Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowa przyszła mama

Tatuaż a ciąża

Polecane posty

Oczywiście zapytam ginekologa o zdanie, ale do wizyty jeszcze parę dni, a może któraś z Was ma coś do powiedzenia na ten temat. Chcę zrobić sobie tatuaż. Jestem dopiero w drugim miesiącu ciąży. Pewnie, że mogę poczekać do rozwiązania, ale po porodzie raczej będę wolała poświęcić czas i pieniądze dziecku. Czy są jakieś przeciwwskazania, jeśli chodzi o tatuowanie się kobiety ciężarnej?

nie sadze, ze sa. ale wybrala bym sprawdzone studio, zaputala czy uzywaja igiel jednorazowych czy sterylizatora! powodzenia :)

ja bym sobie nei zrobila tatuazu w ciazy - skora kobiety sie rozciaga, do tego sie puchnie, woda jest zatrzymywana w organizmie. oczywiscie to zalezy od kobiety ale lepiej zapobiegac;) jak Ci sie rozciagnie taka skora z tatuazem to juz nie powroci to poprzedniego wygladu (tatuaz) - lepiej poczekaj nie wspominajac juz o mozliwosci infekcji, zakazenia i bolu

Dziękuję, Dziewczyny! :) O sterylność oczywiście zadbam, to nie mój pierwszy tatuaż :) Studia sprawdzonego nie mam, bo zmieniłam miejsce zamieszkania, ale popytam. Bólu się nie boję, a na nadgarstku chyba aż tak nie popuchnę? :)

Gość moze już ma kogoś innego.
wiesz co, tatuaż goi się nawet kilka mies, trzeba go poprawiać...ja bym lepiej zaczeła, bo w każdym miejsu możesz się rozciągnąć(no jakby nie było cały zcas rośniesz:P) tatuaż może się nie wygodić za dobrze, itp...kwestie szkodliwości podczas ciąży to nie wiem, ale z tych ezględów co napisałam ja bym poczekała do urodzenia....

Gość moze już ma kogoś innego.
ano chyba że to nadgarstek to nie wiem...najlepiej zapytaj lekarza czty nie ma przeciwskazań, a później dobrego tatuatora jak się na to zapatruje, cy się nie rizciągnie itp jak on to widzi.....

Dziękuję Wam, uspokoiliście mnie :) Oczywiście zapytam jeszcze lekarza :)

Gość niepewna co z tym tatuuu
mam jutro termin tatuaz i przed chcila zrobilam test i okazalo sie ze jestem w ciazy, zadzwonilam do mojego gin i odradzilmi robienie....

Gość gość
Kobieta z tatuazem sama pozbawia sie seksapilu.Wyglada obrzydliwie odpychajaco .Do kobiety nie pasuje tatuaz i wąsy

Gość gość
jezeli uwazas sie za katoliczke to nie mozesz miec tatuazu

Gość gość
jesli robisz tatuaze to koniecznie jak najszybciej zbadaj sie na obecnośc wirusa HIV i WZW, wiem jak to jest ze sterylizacja bo jestem asystentka stomatologiczna i ku mojemu przerazeniu wiem ze wiele asystentek ma w d***e sterylizacje, tak samo lub gorzej moze byc w gabinetach kosmetycznych. Wiele narzedzi jest zapakowanych w pakiety i ludzie sadza ze jest ok, a jest tak ze pakiet jest a sterylizacji nie było :o

Gość gość
Ja jak robiłam sobie tatuaż to koleś pytał się mnie czy nie jestem w ciąży itp musiałam również podpisać oświadczenie że nie mam HIV ani że nie jestem w ciąży więc wydaje mi się że nie można robić sobie tatuażu w ciąży

Gość gość
Tatuaż nie goi się kilka miesięcy góra miesiąc oczywiście jeżeli się prawidłowo o niego dba poprawiać też nie trzeba

Gość mam tattoo
tatuaż juz po tygodniu jest zagojony,a po miesiącu już całkowicie..jeśli się dobrze o tatuaz dba to nie trzeba nic poprawiac

Gość gość
A wstrętnie wygląda przez całe życie

Gość wifigdańsk
a nie robi się przypadkiem ze znieczuleniem? jak tak to chyba w ciaży nie mozna? wiem,ze dentysci tez nie chcą robic zabiegów kobietom w ciązy (zwlaszcza ze wczesnej) takich co wymagają znieczulenia.jak juz to robią bez. dlatego ze znieczulenie moze byc niebezpieczne w tym okresie.

Gość gość
hahah pewnie że bez znieczulenia

Gość wifigdańsk
jak to-robi się zupełnie bez znieczulenia?

tak, zupełnie bez znieczulenia. Temat trochę przedawniony, ale dla wszystkich zainteresowanych - lepiej się w ciąży nie tatuować.

Gość wifigdańsk
a nei widzialam ze przedawniony,bo wyskoczył w "świeżych" i nie sadziłam,ze bez z.to tak na żywca?? oj... przeciez jak się uszy przekłuwa to tez kosmetyczka jakies znieczulenie daje a tu tatuaz...oj to musi bolec...

zależy od osoby i miejsca gdzie masz robiony. Nie jest to taki ból żeby dawać znieczulenie.

Gość gość
no a jakie ty byś chciała znieczulenie? poza tym ból nie jest jakiś nie do przeżycia najbardziej boli jak robi się na kościach szczególnie na kręgosłupie. przypomina to tak jakbyś czymś tępym rozcinała sobie skórę ale czasami też łaskocze :)

Gość Głod_i_Pragnienie
a nie można po urodzeniu?