Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Panirozstępowa23

Pomocy - rozstępy

Polecane posty

Gość Panirozstępowa23

Witam Serdecznie Kobiety i Dziewczyny :) Mam problem który był już tutaj nie raz poruszany ale poruszę go jeszcze raz problem jak wiadomo w temacie chodzi o rozstępy, które maja już ok.3 lata są widoczne mam je na nogach kiedyś sie tym nie przejmowałam z reszta ważyłam 60 kg przy wzroście 160 niby waga prawidłowa ale jednak wyglądam na grubszą nie maiłam faceta a teraz go poznałam dokładnie 7 mieś temu zakochałam sie na zabój i powoli dochodzi do zbliżeń ale nie potrafie sie otworzyć problemem sa własnie te ochydne roztepy które są i nadal powstają co zrobić by były niewidoczne by je zmniejszyć i zapobiegać dodam ze mam 23 lat i piszce dziewczyny jakie kremy i zabiegi stosować z góry wam bardzo dziękuję i serdecznie pozdrawiam :)

Gość Sylwiunka
Ja stosowałam parafinę ciekła i ładnie sie zabliznily i sa prawie nie widoczne do tego oczywiscie duzo balsamu !

Gość Panirozstępowa23
Parafine poważnie?

Gość Sylwiunka
tak poważnie! poradziła mi z 5 lat temu to taka kobieta co w szkołach zajęcia o dojrzewaniu prowadzi ...

Gość Panirozstępowa23
Ok podejdę do lekarza :)

Masc kosztuje 10 zł za 200 ml, ja smaruje sie od miesiaca i jeszcze zostało sporo. Stare rozstepy zlały sie ze skora, tylko przy dotyku czuc nierownosci, a te nowe, czerwone praktycznie zniknely ;)

Gość Panirozstępowa23
To super dzieki za radę :)

Aha i jak stosować ta parafinę całą???? Kupic ją gdzieś??? przepraszam byc moze za głupie pytania

Dziękuje z pewnością spróbuje tego. Mam rozstepy na pupie ale one sa takie białe to jeszcze nie najorzej. Gorsze jest to ze na udach tu od środka takie czerwone mam :( jak mi było wstyd przed facetem ... z resztą która ma to wie jaki to problem

Wiesz na biodrach ukryjesz je w naturalny sposób ubraniem a ja na tych udach???? spódcice równo do kolan bo inaczej to widac :( a no i kilka mam na boczkach i pod kolanem.... mam strasznie suchą skóre i to chyba przez to

moje na udach nie lepiej. Skoro ten krem ci pomaga to nastepnego lata problemu powinno nie byc.

ja uważam że to od twardej wody , skóra jest sucha i każde jej naciągnięcie powoduje że pęka i zostaja pamiątki. Przecież nasze matki nie miały rozstępów no chyba że na brzuchu ale kto kiedys słyszał o rozstępach na nogach????

Własnie ja zawsze jak sie kapie to olewam do wanny oliwki bambino, a jak biore prysznic to zawsze po smaruje sie oliwka, wiec juz nie mam pomyslow:PP

Wyczytałam na jakims forum dla pakerów, smarowali tym ramiona i bicepsy :P Ogolnie to jest masc mocno nawilzajaca, nie z przeznaczeniem na rozstepy, ale dziala ;)

Najważniejsze że działa. Ja stosowałam oczywiście kremy dostepne w drogeriach ale nic to nie dało.... nawet nie zbladły :( później smarowałam oliwą z oliwek i się poprawiło o dziwo ale zaprzestałam. jakaś dziewczyna pisała o parafinie ale nie mam pojecia ską to wziąść i jak to użyć a chętnie bym spróbowała jeśli to naprawde działa

Gość blumarine
Te rozstępy, które mają już kilka lat, są pewnie jasno-perłowe i przypominają blizny. Kremy na rozstępy na niewiele mogą się zdać, jeżeli będą stosowane przez innych "wspomagaczy". Takie kosmetyki mogą być skuteczne, ale przede wszystkim służą zapobieganiu rozstępom oraz ich redukowaniu we wczesnej fazie zapalnej (rozstępy są wtedy ciemne - czerwone, sino-fioletowe, itd). Tobie mogą raczej pomóc zabiegi przeprowadzane w salonach dermatologii estetycznej. Ponoć skuteczna jest mezoterapia, ale igłowa, stosowanie kwasów (najlepszy będzie trójchlorooctowy, czyli tzw. chemabrazja). Dermabrazja laserowa jest też bardzo skuteczna, ale ma jeden minus - jej koszt może sięgać kilku tysięcy złotych, w zalezności od rozległości rozstepów. Jeżeli masz skłonności do powstawania prążków, mimo zabiegów, smaruj się kremami. Dzięki temu wzmocnisz działanie kuracji i zapobiegniesz kolejnym prążkom.

Gość matylla
Ja mam perłowe rozstępy i faktycznie kremy prawie w ogóle nie działają, próbowałam różnych i bez efektów. Ostantio byłam na konsultacji w la perla, chciałam się zdecydować na laser, ale powiedziano mi, ze lepszym rozwiązaniem dla mnie będzie ten zabieg Bi-one, który ma odwracać proces powstawania białych rowków.