Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olkka.

Serca drobiowe w potrawce -pytanie

Polecane posty

Gość Olkka.

Jak to ugotować ? Włożyć serca do zimnej czy to gorącej wody ? Osolonej już czy solić na koniec gotowania ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja wrzucam do zimnej, serca robią dużo szumowin, bo mają dużo krwi odszumuję albo odleję pierwszą wodę, zaleję drugą, odszumuję i dopiero dodaję warzywa i solę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Słonecznik 30
Trochę długo się gotują - twardzielce! Od początku jest z nimi listek laurowy. Warzywa dodaję po odszumowaniu - po 35 minutach gotowania, wtedy też sypię dodatkowe przyprawy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Olkka.
Ok,czyli nie solić na początku gotowania ? A nie będą wtedy jałowe ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Olkka.
Jakie surówki mogę podać do serc drobiowych w potrawce ? (sos na słodkiej śmietanie)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Słonecznik 30
Przyprawiasz w trakcie - tak by Tobie smakowało. A co do dodatków, to hulaj dusza, surówka zależy od tego co lubisz, co masz w lodówce lub piwnicy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Olkka.
Słoneczniku dziękuję 🌼 A jeśli miałabym kupować warzywa na surówkę to z czym najlepiej podać taką potrawkę ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Olkka.
Tak czy owak muszę zrobić zakupy. ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×