Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mortgage

Kupic dom w Anglii - mortgage

Polecane posty

Gość mortgage
Dea Erw Nie jestem przekonana co do tego, ze kupno domu za 8 lat bedzie wiecej oplacalne. Bo zaluzmy, ze nadal bede wynajmowac dom za ok 800 miesiecznie przez 8 lat to daje to kwote ok 77 tys. Wiec po co mam komus dac tak poprostu 77 tys jak to moze isc na poczet spplaty mojego wlasnego domu.

Gość w ramach uscieslenia
ta samu nie pojdzie do splaty domu, bo czesc wladujesz w odsetki i to duza. mortage jest tak zaplanowana, ze przez pierwsze lata splacasz proporcjonalnie wiecej interest niz capital, takze to nie taki prosty przelicznik. Aczkolwiek ja wolam kupic, bo nie umielismy z mezem zbyt oszczedzac i splate ray traktujemy poniekad jako oszczedzanie ;)

Gość mortgage
Tak wiem, rozumiem o czym mowisz i doskonale sobie z tego zdaje sprawe. Moze i ta kasa pojdzie w odsetki itd ale pojdze na moje odsetki, ktorye i tak by mnie za 8 lat nie ominely. A pozatym dobrze to ujelas, ze to jest pewien sposob oszczedzania bo napewno bym tyle nie oszczedzila placac rent a pozatym pieniadze sie latwiej wydaje jak sie je ma niz jak sie ich nie ma bo ida na kredyt :)

Gość JUIOP
Dla mnie zastanawianie sie czy warto jest bezsensu.Przeciez kupno domu,mieszkania to inwestycja.

Gość mortgage
Ja sie nie zastanawiam czy warto bo to dla mnie oczywiste. Gdybym tak nie uwazala to bym nawet nie rozwazala kupna. Mam tylko obawy czy damy rade, takie zwykle ludzkie obawy. Nigdy w zyciu nie placilam zadnego kredytu, pozyczki, nawet na raty nic nie bralam i tak sie troche stracham :) a pozatym to, ze nie mamy takiego swojego stalego miejsca. Jak by nie bylo to dosc kosztowna inwestycja i ryzykowna :)

Witam Jestem zainteresowany kupnem mieszkania. Szukam osoby-fachowca zajmujacej sie tym.Czy ktos moze kogos polecic? bardzo prosze o pomoc i kontakt na maila markpretson@yahoo.com