Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koniczynka02

Hej

Polecane posty

Gość Koniczynka02

Hej Kobietki mam problem poniewaz staram sie z mezem o dzidziuia ale mam problem z wyliczeniem sobie dni płodnych czy bedziecie mi w stanie pomoc ostatni okres miałam 3.10.2010r i trwał do 8.10.2010r teraz jestem podczas okresu ktory dostałam 7.11.2010 i bedzie trwał do 12.11.2010 okres mam zawsze 6 dni a moj cykl jest 30 dniowy czy potrafiłybyscie mi wyliczyc kiedy teraz bede miała dni plodne z gory dziekuje i czekam na wasze odpowiedzi Ania

Gość nie znasz swojego cyklu?!
faza lutealna trwa 10 do 16 dni. Wyznacza się ją na podstawie temperatury ciała oraz jakości śluzu. Kalendarzyki były modne w średniowieczu ale z tych informacji powinnaś już coś dla siebie wyciągnąć. Wstyd nie znać swojego cyklu.

Gość AABBCCDDEEFF
Kiczynko odejmi sobie zawsze ok. 14 dni i będziesz wiedziała kiedy następuje owulacja (zawsze ok 14 dni przed kolejną miesiączką niezależnie od długości cykli)

Gość Koniczynka02
Dziekuje bardzo za odpowiedzi i jezeli ktos potrafi jescze wyliczyc mi dni plodne to poprosze o dalsze podpowiedzi

Gość kobieto!
inne uczą się tego parę miesięcy na SWOIM cyklu a ty chcesz żeby ktoś to zrobił za ciebie? nie znajac twoich temperatur? nie znajac objawow sluzu? nie majac historii cykli? z choinki sie urwalas? otrzymalas juz tutaj jedna odpowiedz ktora ma tyle wspolnego z rzeczywistoscia co ... tego sie nie da tak latwo wyliczyc. Matematyka w przypadku cyklu jest tylko 'na oko'. jedna ci napisze ze dni plodne bedziesz miec od 22go a druga ze od 01go i obie mogą mieć racje! a trzecia napisze że mozesz wcale nie miec owulacji i tez moze miec racje!

Wiadomo, że to jest na oko, ale faktycznie owulacja jest 10-16 dni przed okresem, wiadomo, że mogą się zdarzyć wahania kilkudniowe, jednak rzeczą normalną jest właśnie to, że faza lutealna trwa 10-16 dni i jest względnie stała u danej kobiety, a jeśli istnieje od tej normy odstępstwo to trzeba je leczyć.