Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę się dowiedzieććććć

Licytacja na allegro - jak to działa?

Polecane posty

Gość chcę się dowiedzieććććć

Juz dosyć długo korzystam z allegro ale kupuje tylko przedmioty "kup teraz", nie korzystałam z opcji "licytuj" bo nie wiem jak to działa :o czytałam zasady ale wolałabym zeby mi to ktoś po ludzku wytłumaczył. 1) Kupuję przedmiot: Zatem, załóżmy jest przedmiot za 20zł z opcją licytuj. Podana jest min kwota jaką muszę wpisać, np 25zł. Czy muszę obserwować aukcje cały czas żeby "przebijac" ofertę? czy mogę ustalić do jakiej kwoty chce licytowac i żeby mi się "samo licytowało", do tej górnej granicy? jeśli tak to jak mam to zrobić? 1) ja chcę wystawić przedmiot na licytację. Jak wyglada wystawienie przedmiotu? podaję kwotę od jakiej zaczyna się licytacja, potem są te stawki do przebijania. Mogę ustalić za jaką min cenę chcę sprzedać przedmiot? Jeśli nie zostanie osiągnięta to co z aukcją? Kończy się bez transakcji? A co jeśli oferta jest powyżej ceny min ale aukcja np powinna trwac jeszcze 2 dni? Dalej można licytowac czy pierwsza osoba, która osiągnie cenę min staje sie właścicielem i aukcja kończy się automatycznie? (wiem, że można tez ustalić licytacje z opcją kup teraz ale na razie pomijam taki wariant :p) Mógłby ktos pomóc?

Gość MissPain
Jeśli cena minimalna nie zostanie osiągnięta, nie musisz sprzedawać przedmiotu. Możesz, ale nie musisz zakończyć przed czasem.