Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BArdzo proszeeeeee

BArdzo prosze o pomoc matematyki ;(

Polecane posty

Gość BArdzo proszeeeeee

BArdzo pilne zadanie z matematyli pomocy ;( 2. Wpisz odpowiednie wykładniki to w tych nawiasach { } potengi a kropki to liczy lub potengi które trzeba wpisać a)4 {.18.}=(2...) {.18.} =2 b)2 .{24}.=(2 {.3.} )....= 8 c)(1/5){.-16.}=5...=(5 {.2}.)....25 d)(1/125){.-11.}=125...=5 3,Wpisz brakujące podstawy i wykładniki ; a)7{.15.} *7 .{-3.}= 7 ...=49 b)60 {.20. }: 6 .{-2.}= 6 ...= ..... c)(5 .{5.} ) {.6.}=5...=125 d) ((4/9){ .-3.} ) {.5. }= (9/4)...=(3/2)... e)2{8.} * 1,5 {.8}.= .... {.3}. = ... {.4.} f)2,4 .3. :0,6 .3. + ... .3. =2 .... 4. Zapisz w postaci potęgi o podstawie 3 : a) 9.{5}. =(3...) .{5.}=3... b)27 .{-8. }= (3...) {.-8.}=3... c)(1/9){ .-12.}=(3...) {.-12.}=3... d)(1/27) {.-2. }= ... { .2.} =(3 ...){.2.}=3... Dobra to tyle mam nadzieje, że ktoś będzie wiedział o co mi chodzi z góry dziekuję.

Gość BArdzo proszeeeeee
nie mam mamy

Gość BArdzo proszeeeeee
Nie mówię prawde ;//

germanotta - pomyśl, skoro ona tego nie umie, to jej matka tym bardziej :classic_cool:

Gość BArdzo proszeeeeee
hej odwalcie się od mojej mamy gdyby była bo bym ją poprosiła wiecie co Polacy to świnie nie chcecie pomóc to poco piszecie

Gość BArdzo proszeeeeee
gdybym wiedziała to bym tu nie pisała ;/