Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aabbb

kończenie opakowania

Polecane posty

mam takie pytanie moze troche głupie. Nie doczytałam dokładnie ulotki i jestem w kropce bo po zakonczeniu 7dniowej przerwy w osmy dzien trzeba wziąść ta 21 tabletke z pierwszego opakowania tak?? co zrobic jesli myslałam ze trzeba zuzyc całe opakowanie by zacząć przerwe? prosze pomóżcie

Gość Upe
:o Bierzesz wszystkie 21 tabletek, robisz przerwe 7 dni, a nastepnie bierzesz pierwsza tabletke z kolejnego opakowania.

Gość pierwsze słyszę
:o

no własnie juz sama zgłupiałam bo nawet w necie jest napisane ze :,,zwykle przyjmuje się codziennie, przez 21 dni, rozpoczynając od pierwszego dnia cyklu miesiączkowego (od pierwszego dnia miesiączki). Następnie robi się siedmiodniową przerwę, w trakcie której powinno wystąpić krwawienie. Kolejną serię tabletek rozpoczyna się ósmego dnia, od wzięcia ostatniej tabletki z poprzedniej serii."

Gość Upe
Skad to wzielas? :o

z wikipedii ...wiem ze kazdy moze sobie tam cos napisac ale juz po prostu szukam wszedzie informacji. ... bierzecie moze midiane>?

Gość Upe
Najlepiej przeczytaj ulotke dolaczona do Twoich tabletek. Ginekolog nic Ci nie powiedzial/a? Pierwsze slysze o tym, ze po 7dniowej przerwie bierze sie tabletke z poprzedniego opakowania.

no włąsnie jakos nie przyszło mu to do głowy. w ulotce jest napisane: ,,osmego dnia po przyjeciu ostatniej tabletki leku nalezy rozpoczac nastepne opakowanie" juz nic nie rozumiem.

jak to nie rozumiesz? masz napisane wprost ze masz zaczac nastepne opakowanie

o jezu wyżerasz opakowanie, robisz 7 dni przerwy i zaczynasz kolejne opakowanie tak to jest, jak sie już łyka piguły, a jeszcze nie umie czytać ze zrozumieniem