Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komik800

Czy idąc prywtanie do specjalisty może mnie skierować na operację z NFZ?

Polecane posty

Gość komik800

Czy prywatny lekarz wypisuje skierowanie tylko na płatne zabiegi i operacje?

Gość wiecej seksu!
Z tego co sie orientuje to tylko na platne, tak samo badania wszelkie i leki masz tez nierefundowane.

Gość tak moze moze
tak moze :)

Gość tak moze moze
sorry mialo byc ze prywatny lekarz moze cie skierowac na zabieg, operacje w ramach NFZ, oczywiscie jesli jestes ubezpieczona, wtedy nic nie placisz.

Gość komik800
dzieki wielkie! czyli jednk może :)

Gość ynternet jes wszendzie
"wiecej seksu! Z tego co sie orientuje to tylko na platne, tak samo badania wszelkie i leki masz tez nierefundowane." matko, co za brednie :O źle się orientujesz 🖐️

prywatnie nie może chyba, że nielegalnie użyje pieczątki firmy, która ma podpisany kontrakt z NFZetem, np. przychodni, w której pracuje na 2/3/4 itd etacie

Gość venus30
może...ja byłam prywatnie a operacja z NFZ

Gość tak moze moze
Ewa pindolisz glupoty ;/ ja juz 3 razy bylam w szpitalu z polecenia lekarza prywatnego, raz na usunieciu wyrostka, 2x na kuracji wzmacniającej wzrok. Leczę się prywatnie u gastrologa. Wypisał mi skierowanie do szpitala na zabieg. Czy mogę skorzystać z leczenia w szpitalu w ramach ubezpieczenia? Jak długą ma ważność takie skierowanie? Wiem, że na zabieg muszę czekać 3 miesiące. Ma Pani prawo wyboru dowolnego szpitala, posiadającego umowę z Narodowym Funduszem Zdrowia na terenie całej Polski. Leczenie szpitalne w ramach ubezpieczenia odbywa się na podstawie skierowania, które może być wystawione przez lekarza pierwszego kontaktu lub specjalistę działającego na podstawie kontraktu z NFZ, a także lekarza przyjmującego w gabinecie prywatnym, który nie posiada umowy z Funduszem. Jest ono ważne tak długo, dopóki nie zostanie Pani przyjęta na oddział i dopóki nie zostanie wyleczone schorzenie, na które skierowanie zostało Pani wystawione. Warto pamiętać, że lekarz kierujący pacjenta do szpitala zobowiązany jest dołączyć do skierowania wyniki niezbędnych badań diagnostycznych, zgodnie z rozpoznanym schorzeniem, aktualną wiedzą i praktyką medyczną, umożliwiające potwierdzenie wstępnego rozpoznania.