Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bawolikowa

W bloku mojej babci stale wylewa kanalizacja

Polecane posty

Gość Bawolikowa

Od lat 80-tych conajmniej raz w roku wybija z kratki ściekowej w piwnicy. Zalany jest cały korytarz, smierdzi strasznie. I wybija tylko wtedy, gdy ktoś spuszcza wodę w pionie parzystym (4 mieszkania) i to TYLKO tam. Zawsze zgłaszam w spółdzielni to przychodzi hydraulik ze spiralą i to wszystko. A po pół roku to samo :( Co mam zrobić, aby więcej nie wybijało i się nie zapychało bo mam już dość tego smrodu i ścieków!!!

Gość gość
Skoro dzieje sie to stale nie lepiej po prostu załatwić to raz na zawsze z pomoca specjalistow, taka firma pierwsza lepsza od kanalizacji, która znalazłem www.firmakanex.pl

Gość gość
Jak mjeszkalam w bloku mieliśmy to samo i tez z jednej klatki :( masakra cala piwnica zalana szambem

Gość gość
Ze swojej strony mogę podac ci namiar na pogotowie kanalizacyjne Rem-Bud, mi zawsze pomagaja w nagłych problemach z kanalizacja

Gość gość
Może warto skontaktować się z tą firmą http://inwap.pl/ jak oni nie pomogą to już chyba nikt.

Gość gość
Widocznie spirala nie jest tutaj narzędziem, które jest w stanie poradzić sobie z problemem. Wezwij pogotowie kanalizacyjne a nie jakiegoś przypadkowego hydraulika. W Łodzi bardzo sprawnie funkcjonuje www.aseko.pl, z którego udało mi się dwukrotnie skorzystać i od tego czasu z kanalizacją jest wszystko ok. Dodatkowo fajnie byłoby gdybyście wykonywali regularne przeglądy kanalizacji, to naprawdę rozwiązuje wiele problemow.

Gość gość
Zgadzam się z przedmówcami, należy wezwać Pogotowie Kanalizacyjne które dysponuje sprzętem typu WUKO dzięki któremu udrożnienie kanalizacji przynosi zadowalający efekt! Na terenie Częstochowy i okolic działa Pogotowie Kanalizacyjne posiadające WUKO www.hydraulik-czestochowa.pl które może wjechać nawet w podziemne parkingi! Jeśli kanalizacja była udrażniana sprężyną elektryczną a usługa nie przyniosła długotrwałych efektów należy wykonać czyszczenie specjalistycznym sprzętem WUKO, ponieważ najprawdopodobniej rura jest zarośnięta tłuszczem i tylko ta metoda może udrożnić kanalizację z długotrwałym efektem.

Gość gość
moze po prost skorzystac z pomocy ekspertow w tej dziedzinie, z wlasnego doswiadczenia moge polecic firme www.firmakanex.pl

Gość gość
Poszukać tego pionu w piwnicy. To pewnie żeliwo. Przynieść młotek, taki większy i porządnie uderzyć, możliwie wysoko, tak żeby się rozpadła. Uważać, aby się gufnami nie zalać (jakiś gorszy strój). Ważne, żeby zdemolować rurę tak, aby nie dało się tego w jednym miejscu załatać. Rura jest stara, więc skorodowana. Żeliwo jest kruche. Pójdzie łatwo. Potem zostawić to. Ktoś zgłosi. Jest szansa, że wymienią, jeśli nie cały pion, to chociaż to ujście, ten koniec.

Gość gość
no to stary system, więc pewnie wymaga modernizacji itp aby był odpowiedni do dzisiejszych potrzeb. Ja ze swoich stron mogę podsunąć jedynie namiar na pogotowie kanalizacyjne http://www.kozak-zk.pl/oferta/pogotowie-kanalizacyjne/ u nas świadczą usługi kanalizacyjne i monitoring instalacji.

Gość gość
ktoś zaginoł w okolicy i niemogą go znalezć? to nim kanał jest zapchany:-D :-P

Gość gość
Może tak naprawdę potrzeba jedynie skorzystać z usług czyszczenia kanalizacji?? Nie znam się w temacie, z opisu tez nie można do końca wywnioskować problemu. Taka usługę maja m.in. www.geanova.pl

Gość gość
Powiedz babci żeby spuszczała wode za każdym razem a nie raz dziennie. Dziadki oszczędzają na wodzie,wali im z kibli i dziwią sie że im zapycha rury kanalizacyjne!

Gość gość
Czy kontaktowaliście się w tej sprawie z jakimś fachowcem? Czasem samemu ciężko usunąć taką usterkę. Jeśli jesteście z Wrocławia mogę polecić www.aqua-kret.pl. Sprawdzona i dobra firma świadcząca usługi z zakresu kanalizacji.

cześć polecam pogotowie kanalizacyjne wp instal Mieszkam w domku mają dobry sprzęt nam sciągneli kibelek udrożnili spiralą mechaniczną sprawdzili kamerą nawet namierzyli specjalnym lokalizatorem gdzie siadła rura a pozniej wyczyscili wukiem powiedzieli ze jak się powtóży niestety oznacza ze rura już jest do wymiany ale poki co jest ok strona do nich polecam zawsze doradzą pozdrawiam www.pogotowie-kanalizacyjne-krecik.pl

Gość gość
Może poszukaj dobrego fachowca, bo to jednak nie można tak zyc, jesli administracja nic z tym nie robi. Polecam http://www.kanalizacjawroclaw.com/ oni nie dość, że działają skutecznie, to jeszcze przy okazji nie zdzierają pieniędzy. Polecam jak najbardziej

Gość gość
W takim przypadku zdecydowanie przyda się dobre pogotowie kanalizacyjne. Ja niedawno korzystałem z REM-BUD z Wrocławia http://www.prbrembud.pl/ i firma mega solidna, zgłoszenia na naprawę kanalizacji przyjmują 24 godziny na dobę. Szybko się uwinęli z robotą i odtąd jest już w porządku.