Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raiiikakaknnnnak

posłać 5-latka do 1 klasy???

Polecane posty

Gość raiiikakaknnnnak

????

Gość etfghj
Nie.To za wcześnie. I zmarnujesz mu dzieciństwo

Gość walcząca dżdżownica
do 4 klasy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość a da sobie radę ??
to zalezy .Powiem Ci że teraz zmienił się program i nauki jest od groma.Moja corcia -4 klasa pisemne lecje odrabia po 2-3 godziny, a potem musi się jeszcze nauczyc. Ma po 6 lekcji w szkole ,dodaj do tego 2 godziny prac domowych i nauka . Tragedia :o Nigdzie nie mozna wyjsc w sobotę, bo zadają podwojnie .

Gość Lavinia2010
zwariowałaś? niby po co?

Gość bukaa
Po co? Będzie odstawał od kolegów, nawet jeżeli nie umysłowo to przynajmniej fizycznie. I kto się będzie chciał kolegować z takim smarkaczem? ;)

Gość fjjjfj
nigdy w zyciu! ja poszedlem rok wczesniej i mi to zycie zmarnowalo !!!

Gość raiiikakaknnnnak
fizycznie nie odstaje-jest bardzo wysoki. intelektualnie też raczej nie. ostatnio mieli w przedszkolu testy robione i zdał je jako jeden z lepszych. to była propozycja pani dyrektor i pani psycholog dlatego się zastanawiam.

Gość drogie mamy
5 latka to mozna posłać ale co najwyżej do 0 , a 6 latka do pierwszej klasy. Program jest teraz taki ,że w 0 dzieci mają tylko zabawe a w klasie 1 nie ma dużo nauki . Wiem z własnego doświadczenia . Mam dwie córki jedna ma 8 lat i poszła normalnym trybem do szkoły i miała i ma o wiele więcej nauki , niż młodsza która ma 6 lat i poszła do szkoły wcześniej .

Gość bukaa
I cóż z tego, ze jest wysoki? Ale piszesz o dwóch latach róznicy, w tym wieku to przepaść. Przeciętny pięciolatek nigdy nie będzie tak szybki i sprawny jak siedmiolatek. poza tym zdał jako jeden z lepszych, tak ale wśród rówieśników a nie dzieci dużo starszych. Poza tym jest jeszcze coś takiego jak doświadczenie życiowe, mentalność, psychika. Rok różnicy nie jest tak widoczny, ale dwa lata - tak.

Gość raiiikakaknnnnak
tak sie zastanawiam bo mój syn mimo, że ma teraz 4 lata umie już pisać i czytać i nie wiem czy następny rok w zerówce nie będzie dla niego nudny. A nie powiedziałam ,że teraz jest w zerówce.

Gość fjjjfj
bedzie mial kompleks nizszosci przez twoje chore ambicje! Ja sie nabawilem przez to ze poszedlem rok wczesniej do szkoly fobii szkolnej jak i fobii pracy. Nie moge wysiedziec wiecej niz pol godziny w jednym miejscu bo mi sie robi nie dobrze. Fajnie nie?

Gość raiiikakaknnnnak
bukaa teraz 6 latki też będą szły do szkoły.

Gość autorko ja mieszkam
w Szkocji, tu dzieci idą do1 klasy gdy mają 5 lat, a ja się zastanawiam, czy nie przedłuży mojemu dziecku przedszkola o rok... PRZEDŁUŻYĆ . nijak nie widzę go w szkole za 10 miesięcy, mimo że angielski łapie szybko i dużo rozumie. uważam, że 5 lat to za wcześnie..

mój synek poszedł do szkoły od wrześnie tego roku a ma 4 lata bardzo płakał na początku chyba z tydzień to trwało po tygodniu już spokój zadowolony zadania domowe z chęcią odrabia kolegów poznał ja tam polecam super sprawa

Gość raiiikakaknnnnak
to nie są moje chore ambicje. ja go tam na siłę wepchnąć nie chcę. tak się po prostu zastanawiam . dla wyjaśnienia jest 4 latkiem, a testy zdawa;l z 5-latkami

Gość raiiikakaknnnnak
dużo zależy od dziecka

Gość kozibonk
mysle,ze predzej czy pozniej to ta roznica wyjdzie, moze nie w 1 czy 2 klasie ,ale moze w 6 albo w gimanzjum? i co wtedy? to ze twoje dziecko umie teraz czytac i pisac , bo ty je nauczylas a inne mamy nie chcialy czy nie mogly poswiecic na to czasu nie znaczy ,ze twoje dziecko ''dojrzewa/rozumuje'' jakby bylo o 2 lata starsze..... nie widze sensu.

Gość raiiikakaknnnnak
sam się nauczył czytać i pisać z gazet i książeczek. jeżeli jeszcze rok będzie chodził do 0 to i tak jako 6 latek z innymi 6-latkami do szkoły pójdzie

Gość oj tam szybciej
szkołę skończy ;)

Gość nie no k. przesada
a po co powiedz kobieto? Po to, żeby dzieciak szybciej do pracy poszedł? Żeby na nim żerowali i podatek mu zabierali szybciej? A dajże mu trochę dzieciństwa i spokoju. Jeszcze się napracuje. Takie małe dziecko męczyć. Ty sumienia nie masz.

Gość Emanuellee...
Rany Boskie kobieto!Co Ci wogóle do głowy przyszło!