Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yttrttrtrytyt

Niemiecki, krótkie zdanie. Może mi ktoś pomóc?

Polecane posty

Gość yttrttrtrytyt

Subject: kein Deutschunterricht am 4.11. (...) diese Woche keinen Unterricht haben werden. Ich bin wieder krank und habe auch rztliche Rechtfertigung dafr. Zu der nchsten Woche bin ich mir noch nicht ganz sicher, weil es von meinem Gesundheitszustand abhngig ist. Czy to znaczy, że zajęcia odwołane były 4 listopada i w tym tygodniu też ich nie będzie?

Gość yttrttrtrytyt
Prooooszę bo nie jestem pewna

Gość natliaaaaa
to oznacza, ze ta osoba nie ma zadnego pojecia i nie potrafi sklejic zdania po niemiecku

Gość yttrttrtrytyt
Bardzo proszę. W zamian służę angielskim :D

Tak: W tym tygodniu nie będzie zajęć. Jestem znowu chory/a i mam zwolnienie lekarskie. Co do następnego tygodnia nie jestem jeszcze pewien/pewna, ponieważ jest to zależne od stanu mojego zdrowia.

Gość natliaaaaa
czego dziecko oczekujesz, przeciez to smieszne, moze napiszesz jeszcze, ze jest to dzielo twojego lektora

Gość yttrttrtrytyt
Dziwne kaczątko - dziękuję :)

Ludzie bądźcie bardziej uważni na początku jest (...) czyli to końcówka zdania. Moglo być napisane np. Ich muss Ihnen leider mitteilen, dass Wir diese Woche keinen Unterricht haben werden. - i wtedy nie ma blędu a początek zdania jest oznakowany jako (...) no i widać że nie ma niemieckich znaków czyli a to mógl być tylko bląd klawiatury :)

Gość aerztliche Rechtfertigung
ja bym wyslala tego lektora na kurs dla poczatkujacych

Gość zu der naechsten Woche
alles klar

Gość yttrttrtrytyt
No i nie wiem czy jutro są te zajecia czy nie w takim razie :(

Gość kein Deutschunterricht am ....
szczeka mi opadla

to jest śmieszne po prostu jak widzę wypowiedzi wielkich mądrych którzy tak na prawdę nie potrafią niemieckiego. Ja tu mieszkam ladnych parę lat, pokończylam szkoly, pracuję i znam ten język tak dobrze jak język polski. Tak więc mala rada dla niektórych ludzi udzielających się na tym forum - jak się nie znacie to cicho siedźcie.

Gość kolejnaprowokacjanudne
i bojkotuje to forum. Ludzie czy wy nie macie nic lepszego do roboty? Tak sie pytam, bo wiem, ze zaraz bedzie 100 postow, co jeden to madrzejszy, wiec dajcie sobie z tym spokoj, bo kazdy wie o co chodzi autorce tego postu

Gość yttrttrtrytyt
Dziwne Kaczątko, fajnie, że znasz ten język perfekt :D Ja uczyłam się 3 lata w liceum, potem musiałam przerwać i nie miałam z nim styczności przez kolejne 2 lata i wiele zapomniałam :O

Gość wredna germanistka
No właśnie, gdzie wy tu błędy widzicie?? Po prostu kafeteria nie widzi niemieckich znaków, tzw. Umlautów. Alles klar ?????

Ja nie rozumiem dlaczego ma to być prowokacja krótki tekst mial zostać przetlumaczony i tyle a tu grono mądralińskich co to piszą że są blędy ja mówię niemieckim jak ojczystym i blędów nie widzę ale tak to jest jak chcą się wykazać a nie znają ani skladni ani gramatyki....

Gość M.A Hans Taugenichts
Der Deutschunterricht faellt am 4.11 aus. Ich muss Ihnen leider mitteilen, dass ich mich zur Zeit in einer sehr schlechten Verfassung befinde. Wie Ihr, meine Lieben, sicherlich schon bemerkt haben, leider ich an zunehmender Rechtschreibungschwaeche. Hinzu kommen noch mangelnde Kenntnisse der Deutschen Grammatik und Stilistik. Der aerztliche Attest ist in diesem Fall nur eine legitime und willkomene Folge meiner Unfaehigkeit sich in dieser kuriosen Situation zurechtzufinden. Ich goene mir dementsprechend diese Auszeit auf unbestimmte Zeit. Fuer zusaetzliche Fragen stehe ich Ihnen dann natuerlich gern zur Verfuegung! Euer Hans Taugenichts