Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eleonore ole ole

Skaza białkowa, karmienie piersią - czy mogę już... ??

Polecane posty

Gość Eleonore ole ole

Moja mala ma skaze, lekarka jak to stwierdziła to sama nie była pewna czy to na pewno to, ale kazała odstawić nabiał. Minęło kilka dni, a mała od jakiegoś czasu nie ma już zmian na buzi. mamy tylko ciemieniuchę. Do dziś nie wiem czy to była skaza czy coś innego, ale chyba skaza. Mogę np. wypić w końcu kawkę z mlekiem i zobaczyć co sie będzie działo? Czy lepiej odczekać np. do ukończenia pół roczku przez dziecko ? Tak słyszałam.Mała ma 3m-ce

Gość Eleonore ole ole
up

Gość antypatologia
lekarze przesadzaja z ta skaza. kazdy pryszcz to skaza. ja bylam u trzech i kazdy podal inna diagnoze. ja trzymalam sie tej najlagodniejszej - ze to tradzik niemowlecy i, ze minie. Minelo. Nabialu nie jadam, bo nie lubie (mialam skaze jeszcze w przedszkolu).

Gość to normalne jest no tak
nie nie możesz wypic kawy z mlekiem, ponieważ objawy powrócą nasilone, łykaj wapno w kapsułkach i trzymaj się diety jak nie będziesz przestrzegac zaleceń, to mała może miec alergię na białko krowie do końca życia, a tego chyba nie chcesz ? poczekaj do co najmniej 6 m-ca

Gość agula8
moja lekarka poleciła mi robić takie prowokacje ale jak córka miała trochę wiecej niż 3 miesiące.Alergia może uruchomić łańcuch reakcji alergicznych, więc u małego dziecka trzeba być ostroznym.Oczywiście nie każda wysypka niemowlecia to skaza. A pediatra zalecała podawać małej Latopic? jeśli nie to zapytaj o ten probiotyk bo pomaga leczyć alegrię u dzieci, a im wcześniej podany tym lepsze jego działnie. Ciemieniucha też może być objawe alergii.

Gość nie niee nieee nieeee
nie przesadzajcie ! Można spróbować

A Latopic przy skazie białkowej można? Bo większość probiotyków jest na bazie mleka ;) wiec trzeba z tym A odpowiadając na pytanie - nie , nie możesz, chyba że kawa ważniejsza jest dla ciebie od zdrowia dziecka.