Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania synka malutkiego :)

czy bebilon peptimoże uczulać?!?!

Polecane posty

czytałam właśnie w necie , że jest takamożliwość. czy waszym dzieciom zaszkodziło to mleko?!

??

Gość tylko neocate
polecam mleko neocate - moj synek je pił. polecane przy alergii na nutramigen i bebilon pepti.

Gość majka..*
tak, moj synek po wypiciu tego swinstwa zrobil sie potwornie czerwony na twarzy, odstawilam, nie dawalam wiecej...

kurde mamy to samo-szorstkie,czerwone policzki. do dr mogę isc dopiero po tym długim weekendzie czyli recepte zdobede dopiero wtedy. kurde co mu podawac w miedzy czasie?!

A jak długo pepti podajesz? U mojego synka odkąd zaczęłam je podawać minęły jakieś 3 tygodnie zanim skóra zaczęła wracać do normy.To może potrwać nawet kilka tygodni.

odponad 2tyg. sytuacja wygladała tak- miał uczulenie, poszlismy do alergologa i kazał odstawic od piersi (mały miał8.5 miesiaca) i przejsc na pepti. diagnoza- prawdopodobnie skaza i azs. prawdopodobnie bo nie do końca wszystkie objawy pasowały pani dr do azs. Wczesniej miał czerwone policzki ale nie tak szorstkie., jakis tydzien temu podałam kaszki ryzowe nestle(smakowe) i pojawiły sie te policzki(robiłam je napepti) i dzis troche plamekna szyji. myslalam,ze to po kaszkach ale ktos mi podsunałmyslzetomozebyc pepti

a jakie teraz podajesz mleko?

Podawałam tylko zwykły kleik ryżowy, kaszkę kukurydzianą bądź nestle sinlac,nic smakowego.Teraz ma 1,5 roku i powoli wprowadzam mu bebilon HA,narazie nic nie uczula.Ma też AZS

sinlacpodawałam prawie 4 miesiace ale odstawiłam bo budził sie w nocy i prezył, jak odstawiłam juz sie nie budzi, brzuszekgo bolal. podawałammu kiedys kleik na wodzie-dodawałam nawet owoc,nic z tego.pluł lubmiał odruch wymiotny. masakra jakas! moze to jednak po tych kaszkasz?

na poczatku dostalismy nutremigen ale trzy dni mu wciskałami nie chciał,pepti napoczatku troske slodziłam ale po dwóch dniach pił juz samo. uwielbia to mleko! gorzej bo dr dopiero za tydzien. nie wiem co robic

Gość a jaaaaaaaaaaaaaaasadesfr
a może uczula go ryz i wszytko co z nim związane?? a te kaszki z nestle zawierają śladowe ilości mleka o zgrozo:O więc trzeba uważać.... a co do pepti to mi mówiono żę nie powinno uczulać, ale moja intuicja mi podpowiadała że cos nie tak, zmieniłam na nutramigen i było ok :)

czytałam skład tych kaszek, nic nie pisze o mleko- jeszcze raz zaraz sprawdze. zresta nie wazne bo i tak juz ich nie podaje. odstwiłam sinlac,kaszki- chce na drugie sniadanie podawac cos tresciwego i na kolacje, żeby lepiej spał. recemi opadaja. nie mam pomysłu!

nie sąde zeby chciał nutermigen. kiedys w nocy robiłam mu mleko i pomyliłam puszki-dałam mu nutremigen! nie chciał go!krztusił sie. wstałam rano i bałam sie ze nie bedzie chciał pic mleka.a to okazało sie, ze nuter podałam :) nie sadze zeby teraz go chciał

ja mojej alergiczce dawałam chlebek z wędlinka czy swojskim pasztetem....poza tym kaszki takie prawdziwe co sie gotuje a nie te błyskawiczne, moja córka była alergikiem chyba na wszytko i żadna kaszka z tych dzieciecych jej nie smakowała albo szkodziła , to kupiłam np płatki zbozowe, czy owsiane, gotowałam to i na koniec mixowałam z owocem czy jabłkiem, malina czy bananem bo w sumie tylko tyle z owoców jadała, a np zamiast mleka dostawała w butli do picia kaszke orkiszową:) robiał zakupy w sklepach z żywnością ekologiczna :)

co do nutra to takie duże dziecko trudno przekonać, wiem bo musiałam swoja roczna córke przestawić, a ma teraz 2,5 roku i pije nutramigen co wieczór i wręcz sie domaga:) takiemu dziecku trzeba powoli przestawiać smaki, mieszając pepti z nutramigenie w proporcjach 5:1 później 5:2 itd

mi do głowy wbijali, że dziecko to mleko pic musi! i dlatego takmartwie sie czy bedzie mogłpic inne mleko. daje mu kanapeczki ale to raczej miedzy posiłkami bo jeszcze nie zdazylo sie zeby zjadł cała.zwykle jest to 3-4klawałeczki. nawet jak na głodneg dostawał. o płatki owsiane! dobry pomysł! polece kupic. a orkiszowa to taka normalna prawda? nie specjalnie dla dzieci? bo dla dzieci jest chyba firmy holle

ja kupowałam zwykła krupiczke orkiszowa, bo ja sie gotuje krócej, ale zawsze mixowałąm na koniec gotowania:) a co do mleka to wcale nie musi pic :) przeciez wiele dzieci nie pije mleka:) mój syn ma teraz rok a mleko pije sproadczycznie i to raz dziennie juz od dawna:)

Gość aniu a te kaszki to sa kaszki
ryżowe, czy mleczno-ryżowe??

i pije nutramigen :)

Gość Mamunia 33
Moją córcie po nim wysypalo na 3,5 tygodnia,a miała wtedy 2 tygodnie, całą buźkę miala w krostkach, a moim zdaniem nie jest alergiczką, nikt w rodzinie nie ma alergii, no ale pediatra dała właśnie to mleko, dopiero po nutramigenie ladnie zeszło, ale może to przypadek, najchętniej zaczełabym dawać normalne mleko, ale na razie mam mieszać nutramigen na pól z HA.

Gość ania synkamalutkiego :)
kaszki są ryżowe- smakowe jabłko, jabłko z gruszka i raz podałam maline. jak tylko przestanie padac pojdziemy z małym do sklepu po jaglana, owsiana i orkiszowa. przy mleku zostane jeszcze chwile. odstawiłam te kaszki kilka dni temu wiec zobacze czy beda efekty. jak nie to znaczy ze to bebilon