Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zwymslona lisuska

Moja corka sie masturbuje...8 LAT!

Polecane posty

Gość Zwymslona lisuska

JA PIERDOLE! Co mam zrobic!? Gdzie popelnilam blad jako matka?!?!!??!?!?!?!?!

Gość sdhgdshgds
To faktycznie szybko..ja zacząłem jak miałem 11 lat

nigdzie. widocznie w ten sposób rozładowuje swoją samotność albo nadmiar wolnego czasu. spróbuj zająć ją ruchowo, zorganizuj jej tak dzień by nie miała czasu na onanizowanie się, a rączki stale czymś zajęte, zapisz ją do baletu lub na pływalnię, coś co również ona zaakceptuje, musi więcej czasu spędzać z rówieśnikami

Gość karrrrrmbaa
Ja zaczełam jak miałam 10 lat i jestem normalna :)

ja mialam 5 , mama tez mnie scigala i bardzo winna sie czulam, wstyd mi bylo i smama dzis nie wiem jaka powinna byc sluszna reakcja rodzica w takiej sytuacji

O ile nie jest to częste i nie przysłania innych rzeczy, to o co tyle krzyku? Onanizm jest naturalnym etapem w rozwoju człowieka.

Gość wzzystko ok
tylko dlaczego temat dotyczacy 8 latki pojaweił sie na zyciu erotycznym?

Gość polehka
no i chooj, teraz dziecko ci oslepnie i bedzie sie niechybnie smazyc w piekle. przegrala zycie.

Tez jestem za zajeciem czyms dziecka, zeby nie mialo czasu sie masturbowac. W zadnym wypadku nie karc jej za to, po prostu ignoruj. Ludzie sa stworzeniami seksualnymi i male dzieci sie masturbuja, niemowleta-chlopcy maja wzwody (tak czytalam) - to wszystko jest normalne.

Gość ja zacząłem jeszcze przed
pierwszą komunią.. nawet nie wiedziałem czy się z tego spowiadać.. :O

Gość lepiej mu powiedz i od razu
ja zacząłem jeszcze przed pierwszą komunią.. nawet nie wiedziałem czy się z tego spowiadać..] spowiadac??? zeby ksiadz mial przy czym walic konia???

Gość felix domestica
Nie należy nic robić!! Zostaw ją w spokoju, każdy ma prawo do chwili prywatności i intymności. Może to samo minie, a może nie minie w każdym razie interwencja grozi poważną traumą i tym że będzie miała poważne problemy w dorosłym życiu. Zabijesz w niej potrzeby seksualne a cipka będzie jej się kojarzyć z czymś złym, zakazanym, czego dotykać nie można...

Gość liza @
moja córka też masturbowała się, a zaczęła wtedy jak przypadkiem otworzyła stronkę a tam kobiety się dotykały miała wtedy 7 lat skrzyczałam ją i pilnowałam na każdym kroku, organizowałam jej czas np. czytając książkę, rysując z nią czy bajki oglądając żeby nie myślała o tym, zaczęłam nawet z nią spać od czasu do czasu przyłapałam ja na dotykaniu ale wtedy nie robiłam awantury tylko udałam ze nie widzę i zajmowałam ją czymś dziś ma 9 lat i od roku nie przyłapałam ją

Gość liza @
felix przecież to jest małe dziecko więc przestań chrzanić że powinno się dotykać jak teraz nie przestanie to potem będzie miała jeszcze większy problem bo nie będzie mogła powstrzymać się od dotykania i w późniejszym wieku zamiast seksu będzie wolała masturbować się

Gość felix domestica
ale jak ją zacznie teraz karcić za dotykanie się to w przyszłości będzie oziębłą kobietą!! Wcale nie prawda że będzie wolała się masturbować. Będzie znała swoje ciało i nie będzie miała problemów takich jak większość kobiet.. Brak ochoty..

Gość herst
to rzeczywiscie phoblem,ja zaczalem bic konia majac lat 11 lub 13 pod pewna cycata nauczycielke,miala cyce jak donice

Gość lola333
Zrób coś z tym koniecznie! Media nam mówią że jest to całkowicie normalne a nie jest! Narządy intymne Twojego dziecka nie są jeszcze w pełni rozwinięte na i przygotowane na aktywność seksualną, stanie się to dopiero w wieku 16 lat! Poza tym gdy zacznie w tym wieku osiągać orgazm będzie miała z tym duży problem gdy będzie miała partnera. Oszczędź jej wstydu, upokorzenia i nerwów gdy będzie myślala że coś jest nie tak bo jej chłopak nie potrafi jej zaspokoić. Przez ten problem rozpada się wiele związków. Mówię z własnego doświadczenia. Zajmij ją najlepiej aktywnością ruchową, żeby rozładowywała się w inny sposób.

Gość gość
po pierwsze z takim tematem zle trafilas, bo to na pewno nie jest temat ero!!, po drugie jako matka powiem, ze nigdzie nie popelnilas bledu. DZieci od malego sie masturbuja z roznych powodow,czasem ich to odsstresowuje (chociaz nie umieja tego nazwac), czasem bo sprawia im to jakas przyjemnosc. Kiedys moj syn jako przedszkolak wciaz dotykala siusiaka, a gdy poszlam porozmawiac o tym z psychologiem dzieciecym pierwsze co - zaopytala mnie a dlacego dorosli to robia? bo to im sprawia przyjkemnosc- odpowioedzialam, a ona na to - no wlasnie tak samo dzieci, oczywisicie nie seksualna w tym wieku, ale jakos to odpreza czy cos, . jako 8 lat moze odreagowywac napiecie. Sama pamietam, ze masturbowalalam sie od lkad maialam 5 lat . i jakos nie jestem z tego powodu chora psychicznie czy tez nie mam zadnych problemow emocjonalnych. Nie martwilabym sie, chociaz wiem, ze to dla Ciebie szok, ale na sile nie rob nic, czego z perspektywy czasu ,zoesz zalowac. Dawaj jej wiecej czasu od siebie, wtedy sama bedzie mialala mniej na inne rzeczy a poza tym dzieco w tym wieku robi to, bo uzupelnia jakies braki, czyli rekompensuje sobie na wlasny sposob cos czego jej brakuje. Sprobuj, moze akurat jesli bedzie Cie maila wiecej, moze sie okazac, ze tego nie robi, lub robi mniej.

Gość karai
Ja masturbuje się odkąd mam 11 lat ale jak to robi to niezostawiajaj jej samej w domu i wg. Może tesz to robić w nocy sorry za orto mam dyslekcje

Gość gość
a co w tym zlego? widocznie ma taka potrzebe!

Gość gość
ja mam ten sam problem ale moja córka ma 5 lat i też sobie z tym nie radze, psychicznie wysiadam. W naszym przypadku córka robi to w przedszkolu siedząc przy stoliku.Zaczęło się to w pażdzierniku jak panie przedszkolanki to zauważyły, nam rodzicom powiedzieli o tym dopiero w lutym i to po rozmowie z psychologiem który jest w tym przedszkolu od stycznia Pani psycholog zaatakowała nas rodziców że to nasza wina i że dziecko jest pewnie wykorzystywane przez ojca ,mąż jak usłyszał to rozpłakał się przy niej ,nasze dziecko jest przez nas bardzo kochane i długo wyczekiwane, reakcja tej psycholog bardzo nami wstrząsneła.Od razu rozmawialiśmy z córką ona tłumaczy nam żę podpatrzała to od starszej dziewczynki i że nie wiedziała że to jest nieodpowiednie zachowanie,po tej rozmowie byliśmy też z nią u takiej fajnej Pani neurolog dziecięcej (zalecenie tego psychologa) porozmawiała z nią dała syrop na wyciszenie bo córka ogólnie jest dzieckiem żywiołowym i bardzo wszystko emocjonalnie przeżywa i do tej pory był spokój .w piątek pani mi powiedziała że to robiła i wczoraj też ,zamarłam ze strachu ,czytam cały czas różne fora i tam piszą że to u dzieci naturalne a w tym przedszkolu patrzą na mnie jak na jakąś matkę patologiczną i mówią abym coś z TYM zrobiła .Może ktos z Was miał kiedyś taki przypadek to napiszcie poradzcie,a może przeczyta to jakiś specjalista i coś doradzi bardzo Was proszę:(

Gość gość
Tez mamy ten problem od małego teraz córka jest w drugiej klasie i robi to na lekcji koszmar jakiś

Gość gość
Moim zdaniem to normalne i naturalne, że dzieci się masturbują. Najwyraźniej ich układ nerwowy tego potrzebuje do prawidłowego rozwoju. Nie ma w tym nic dziwnego, ani niepokojącego.

Gość gość
A że niektóre dzieci robią to przy innych... cóż, mogło być gorzej. Czytałem o kilku przypadkach gdy jakieś dziecko z zemsty zrobiło koopę do tornistra kolegi / koleżanki. Albo te przypadki dzieci narkotyzujących się korektorem.

Gość gość
zacząłem masować swojego ptaszka w wieku 11 lat przed okresem dojrzewania , kiedy nie miałem jeszcze ani jednego włoska na penisie i był jeszcze mały (pamiętam, że zaczął rosnąć od 12 roku życia a włoski pojawiły się w wieku 13 lat) . Co ciekawe mimo, że był jeszcze mały jak u dziecka miałem najpierw normalną erekcję, potem orgazm z pulsowaniem i skurczami ale w wieku 11 lat nie było wytrysku - anie kropelki. Pierwsze kropelki nasienia miałem po roku a od 13 roku życia pojawiała się już sperma. Co ciekawe w niczym mi to nie zaszkodziło, mam czwórkę dzieci i jestem normalnym facetem. Moim zdaniem prawda jest taka - jeśli twoja córka w wieku 8 lat w wyniku masturbacji osiąga już orgazmy i odkryła już tą przyjemność to są małe szanse aby to zatrzymać. Najprawdopodobniej będzie się już masturbować, tyle. że za 4 lata nie będzie już to pewnie nawet u Ciebie budziło jakiegoś dyskomfortu. Uważaj tylko aby nie stała się ofiarą jakiegoś pedofila czy potem rówieśnika, bo moim zdaniem masturbacja to nic takiego ale fakt wczesnego rozbudzenia może powodować inne problemy i tego bardziej bałbym się