Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkhg

jedno male pytanko-angielski

Polecane posty

Gość kkhg
czy ktos moze mi pomoc?????

Moze byc unannounced guest. Butthead to duren; nawiazanie to postaci z kreskowki MTV "Beavis and Butt-head". kkhg - napisz po polsku, to ci pomoge. Nie ma tak, ze ktos za ciebie bedzie odwalal mature, bo nie wystarczy sie pozniej nauczyc na pamiec. Musisz tez sama myslec.

Gość kkhg
a wiec do drugiej scenki moze cos takiego: - boje sie podrozowac autostopem poniewaz uwazam ze jest to bardzo niebezpieczne - moze pojedziemy autobusem? - Potrzebuje czasu na przemyslenie twojej propozycji

Gość kkhg
do pierwszej: - zaczepil mnie nieznajomy facet, chcial zabrac mi telefon i portfel - na szczescie wszystko skonczylo sie dobrze. pomogl mi mlody chlopak - bylam bardzo przestraszona i zdenerwowana. Nie wiedzialam co mam robic No mniej wiecej cos takiego:P jak cos to mozesz cos dopisac albo zmienic:) bardzo Cie prosze przetlumacz mi to:)

Kolega anglik/kolezanka proponuje Ci podroz autostopem po wielkiej brytani. - wyraz swoje obawy zwiazane z tego typu podrozowaniem - zasugeruj inny srodek lokomocji - wobec odmowy ze strony kolegi popros o czas na przemyslenie jego decyzji Rozmowe rozpoczyna egzaminujacy I don't think it's a good idea. Hitchhiking is dangerous - you never know who picks you up. I prefer riding a bus. Ok, give me a minute to think about it.

Gość kkhg
dzieki tylko wiesz co nie do konca rozumiem sformulowanie you never know who picks you up.....nigdy nie wiesz kto...

1. Podczas lotu do londynu spotkala Cie niemila sytuacja. Opowiadasz o niej koledze/kolezance po przybyciu na miejsce. - opowiedz co sie stalo - powiedz jak zakonczyla sie ta sytuacja - opisz uczucia towarzyszace ci w opisywanej sytuacji Rozmowe rozpoczyna egzaminujacy All of a sudden some strange guy jumped on me and tried to take my cell and a vallet. Thank God, a young boy, who was standing nearby, saw it and caught him. I was very scared and upset, and didn't know what to do.

Gość Iza87
Ludzie cos piszecie z niepoprawna inwercja. W sencie, ze jak sie ma pytanie na poczatku (can you...) to juz sie potem nie invertuje. Can you tell me how can I get to that shop? ZLE Can you tell me how I can get to that shop? DOBRZE

Gość Iza87
... my cell phone (or mobile phone - bo moga sie egzaminatorzy doczepic) and wallet (nie vallet)

Gość kkhg
wielkie dzieki:) pozdrawiam:)