Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sandra 1234

co to znaczy oszczędzac się (skrócona szyjka) pomozcie!

Polecane posty

Gość sandra 1234

Dziewczyny lekarz powiedzail mi ze mam skroconą szyjkę ale jest ok i kazał się tylko OSZCZĘDZAĆ ja tyle sie oczytałam o tych szyjkach złego:( skoro nie jest źle to co to znaczy oszczedzac? nie powiedzial ze mam lezec jak kloda:( czy wy tez tak macie ze nie musicie lezec to co robicie a czego np juz nie robicie? pomozcie!!!

Gość sandra 1234
up

jk mi sie szyjka w ciazy skracala to mialam duzo odpoczywac, nie dzwigac nie sprzatac itp. w ktorym miesiacu jestes? pomoge

a w którym jesteś tygodniu? oszczędzac sie to po prostu nie nosić ciezkich rzeczy, nie chodzić za dużo ale nie leżec jak kłoda. Lekarz powinnien Ci dać jakies wskazówki i powiedziec przede wszytskim ile ma ta Twoja szyjka. Jeśli było by źle to pewnie by Ci kazła leżec plackiem albo pessar założył więc na pewno jest ok i się nie przejmuj.

Gość oszczędzać się...
Czyli starać się nie wysilać: nie podnosić, nie chodzić szybkim krokiem albo na dłuższe spacery, nie sprzątać za dużo, być może zrezygnować z seksu. Wszystko robić powoli i na spokojnie. Czasami niestety oznacza to leżenie do końca ciąży... Przy skracającej się szyjce mimo "oszczędzania się" czasami jest konieczność założenia krążka na szyjkę, żeby się nie otwarła.

hihi sara bo mi też lekarz powiedział w ciązy ze mi sie skróciła szyjka i sie martwiłam, więc wiem jak to jest :D

Gość sandra 1234
jeztem w 34 tygodniu (dzidzius 31tyg)

Gość sandra 1234
mi wlasnie powiedzial ze jest napewno ok i mam sie oszczedzac a ja panikuje:( nie powiedzial ile ma cm

Gość sandra 1234
szyjki chyba nie czuc ze sie skraca mimo ze mnie kuje w pochwie czasem ale to przez ruchy dziecka, jakby prąd przechodził.

Gość sandra 1234
ja jestem panikara i wszystko wyolbzymiam ale naprawde tyle w necie pisze otych szyjach a moje dziecko ma 1650 gramow bo jest małe nie chce urodzic wczesnie., czyli tzn ze moge chodzic i siedziec wykonywac najprostsze czynnosci|??

jestem w 32 i mnie strasznie klulo w nocy,tak ostro wiec zastanawiam sie co to,bo dziecko raczej spalo,spokojne bylo

Gość sandra 1234
nie martw sie mnie tez tak kuło wczoraj dzis, i w ok 20 tygodniu lekarz powiedzial ze tak moze byc. moze to rozciaganie się wiązadeł bo teraz przeciez dziecko najwiecej rosnie. szyjka raczej skraca sie bezobjawowo, lub przy twardnięciu brzucha- skurczów.

Gość sandra 1234
na kiedy masz termin?????

na 26.12 i niech juz nadejdzie bo sie chyba wykoncze przez to wszystko ;( tez uwazam,ze nalezy lezec,nie nosic,nie chodzic bez potrzeby,nie schylac sie... mi twardnieje brzuch ale bezbolesnie i wystarczy,ze sie rusze i wszystko 'puszcza' a Ty na kiedy masz termin?

Gość sandra 1234
ja mam na 24 grudnia z Om, z usg na styczen. mi nie twardnieje brzuch, tzn czasem jest twardy ale tochyba dziecko się wypycha:)

Gość sandra 1234
tez bym chciala juz grudzien:( bo mam dosc, do tego mam cukrzyce ciążowa i zaczyna mnie cos syfić na buzi i swedzi:(

no tak u mnie jak twardnieje to np. z jedne strony robi sie taka kulka, lekarz stwierdzil,ze to macica trenuje. Ja mialam wiele razy bo wciaz cos tak mi nie gralo. Jutro wlasnie lekarz mi kazal pzyjsc i sprawdzic co sie dzieje. Bylam na wizycie w ubiegla srode i wszystko bylo dobrze - ale wiem,ze to sie moze z dnia na dzien zmienic :(

Gość sandra 1234
ja mysle ze to dziecko się wypycha a nie macicy trenuje;/ mi tez tak robi ale czuje wyraznie ze to dziecko np z jednej strony taka gula

Gość sandra 1234
a z jakiego wojewodztwa jestes, miasta??

dokladnie mam to samo, robi sie kulka taka,raz po jednej raz po drugiej stronie...moze ja zle wyjasnilam lekarzowi,ze stwierdzil ze to trening ;)

Gość sandra 1234
sprobuj wtedy dotknąc to miejsce i zobaczysz ze to dzidzius:) kopnie lub ''pojdzie sobie'' po chwili

Gość sandra 1234
a to bardzo daleko bo ja rzeszow a dokladnie to okolice rzeszowa

;) okej tak zrobie, dzis sie naprawde borykam z tym kłuciem. Wzielam juz nospe,aspargin i klops,wciaz co jakis czas zakluje. Klulo juz w 24 tyg.tylko ze tak delikatnie,a teraz to juz na ostro. Tez chce donosic do konca swoją Pocieche :)

Gość sandra 1234
musze juz uciekac:) pewnie jutro tu zaglądne:) papa:)