Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamuska?

Czy to na pewno ciąża!?

Polecane posty

Gość Mamuska?

Z mężem kochamy się dopiero od ślubu, czyli około 2 mcy. Ponieważ ja mam nieregularne okresy, woleliśmy nie ryzykować i współżyliśmy w gumce, w noc poślubną i tydz po niej zdarzyło się bez. Okres spóźnia mi się od ponad 57 dni. Byłam u ginekologa, który powiedział, że dla niego to jest prawdopodobnie ciąża, ale z całą pewnością będzie to mógł stweirdzić po 15.11, jak minie 8tygodni i będzie widać coś na usg. Bo teraz są dwie drogi albo właśnie ciąża albo zatrzymanie okresu przez rozpoczęcie współżycia, ponoć czasem coś takiego się zdarza.... Lekarka poweidziała, że jeśli to tylko zatrzymanie okresu to do 3 dni od badania powinnam go dostać... Jestem przerażona... Nie jesteśmy gotowi na dziecko....

Gość Mamuska?
Po to, że chcę stworzyć rodzinę. ALe nieodpowiedzialne byłoby teraz mieć dziecko... Chcę móc go nakarmic, ubrać, kupić zabawkę bez liczenia każdego grosika itp... A teraz nas nie stać po prostu... Jeszcze jesteśmy studentami... Pracujemy, ale to i tak nic.. Poza tym pytałam o doświadczenia z taką sytuacją a nie o porady nt małżeństwa i jego celów.

Gość Andarielkka
Dziwne, ze lekarz nie wysłał Cię na badania - wynik byś miała na 2 dzień. Test ciążowy?

No to jeśli chodzi o porady w takiej sytuacji to co ci mam poradzić... Skoro lekarz kazał czekać bo nic nie widać to poczekaj.Zrób test, to najszybszy sposób. Po takim dlugim spóźnieniu przecież test bedzie jednoznaczny.

Gość Mamuska?
Robiłam test. Nawet 2. I zawsze wychodził negatywny...

No to pewnie nie zostało Ci nic innego niż cierpliwość, w końcu do 15 tego juz niewiele zostało. Jeśli okaże sie ze jestes w ciąży to życzę powodzenia, napewno dacie rade:)

Gość Andarielkka
A beta hcg? Czemu nie zrobiłaś? To chyba najpewniejszy sposób. Mi testy ciążowe też wychodziły negatywne :o

Gość Mamuska?
Beta co? Ja nie wiem co to jest, póki co jestem przerażona faktem, że może jestem w ciązy... Mam 22 lata i planowalismy bąbla, ale za 2-3 lata...

Gość Mamuska?
Andarielka, a jak Ci wychodzily negatywnie, to u lekarza się okazalo ze jednak ciaza? Ja pierdziele....

Gość Andarielkka
To jest test z krwi, chyba najdokładniejszy. Testy zrobiłam 3 i wszystkie były negatywne. U lekarza byłam, ale kazał wrócić za 2 tygodnie, bo za wcześnie i nic nie widać... Zrobiłam test z krwi i jak byk ciąża, co potwierdziła późniejsza wizyta u ginekologa.

Gość Mamuska?
no to pięknie... A po jakim czasie byłaś u lekarza, że powiedział, że za wczesnie? Ja ostatni okres miałam 14.09 a byłam u lekarza wczoraj... To za wcześnie?

Mi lekarz potwierdził ciążę w 5 tyg. przez USG, testy zrobiłam 2, które wyszły pozytywne. Masz jakieś inne objawy,bolące piersi, brzuch itp?

Gość Mamuska?
Brzuch mnie pobolewa, jak na zbliżający się okres... Piersi miałam w pewnym momencie takie wrażliwe, bolesne, że się dotknąć nie mogłam, a sutki stały na baczność 24h, ale to już minęło.

Autorko idz zrób sobie badanie HCG prywatnie koszt około 35 zł te badanie jest pewne a moze jutro bedziesz miała wynik

Czasem ból brzucha i piersi można pomylić z nadchodzącą @ lub na odwrót. Mnie bolał brzuch jak na @ więc nawet przez myśl mi nie przeszło ze jestem w ciąży. Jedyne co wzbudziło moje podejrzenie to ból piersi, w nocy w przed dzień zrobienia testu obudziłam sie z takim bólem piersi, pulsowały jak oszalałe a sutki były strasznie wrażliwe na dotyk a nawet drażnił mnie stanik. Idź sobie zrób test z krwi to wynik będziesz miała na następny dzień. Jeżeli poziom beta będzie wysoki to będzie ciąża,albo idź do innego lekarza.

Gość Mamuska?
Tylko, że ja mam ten problem, że jestem gdzie indziej zameldowana a gdzie indziej się leczę i nawet prywatnie robią mi problemy;/ no nic... To czekam..... Ech;(

kochana !!!!prywatatnie wszedzie zrobisz badania ja tez mieszkam w innym miescie gdzie nie mam meldunku i w 2 ciazach robiłam wszystkie badania prywatnie:)

Gość Mamuska?
To, że jestem w temacie taka nieogarnieta i taka wystraszona swiadczy najlepiej, ze nie nadaje sie jeszcze na bycie matka....:( no to ładnie zmajstrowalismy...

Gość idź do punktu analiz gdziekolw
iek prywatnie i zrób test hcg. W Warszawie koszt 25 złotych. Rano robisz, wieczorem 100% wynik. Nikt nie pyta gdzie mieszkasz

Gość mamachichi
Spokojnie, moim zdaniem, przy tak rozregulowanym cyklu masz male szanse na ciaze, napisz kiedy wspolzylas bez zabezpieczenia, a bHCG mozesz spokojnie zrobic w kazdej przychodni, poprostu powiedz, ze chcesz prywatnie zrobic badania krwi, pozdrawiam p.s.ja urodzilam jak mialam 22lata i bez problemu skonczylam a teraz robie doktorat a corka jest juz przedszkolakiem:-)

Gość Mamuska?
14.09 miałam początek miesiaczki. Z mezem wspolzylismy w noc poslubna bez zabezpieczenia czyli 19.09. Potem byl jeszcze raz bez zabezpieczenia kolo ok tydz po okresie czyli wg moich obliczen to byl ok 26-7.09...

Gość Niekoniecznie ciąża
Tydzień po miesiączce są maluśkie szanse na ciążę. Jeżeli miałabyś okres co 3 tygodnie to i owszem. Przy cyklach 30 dniowych raczej mało, mało możliwe. Test negatywny robiony dwukrotnie... Mnie się wydaje, że zatrzymał Ci się okres przez stres. Może przestań się martwić, co będzie to będzie.Na szczęście masz mężczyznę, który Ci pomoże :). Zalecam spokojne czekanie na USG.

a moim zdaniem tydzień po okresie są bardzo duże szanse na ciąże - licząc od ostatniego dnia okresu

Gość Mamuska?
Ale ja juz powinnam, nawet mając nieregularne, bo ta nieregularnosc to byly odchyly max5dniowe w ta lub w druga strone, 2 miesiaczki! W pazdzierniku i teraz powinnam powoli miec kolejna. Tylko raz jedyny mialam tak, ze spoznil mi sie okres, ale to bylo 10 dni.... i rpzez wyajzd i prace za granica. A tutaj? Stres slubny? Ok... Ale tyle czasu po? Stres o kase? ok... Ale o to to ja sie martwie odkad rodzice maja mnie w dupie czyli 4 lata....

Gość Mamuska?
Minął dzien i okresu ni widu ni słychu....:(