Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werokiyanms

zgubione zwolnienie lekarskie przez szefa

Polecane posty

Gość werokiyanms

czy komuś z was zgubił pracodawca dostarczone przez was zwolnienie lekarskie? jesli tak jak wyglądał duplikat wystawiony przez lekarza?

Mój nie zgubił tylko wpadło mu do kałuży;) Nie pamiętam jak wyglądał duplikat, chyba tak samo...

skoro szef zgubil to chyba on musi sie postarac o nie. jak lekarz wystawia zwolnuienie - 1 egz daje pacjentowi, drugi wysyla do ZUS - i z tamtad chyba pracodawca powinnien go wydostac. lekarz nei zostawia sobie zadnej kopii, ma tylko w karcie wpisane ile Ci dal zwolnienia, a oba egzemplarze musza byc identyczne wiec nowego nie moze wystawic

Gość duplikat
może być kserokopią kopii z bloczka, która zostaje u ledkarza, potwierdzoną za zgodność pieczątką nagłówkową i imienną.lekarz trzyma swój egz. w bloczku przez 1 rok.gdyby z jakichś powodów go nie miał, musisz udać się do zusu. niestety wszystko musisz załatwić sama, pracodawcy nikt nic nie wyda-tylko pacjentowi.

Gość werokiyanms
dziękuje, tak wlasnie zrobilam i mialam takie jak napisalas wczesniej. teraz czekam na wyplate z zusu. gdybym miala czekac na pracodawce to bym sie nie doczekala. zrobila mi na zlosc, i gdyby nie moja internwencja w zusie i dowiadywanie sie czy moje zwolnienie wplynelo nadal bym nie wiedziala ze u nich tego nie ma. pracodawca nic nie zrobil, ja musialam latac i zalatwiac.

Gość gość
mój pracodawca zgubił moje zwolnienie ale kase dostałem tyle co zawsze ale nikt narazie nie upomina się o duplikat. a ja mam tylko ksero wszystkich zwolnień w domu, a najlepsze jest to że od czerwca czyli od chwili kiedy zachorowałem odbierając pieniądze za zwolnienie w firmie nie dostałem do podpisania listy płac tylko kawałek kartki papieru z datą że tego dnia otrzymałem pieniądze. ciekawe kto za mnie podpisuje listę płac