Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilianaaa26,,,

duzy przyrost wagi w ciazy... masakraa

Polecane posty

Gość gość
A ja mam odwrotny problem. Drugi trymestr, cukrzyca ciążowa, związana z nią dieta i od początku ciąży zgubiłam 10 kilogramów, kości mi widać, ale lekarz mówi, że na dziecko to nie ma wpływu.

Gość gość
Jestem w 35 tygodniu. Przed ciążą przy wzroście 170 cm wazylam 60 kg. Teraz moja waga to 85 kg...to jest dopiero masakra. Palilam przed ciążą więc pewnie to też ma jakiś wpływ na to ze tak dużo przybralam. Dodam jeszcze ze prawie do 18 tygodnia mialam bardzo silne wymioty i schudłam z 4 kg, gdy wymioty się skończyły moja waga zaczęła się nagle diametralnie zwiększać. Fakt jem trochę więcej niż przed ciążą ale to wina tego ze przed ciąża dużo palilam i w skutek tego mało jadłam. Mam nadzieję że szybko uda mi się to.zrzucić po porodzie bo już patrzeć na siebie nie mogę...

Gość gość
Ja przytyłam 18 kg a miesiąc po porodzie juz wróciłam do wagi wyjściowej

Gość gość
Ja przytyłam 15 kg.Po ciazy zeszło 10, potem przez tarczyce przybyło mi 6. Także mam 10 kg nadwagi po ciazy:-P

Gość Scady
U mnie było dziwnie bo przytyłam dużo na początku ciąży - przed ciążą trzymałam cały czas wagę 67 kg, na wizycie w 10 tyg. miałam już 71, obecnie jestem w 37 tyg. i ważę 85, czyli w sumie to nie wiem czy liczyć +14 czy +18 ;) Jem normalnie jak przed ciążą, obżerałam się tylko w I trymestrze, ale to samymi zdrowymi rzeczami, które trzeba jeść w ciąży. Żadnych słodyczy, chipsów, fast-foodów. Mniej więcej od połowy ciąży jestem spuchnięta, może nie jak balon, ale dużo tej wody się zatrzymuje.. Ale teraz tyję już mało, przez miesiąc 800 g, więc nawet nie tyle ile rośnie dziecko. Mam nadzieję, że zejdzie szybko po porodzie :)

Gość gość
witam ja jestem w 27 tygodniu i przytyłam 13kg i zostało jeszcze 14 tygodni do porodu a lekarz mi mówi że ja co tydzień przybieram na wadze po 1kg trochę się zdziwił aż zaznaczył moją wagę w kółko w karcie ciąży czy to aż tak źle to moja pierwsza ciąża i nie wiem czy za dużo jem czy mało spaceruje że ta waga mi tak wzrasta ;/

Gość gość
Ja w pierwszej ciazy rzucilam palenie a palilam min paczke dziennie zajadalam to bo chcialo mi sie palic. Do 20 tyg przytylam 9kg. Pozniej ciaza zagrozona i lezenie do konca tylko wc.do dnia porodu przytylam 23 kg. Ale lezalam i jaflam. Rok po porodzie zostalo 7 kg. Jestem w drugiej ciazy 20 tydz na plusie 0,5 kg lekarz sie drze ze za malo. Tez duzo leze ale mniej jem w pierwszej ciazy bylampoprosty ciagle glodna a teraz mogla bym nie ejsc nic. Ztesztabmam mdlosci ciagle i jedzenie staje mi w ustach

Gość gość
no ale mi powiedział że z dzieckiem jest wszystko dobrze tylko go waga nie pokoi każdy mi mówi żeby to olać ale przecież to lekarz i wie lepiej -,-

Gość gość ewuskunia85
Hej dziewczyny! Ale fajnie sobie poczytac o tych samych problemach:)) ja jestem poczatek 6-ego miesiaca i w ciagu 2 tyg.spuchlam jak bania- w sumie od poczateku ciazy 9 kilo ale mam wrazenie ze co wstane to jestem wieksza- czy to moze byc to zatrzymanie wody? Bo to nienormalne ze tak sie mozna szybko powiekszyc :)) Pozdrawiam WAs!

Gość gość
od 15 TC do 40 TC tyłam 1 kg na tydzień

Gość gość
Ja pietdziele to co wy w tych ciazach zrecie?? Ja przytylam w pierwszej 8 kg a w drugiej 10 kg ot tyle co na dziecko lozysko wody plodowe

Gość gość
Nie przejmuj sie, ja przytylam ponad 20 kg i zrzucilam wszystko plus dodatkowe 5 kg w 6 msc po porodzie. W ogole tydzien po porodzie mialam 12 kg na minusie! Tyle mialam w sobie wody...

Gość gość
Ja przytyłam bardzo dużo bo 25 kg, byłam bardzo szczupła i do 7 miesiąca nikt nie wiedział ze jestem w ciazy , a później waga podskoczyła jak oszalała ! W 2 miesiąca zmieniłam się w potwora ! Sama na siebie nie mogę patrzeć , jestem gruba i spuchnięta a moja teściowa dokłada ze jeszcze zbrzydłam - tak mnie kochana często pociesza.... jem bardzo zdrowo i małe porcje a wagi i tak niekontroluje ... może tez przyczyna są problemy hormonalne związane z tarczyca z którymi się borykam ! Mam nadzieje ze szybko wroce do formy bo najnormalniej mam już depresje !!!

Gość gość
emka kafe: napisałaś, że w ciąży nie można zażywać leków na tarczycę - ja od 7 tygodnia ciąży zażywam i jestem pod opieką endokrynologa.

Gość gość
Ja w pierwszej ciąży jak przyjechałam na porodówkę miałam prawie 18kg na plusie. Ale wtedy nie pracowałam więc myślałam że to dlatego że mniej się ruszałam. A teraz pomimo, że pracuję mam 5-cio latkę w domu i ręce pełne roboty, jem normalnie to już mam 13kg na plusie a to początek 8 miesiąca więc to chyba raczej kwestia uwarunkowań. Każda kobieta ma inaczej

Gość mlida kobitka jeszcze
No juz nie taka mloda, ale po drugim porodzie. Wczesniej pisalam ze tylam regularnie od poczatku w 1 ciazy. W drugiej do 20 tc plus 2kg tylko. Cieszylam sie ze byc moze skoncze na 10 a tu klops. Do konca jeszcze 15 przytylam. Dalo w sumie 17 kg, w tym w ostatnim tygodniu przywalilam az 4. Dziecko znowu 4kg. Schudlam poki co tylko 10 kg i waga stoi nie wiem dlaczego...

Gość gość
Witam, mam 27 lat, jestem w pierwszej ciąży, obecnie jestem w 28 tc a przybrałam ok 13 kg. startowałam z nadwagą bo 72 kg przy 163 cm. tyję od początku ciąży systematycznie, nie miałam wymiotów, lekkie mdłości. trochę jestem przerażona, bo do końca ciąży jeszcze 3 mc****ewnie dobiję do 20 kg... a chciałam max 15 kg. chodzę na spacery, jem normalnie, ciemne pieczywo, chuda wędlina, warzywa, owoce. słodycze też są, nie powiem że nie, ale nie codziennie i np 2 kostki czekolady, albo kawałek ciasta. były święta w 5 tyg + 3 kg. nie wiem czy teraz jak odstawię całkowicie słodycze to waga wyhamuje? mierzę się cm co dwa tyg biodra mi urosły o 5 cm, udo o 3 cm, brzuch już spory i w cycki sporo poszło. nogi puchną obrączki nie noszę bo już ciężko było ją zdjąć.

Gość gość
Ja jak niedawno zaszłam i niemal od samego początku konsultuję się z dietetykiem klinicznym, bo moja lekarka też mówiła, że mam słabe wyniki i chciała mnie szprycować kolejnymi porcjami witamin instant xD W Foodwise jest specjalny pakiet dla przyszłych mam i całkiem niedrogo wychodzi. Tam dietetyczka też sprawdza wyniki, więc zawsze można podesłać te aktualne dla zwykłego lekarza i mówi co zmienić w planie zywieniowym.