywiscie chyba indywidualna sprawa kazdej kobiety.... tak sie zastanawiam kiedy jest najwiekszy przyrost...?!! sadzac po sobie jestem w stanie stwierdzic, ze wlasnie teraz od 32 tygodnia

hej kobitki ja w ciazy przytyłam 20 kilo(urodziłam 2 mieisace temu) ja w 2 tygodnie potrafiłam nawet 3 kilo nabrac ale najwazniejsze było,że z dzidzia dobrze. dodatkowe kilogramy na koniec to takze zatrzymujaca sie woda w organizmie i dlatego opuchlizna tez sie pojawia. NIe ma sie jedank czym przejmowac mi w 2 miesiace uciekło 12 kilo:) pozdrawiamy

Hejka dziewczyny ja zawsze byłam szczupła prze 1 ciążą ważyłam zaledwie 55 kg a na koniec 89 jestem 3 lata po porodzie i moja aktualna waga 70 kg jedno dobre ze jestem wysoka:)pozdrawiam...

Gość Lilianaaa26,,,
to moze rzeczywiscie woda mi sie zatrzymala.... nogi, stopy i dlonie mam strasznie spuchniete... obraczka nawet na palce nie wchodzi

Ja rowniez w ciazy przytylam prawie 30 kilo.lekarze patrzec na mnie nie mogli:) po 2 miesiacach wrocilam do wagi .Nie wiem jakim cudem ( bylam szczesciara ):)

Gość meeeeery
ja jestem w 32 tc i też czasem mam między jedną wizytą a drugą 4 kg a czasem 0,2 kg

liliana a co bedziesz miała chłopca czy dziewczynke? jak se ogolnie czujesz?

Gość lojloj
ja tez czuje ze u mnie to woda, ledwo sciskam dlon, obraczki juz dawno nie nosze..nogi jak baloniki, tez ciesze sie ze jestem wysoka, mam 178 cm, to nie wygladam jak klusek ale mimo wszystko..po porodzie ide na dietke:D

Oj kochanieńkie nie macie się czym przejmować bo ja w 35 tc mam już 20 kg na plusie a w ciągu 1-go miesiąca przytyłam 6 kg. Nawet mój gin powiedział mężowi żeby mi lodówkę zamknął na kłódkę bo będę strasznie duża :)

to co wy jecie?????????????????? po 20kg, 30 kg ??????? moje trzy znajome, kóre rodziły jakis czas temu przytyłu 9kg, 11kg, 15kg !!! Prwie nie było iwdac róznicy bo weszło w brzuch przede wszystkim, troszkę po buzi pod koniec!

U mnie też pomimo tych 20 kg na plusie widać tylko że mam ogromny brzuchol a po reszcie sylwetki ani śladu tycia. Zresztą ja wysoka jestem i może dlatego (174cm wzrostu) :)

Ale przyrost wagi nie zależy od tego, ile kto je! Przecież wiadomo, że każdy ma inną przemianę materii, a w czasie ciąży też się ona zmienia. Ja przez pierwsze 3,5 miesiąca jadłam normalnie i choć w 3 miesiącu już było widać brzuszek, to nie przytyłam wtedy ani kilograma. A teraz, nie zmieniając specjalnie stylu żywienia, przybyło mi w ciągu kolejnych 3 miesięcy 7-8 kg :/. Przyznaję się bez bicia, że od 2-3 tygodni jem częściej i mam większy apetyt, ale tyć w takim szybkim tempie zaczęłam już wcześniej, przed zmianą apetytu... Moja koleżanka z pracy była bardzo szczuplutka, w ciąży przytyła 20 kg, czego nie było po niej zupełnie widać, a teraz znowu jest taką chudzinką jak była dawniej. Moja mama w pierwszej ciąży przytyła 14 kg, w drugiej 20 kg i łatwo te kg zrzuciła, do tej pory zresztą jest szczupła i zgrabna. Więc tym, że teraz mamy więcej kg na plusie, niż jest to "w normie", nie należy się aż tak przejmować. Łatwo przyszło, łatwo pójdzie (przynajmniej mam taką nadzieję :P ) A, i jeszcze jedno - kobiety, które tyją powyżej 30kg, mogą mieć dodatkowy przyrost kg spowodowany problemami z tarczycą (które w czasie ciąży dają się we znaki, bo nie można wtedy przyjmować leków). Znam taki przypadek.

Gość kijevna
liliana - to woda raczej.. w pierwszej ciąży też tak miałam - przed wyjazdem do szpitala plus 20kg, cztery dni poźniej po powrocie od razu minus 13 i już na drugi dzień po urodzeniu czułam różnicę jak ta woda zeszła - mogłam dotknąć np. mięśni ud (dawno nie widzianych). smaruj się jedynie dwa razy dziennie, żeby skórze ulżyć:)

Gość Kalafingaaa
ja jestem w 7 miesiacu i przytylam 4 kg

Gość saida88a
nie martw sie ja przed ciaza warzyłam 53 kg a pod koniec 75 :P co wizyte w ostatnich miesiacach przybywalo mi ponad 3kg. Teraz jestem tydzien po porodzie i zgubilam juz ponad 10 wiec nie jest zle :)

Gość gość
Ewa miałam to samo :) przez prawie 20tyg. przytyłam tylko 2kg, a potem w ciągu mieś. aż 7kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i nie mam cukrzycy ciążowej itp. po prostu za dużo jadłam słodyczy :o i teraz na szczęście tyję już bardzo powoli :)

Jestem w 19 tyg i juz +9kg na plusie, tragedia. Dr i ciagle mowi ze za duzo, za duzo, ze na moje nadcisnienie to wpynie, ze na dziecko....ale co, mam glodna chodzic? Fakt zgrzesze, bo tu cos slodkiego, tam smazonego ale nie do przesady, nie objadam sie jak nie wiem. Tylko od poczatku siedze w domu, sporo lezalam na poczatku ze wzgledu na wczesniejsze poronienie. Dla mojej dr to powinnam tylko twarog jesc z papryka i indyka...

alaa ma kotaaaa - widzę swój człowiek ja dopiero 21 tc i już 5 kg narzuciłam chyba po kg w cyckach i brzuchu, a 3 kg mam w udach

Gość mloda kobitka jeszcze
W ciazy przytylam 18 kg. Jadlam tyle, co przedtem. Tyle, ze na poczatku ciazy rzucilam palenie z dnia na dzien. Tylam 2 kg na miesiac, potem nawet 3 sie zdarzalo-mimo wymiotow i niewielkich posilkow ladujacych w muszli klozetowej. Moj lekarz mowil, ze tyje prawidlowo zwazywszy na to, ze startowalam z niskiej wagi-48 kg. Napuchnieta tez bylam strasznie, mialam duzo wod i duze, ponad 4-kilogramowe dziecko.

Aisha_24 - u mnie chyba zasadniczą przyczyną tycia jest drastyczna zmiana trybu życia z bardzo aktywnego do nieruchliwej kluchy codziennie biegałam, nawet jak wracałam padnięta z pracy o 6 pobudka, do pracy, po pracy zakupy, obiad, kolacja, ogarnięcie mieszkania, obiegnięcie połowy miasta, prysznic, seks i spać o 24 a teraz jestem na zwolnieniu, nie mogę biegać chodzę na spacery, ale co to za sport- dla rencisty-paralityka sama sobie się dziwię jakim cudem do tej pory chuda, wysportowana zrobiłam z siebie taką ciapę nie mogę się doczekać biegania pocieszam się tym, że na pewno się tego pozbędę po porodzie, ale jeszcze 4 miesiące robienia z siebie niemrawej kaleki przede mną i nie objadam się, teraz nie jem nawet po 18:00, a wcześniej o tej porze jadłam obiad

Gość mloda kobitka jeszcze
W pierwszym tygodniu po porodzie od razu zeszlo mi 13 kg (10 zaraz po porodzie) i widzialam efekt w lustrze od razu-w koncu mialam normalna twarz, bo w ciazy to wygladala jak ksiezyc w pelni.

ja z moja corcia przytyłam 25 kg z 62 zrobilo sie 87:D po mscu nie bylo sladu nie wiem jakim cudem:D przez pierwsze 3 msce nic nie jadlam prawie bo mialam wymioty straszne:P teraz jestem w 12 tygodniu i jem jak oszalala a przybylo mi niecale 2 kg z 57 zrobilo sie 59

Gość laukusia1234
Uważajcie,zbyt duży przyrost masy moze mieć wpływ na rozwój autyzmu u dziecka,tak powiedziała mi moja gin.,prof.i autorytet w dziedzinie położnictwa

ja co wizyte plus 3 kg od samiutkiego poczatku. przed 58 teraz 32 tydz i 73... czuje sie okropnie. nie moge zaakceptowac swojego ciala. a mierze tylko 158...

Gość agatka505
Ja jestemw 26 tygodniu i jak narzaie 9 kg na plusie. Przed ciaza 56 kilo wzrost 158. Niby wszystko w normie ale zaczyna sie robic ciezko.....

Gość ewela112
Hej, jestem dopiero w 11tc, a już na wadze doszło 6kg. Napewno wpływ na to ma fakt, że rzuciłam palenie, ale jak pomyślę o wadze na koniec ciąży wlosy mi dęba stają. Ktoś tu jeszcze zagląda?

Gość gość
Ja jestem w 24 tyg tez rzucił am palenie na poczatku mimo ze palilam bardzo dużo wiec jak na polowe 6 miesiąca przytylam 5,5 kg na szczęście większość w brzuch poszło i troszkę w biodra tzn ja tego nie widzę ale mąż twierdzi ze mi się pupa zaokraglila:-) myślę ze do końca maksymalnie jeszcze 6-7 kg. Mam 170 cm i jak na dzień dzisiejszy 65,5 kg przed ciąża 58-60:-)

Gość gość
Ja w 36 mam 10 na plusie i nie zapowiada sie wiecej....a nie ograniczalam sie jadlam tak jak przed ciaza,tylko ja nie jadam slodyczy.....teraz waze 70, przed ciaza 59,5.

Gość MikiCiężarówa
Ja jestem obecnie w 28 tc i przytyłam już... 15 kg. Nie wiem z czego to wynika, bo owszem w I trymestrze odstawiłam fajki, nie wymiotowałam i miałam troche zmartwień, które zajadałam, ale pod tym czasie wzięłam się w garść. Jem regularnie i zdrowo, chodzę na siłownie i pracuję, a waga systematycznie rośnie i to wciąż w dużym tempie. Wyniki mam wszystkie w normie... Nie ukrywam, że martwię się tym bardzo, choć najważniejsze jest dla mnie zdrowie mojej córeczki. Mój mąż twierdzi, że mam się nie martwić i zachwyca się moim biustem, bo to po nim najbardziej widać przyrost wagi hehe. Brzuszek mam dosyć mały jak na tc. Mam nadzieję, że jakoś to będzie i po porodzie uda mi się to wszystko zrzucić. Pozdrawiam wszystkie Ciężarówki ;) :)