Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak z ciekawosci wlasnej

czy łapiąc internet na lewo mozna do tego kogos dojsc?

Polecane posty

kolezanka mieszka w bloku i opowiadala mi,ze jej laptop wylapal jakas niezabezpieczona siec i ma darmowy internet juz od dluzszego czasu, twierdzi tez, ze nikt nie jest w stanie do niej dojsc tzn ta osoba ktora ma ta siec nie jest w stanie dojsc,ze to ona nawet jak zobaczy, ze ktos sie z jej routerem laczy, to nie bedzie wiedzial,ze to ona... i ja sie zastanawiam czy ona ma racje i czy faktycznie tak bezkarnie moze sobie korzystac z czyjegos neta... jak to jest?

Gość radek z czestochowy....
jesli masz laptopa to nie poniewaz numer ip zmienie sie wraz z jego połozeniem

Gość wyrzutnia lwów ludojadów
może po MAC adresie karty sieciowej - ale wtedy musiałby mieć dostęp fizyczny bądź zdalny do jej laptopa a jak ma niezabezpieczoną - to korzystać dopóki zabezpieczy

z tego co mowila, to jej laptop kilka sieci wylapal i kilka jest niezabezpieczonych wiec korzysta spryciula :D kurde fajnie tak sobie miec neta nie placac i jeszcze miec pewnosc,ze nikt sie nie czepi :D czyli teoretycznie moglaby cos zrobic na konto tego co ma ta siec? tzn jesli ktos chcialby dojsc po IP do niej, to nie dojdzie do niej tylko do niego? jak to jest bo nie kumam tego,a przyznam,ze temat mnie zaciekawil :P

tak korzysta z tego samego adresu zewnętrznęgo

a dajmy na to lapie ta siec od kolesia, ktory mieszka pietro nizej, to on jesli sie zorientuje,ze ktos sie podlacza, to bedzie wiedzial,ze to ona konkretnie czy nie?

Gość JezdemJurekKiler
radek z czestochowy.... jesli masz laptopa to nie poniewaz numer ip zmienie sie wraz z jego połozeniem debil a ty spokojnie surfujesz, nic ci nikt nie zrobi chyba że nabroisz coś pod swoimi danymi osobowymi wtedy powiążą neta gościa z Tobą i dodatkowo odpowiesz za kradzież

Gość JezdemJurekKiler
kapnie się jesli w otoczeniu sieciowym zobaczy dodatkowego kompa a jest on nazwany np. Twoim imieniem, normalnie nie ma szans żeby sie dowiedział że to ty, musiał by być hackerem i cie wysnifować

w sprawie zrobienia czegoś na czyjeś konto to jest to tylko teoretyczne bo istnieje jeszcze coś takiego zapis w logu kto w tym czasie korzystał z dostępu itd.. Wiadomym jest, że ofiara nie wiedziałaby o co w ogóle chodzi więc wszczęte by było dalsze postępowanie wyjaśniające, które doprowadziłoby do właściwego winnego. Nie będę się rozpisywał jak itd. bo za dużo pisania Tak wiec niech grzecznie tylko korzysta póki może i tak ma już dużo :)

pytam dlatego, ze moj laptop tez lapie sieci niezabezpieczone i balam sie podlaczac do ktorejkolwiek zebym nie byla posadzona o kradziez neta, ale jak mowicie,ze nie dojdzie to pojde w slady kolezanki :D

a czy musze isc z laptopem na poczte by odebrac emaila??

ja akurat mam ten plus,ze niedawno sie sprowadzilam do pewnego bloku i nikt mnie nie zna, wiec nawet jakbym miala imieniem nazwany komp to raczej do mnie by nie doszli :D

glupi podszyw :D

Gość o mamusiuuu
radek z częstochowy, ty masz coś z głową ? :D konkretny komputer okresla adres MAC (konkretnie karte sieciowa) wyglada mniej wiecej tak 00-55-09-9a-d7-24, jesli łaczysz sie przez czyjs router, u niego na routerze wyswietla sie ze Twój fizyczny komputer korzysta z sieci tej osoby, osoba od której sie kradnie widzi więc, ze np. podłącza sie zawsze ta sama osoba podejrzewam, ze dgyby doszło do przestepstwa, mozna zarekwirowac komputer (karte sieciowa) podejrzanej osoby i to sprawdzic - sprawdzic jakie komputery sie łaczyły ale najpierw trzeba znalezc podejrzanych, których komputer sprawdzic ;)

Gość fghfghf
hej wlasnie napiszcie jak zlapac na lewo siec . jakiego programu uzywacie pod windowsa 7 ?

Jak w Polsce wprowadzą darmowy internet, to każdy będzie mógł w taki sposób korzystać. Już w niektórych miastach, miejscowościach tak darmowa sieć jest. Tak, że może w Twojej miejscowości zrobili darmochę.

Gość o mamusiuuu
do fghfghf catchNetworkForFreeForAll commander

wiecie ja tu nie mowie,ze chce jakies przestepstwo popelnic na czyjes konto,ale skoro kolezanka bezkarnie ma neta za darmo, ja mam taka mozliwosc, to czemu nie skorzystać z internetu za darmo :D moj laptop widzi w tej chwili 2 niezabezpieczone sieci :D a odnosnie tego,ze dojda do komputera, nie ma roznicy czy to laptop czy PC?

nie, chyba nie ma w moim miescie darmowego neta, a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo...

Gość o mamusiuuu
"nie ma roznicy czy to laptop czy PC" a jak ma być różnica ? tak na logikę, gdyby to od tego zależało - przecież peceta tez możesz wziać na plecy i przenieść gdzie chcesz, prawda ? Tylko niewygodnie

Gość o mamusiuuu
róznica moze byc tez taka, ze w laptopach czesciej masz juz wlozona karte, dzieki której mozesz łapac radiowke, a w pecetach rzadziej takie karty są, jesli sama nie dokupowalas

jak masz to korzystaj póki Cię nie zablokują :)

nic do laptopa nie dokupowalam, sam wyszukal sieci bez programow zadnych, dodatkowych kart itp ;) teraz wlasnie przesiadlam sie z PC na laptopa i internet na lewo śmiga jak sie patrzy :D dzieki za rozwianie moich watpliwosci :)

Gość stary wyga
podloczenie sie do cudzej sieci zawsze powoduje wolniejszy przesyl danych im wiecej osob korzysta tym slabszy jest transfer danych i wystarczy ze legalny wlasciciel sie kapnie to wezwie technikow odpowiedzialnych za ta siec a oni bardzo szybko dorwa nielegalnego uzytkownika sieci i teraz uwaga jest to obecnie przestepstwo z kk zagrozone kara do 3 lat wiezienia i kara grzywny ok.5000 tys zl ale to nie wszystko bo jak ci policja zrobi wjazd to zabieraja wszystko komputery,laptopy itd.Wiec przemysl to sobie czy to bedzie ci sie oplacac a wy pewnie nawet niewiecje ze jest w Polsce tzw-policja kablowa.Ja neta mam legalnego ale mimo zabezpieczen mialem pruby nielegalnego poboru neta zalatwilem to w prosty sposub z mojego rotka d-link wykrecilem antene sygnal mam w obrebie mieszkania bez zadnych zabezpieczen i spoko a net smiga az milo.Pamietajcie ze wszystko jest do czasu a potem placz i zgrzytanie zebami acha jeszcze jedno obecna technika wykrywania czy to nielegalnego poboru sieci czy tez pradu jest taka ze na poczatku niemusza ci wchodzic do mieszkania by to stwierdzic ,wchodza ci dopiero jak sa pewni ze to robisz radze sie dobrze nad tym zastanowic!!!!!!!!

Gość WDR - Wujek Dobra Rada :)
nawet z zablokowanej można po używać neta trzeba tylko wiedzieć jak przejąc pakiety i wyciągnąć z nich hasło :P na Googlach jest dużo informacji ;)