Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masakrycznie brzydka

zbrzydłam strasznie

Polecane posty

:o Zawsze byłam ładna, miałam długie zdrowe włosy, rzęsy wielkie aż do samych brwi, duże niebieskie oczy, gładka cera... a teraz? Rzęsy zniszczone, połowa wypadła, nawet nie mogę ich pomalować bo każdy włosek wywinięty w inną stronę, jeden dłuższy drugi krótszy. Włosy mam zniszczone, dalej wypadają, mam przysłowiowe 3 skuty na krzyż :o W dodatku duże odrosty bo boję się, że jak zafarbuję to mi reszta wypadnie... Krótkie, brzydkie i nie chcą rosnąć a jak podetnę to już w ogóle będę wyglądała jak idiotka :( Oczy mam podkrążone, mimo że śpię długo, szara cera z grudkami. W ogóle w ciągu 2 lat zbrzydłam i nie mogę na siebie patrzeć :o Co najlepsze dbam o siebie tak samo jak przedtem.

Gość i co teraz? tzreba sie za sieb
ie wziąć. mam ten sam problem.... wyeliminowałam cukier z diety - odpowiada za starzenie sie komórek. nie eksperymentuję z kosmetykami.

No wlasnie, wydaje mi sie ze to przez śmieciowe odżywianie się. Piję duzo coli, jestem już chyba uzależniona bo niczego innego nie piję oprócz coli :o żadnych herbat czy wody mineralnej bo po tym mi się bardziej chce pić :o Jem dużo warzyw bo lubię ale nie ukrywam, że nie mam czasu na gotowanie więc nieraz kupię pizze i zjem. Alkoholu też sobie nie odmawiam. Nie wiem czy dam radę zmienić swoje nawyki, to jest silniejsze ode mnie, chociaż wiem że wyglądam coraz gorzej a młoda jestem (22 lata).

Nie mam też kasy na profesjonalne kosmetyki czy wizyty u kosmetyczki. Uzywam naturalnych odżywek do włosów a mimo to wypadają. Rok temu obcięłam włosy na krótko i żałuję tego do dziś. Kiedyś szybko mi rosły a od tego czasu w ogóle a w tej fryzurze wyglądam okropnie. Nie pasują mi krótkie włosy

Gość brzydka z natury
może masz zaburzenia hormonalne i stąd problemy z włosami i cerą? albo anemię, szczególnie jeśli kiepsko się odżywiasz. zrób badania.

Mam też dużą niedowagę. W sumie zawsze byłam chuda i kiedyś w krótkim czasie przytyłam 15kg. Później znowu schudłam równie szybko i znowu ważę 46kg przy wzroście 168cm. Chyba od dzisiaj zacznę stosować zdrowe odżywianie, zero coli, papierosów i alkoholu bo nie mogę na siebie patrzeć ale czy dam radę? :(

cos mi sie wydaje ze ta cola cie niszczy, ona wyplukuje z ciebie wszystkie witaminy, magnez itd, musisz sie przerzucic na cos innego

Gość fokaaaa
spoko.tez zbrzydlam i co. zapalilabym sobie ale nie mam fajki;/ trudno. czasem sie nie ma na to wplywu.widocznie z urody mozna wyrosnac

Gość mayekk
jestes badzo mloda, mysle ze to brzydniecie to efekt po 1) niedowagi, zakladam ze jesz zbyt malo, to oczywiste ze brzydniesz bo organizm majac za malo skladnikow odzywczych przekazuje je do waznych organow takich jak; mozg, serce itp, na odżywienie cery, wlosow juz po prostu nie starcza. Taka zla dieta tez robi swoje, jestes mloda, mozesz sie ze siebie wziac i odzyskac urode ale rob to a nie czekaj bo z upływem czasu będzie trudniej, odstawiaj śmieciowe jedzenie powoli, ogranicz alkohol, powodzenia:)

Gość ja też tak mam :(
mam 24 lata a zmarszczki pod oczami jak u 40 letniej baby. jestem przerażona tym

Gość arachnofobia
nie jest tak żle skoro jeszcze dajesz rade pisać na forum ludzie brzytcy som niesmiali i sie nie otwierają a ty sie otwierasz na poprawe wiec sie popraw i nie pisz bzdu jezdes fajna i masz serce i dusze i dwie rece :-) niektórzy nawet tego nie mają wiec nie narzekaj

Gość lux in tenebris
Poza zdrowym odzywianiem, polecam oli-femin, dziala od srodka, bardzo pomaga w zachowaniu (przywroceniu) urody

Gość musisz się wziąć za siebie
zdrowo odżywiać, ruszać się i rzucić nałogi. Żadne kosmetyczki, zabiegi, drogie kosmetyki, a nawet witaminy i leki nie zastąpią tego co wcześniej napisałam. Żyjąc w taki sposób jak teraz niszczysz nie tylko swoją urodę ale i zdrowie i doprowadzisz do nieodwracalnych zmian... Przez złą dietę i niedowagę możesz mieć poważne problemy hormonalne.

Gość załamanaaaaa.
Ja też zbrzydłam :( jakaś depresja mnie ogarnia, serio :( Od 17 roku życia do 25 faceci nie mogli ode mnie oderwać wzroku, nie chce skłamać ale naprawdę idąc po ulicy, kilka razy w tygodniu zaczepiali mnie faceci i chcieli się umawiać, zresztą co tu dużo pisac naprawde się podobałam. A teraz mam 29 lat i wyglądam okropnie ;(( moja twarz zmieniła zupełnie kształt, owal twarzy się zlał, powieki zaczynają opadac, mam trądzik, nos mi się wydłużył, usta niby mam duże ale nabrały dziwnego kształtu :( od 20 roku życia przytyłam 5 kg nie jestem gruba ważę 57 kg przy 173 ale moja twarz jest paskudna :/ i te moje włosy, kiedyś gęste i lśniące a teraz suche i rzadkie. Mój facet z którym jestem od 7 lat cały czas mnie adorował ale to się skonczyło dwa lata temu traktuje mnie jak powietrze i chyba sam tez zauważył że zbrzydła i już mnie takiej nie chce :/ Los mnie skarał za to że kiedyś byłam taka ładna i mój limit zwracania uwagi na facetów się wyczerpał :/

Gość ojs dnjjfg
hehe a ja od zawsze byłam brzydka :D

Gość vsagsg
bo to kara cipo za to że kiedys się puszczałaś

Gość załamanaaaaa.
ale ja już badałam tarczyce własnie tsh to co innego mogę jeszcze zbadać żeby się upewnić że jej nie mam ?

zrób prześwietlenie, mi na prześwietleniu wyszło, ze mam za mała tarczycę a TSH "niby" dobre było. Wychodzi an to, ze mam inna norme niż jest w tych ramkach obok wyniku. Są tez oznaczenia T3, T4 (chyba) oraz jeszcze coś, ale nie pamiętam.

Gość załamanaaaaa.
Nie palę, odżywiam się zdrowo, tarczycy też raczej nie mam bo poza kiepską twarzą to nie mam innych jej objawów. Buzie przestałam smarować kremami na noc i zauważyłam że to spowodowało zmniejszenie sie pryszczy ropnych tylko coś za coś, przez to że twarzy nie smaruje kremami to jest ona sucha, matowa i jakaś taka szara, bez kremu moja twarz się łusczy i nie wiem jak ją natłuścić bo zaraz mi pryszczą wyjdą :/ już wolę miec suchą twarz niż z prysczami. A największy problem to mój facet który w ogóle mi nie mówi że jestem atrakcyjna choć ja uważam że aż taka brzydka nie jestem.

Gość heh tez tak mamm
tez twierdze ze przeciagu gdzies ostatnich 3 lat zbrzydlam.tyle ze u mnie nie jest tak ze worki pod oczami czy cos tylko z wiekiem a mam zaledwie 24 lata.kiedy mialam nawet te jeszcze 21 to pod bogiem no mialam ten blysk w oku a teraz kiedy patrze na swoje zdjecia to juz go nie widze.mam delikatny typ urody i zazwyczaj ludzie mowia ze mam mniej niz naprawde ale co z tego...w wieku 20 21 lat wygladalo to super...moze komplementy na moj temat nie byly ze jestem seksowna czy pociagajaca a faceci nie ustawiali sie kolejkami do mnie ale podobalam sie wielu.oczywiscie ze wybierali wtedy inny typ urody ale wszyscy gadali ze jestem SLICZNA.wygladalam jak taka delikatna laleczka.a teraz?kurcze niby wygladam mlodziej zmarszczek nie mam duzo sie usmiecham waga duzo nie wzrosla a z cera nie mam wiekszych problemow ale to juz nie to. jestem jakas taka przecietna nawet mniej niz przecietna seksem nie emanuje ale i rowniez TA delikatnosc stracilam pomimo mlodego wygladu i juz sie nie wyrozniam

Gość heh tez tak mamm
a co do cery i wlosow to polecam HERBATE nie tabletki ze skrzypu oraz HERBATE z pokrzywy.moje wlosy i paznokcie nigdy nie zareagowaly tak na jakiekolwiek tabletki jak wlasnie na herbaty a skora ktora mam sucha a cere szarawa dluzej utrzymuje efekt balsamow i kremu odkad pije te herbaty a kremu i balsamow uzywam zawsze tych samych niezmiennie. duzo tu dziewczyny pisaly o dobroczynnym wplywie herbaty z bratka na tradzik ze niby najpierw wysyp a pozniej ladnie cera wyglada.ile w tym prawdy to nie wiem

Gość jestes tym co jesz plus psyche
no coli nie mozesz pic, paskudztwo, cukier, poczytaj sobie sama oczywiscie ze po takiej diecie czlowiek ma brzydka cere i wlosy moze to cie zdopinguje zeby zaczac sie prawidlowo odzywiac, najlepiej makrobiotycznie, odrzucic wszelkie rafinowane rzeczy ( cukier!!!) wszysko z E... w skladzie czyli konserwanty pic czysta wode i herbaty ziolowe! Najlepiej oczysc jelita, watrobe, nerki, duzo na ten temat w necie. Po roku bedziesz nie do poznania!

Gość jestes tym co jesz plus psyche
dodam ze zobacz jak nasza rodzima Kora pieknie wyglada, fakt jest troche wystylizowana ale rysy twarzy jej sie nie zmienily, nie operuje sie ani nic takiego, jaka ma piekna figure, jaka energie, jak mloda kobieta! ale ona na bank coli tylko nie pije i nie jada sztucznosci.. do tego musisz uprawiac jakis ruch, najlepiej na powietrzu, gleboki oddech .. joga itd postudiuj sobie sama

Bo niestety wiekszosc ludzi mysli, ze dbanie o siebie to tylko z zewnatrz, nie uwzgledniaja tego, ze wszystko, co w siebie pakuja przynosi pozniej niemile efekty i ma wplyw na wyglad. Trzeba zdbac o siebie od srodka tak samo jak z zewnatrz. Odstaw zatem kole i alkohol i przerzuc sie na wode mineralna.

Gość heh tez tak mamm
no tak ale ludzie nie zapominajcie ze niektore z nas niestety traca z wiekiem swa urode(i to nie chodzi ze sa jakies wiekowe tylko o powaznienie na twarzy jak w moim przypadku) albo wlasnie ja zyskuja... moje jedzenie nie zmienia sie a jak juz to na lepsze bo kiedy mialam 20 21 lat mieszkalam sama obiadow w domu brak wiec sobie a to kupne pierogi jadlam czy pyzy z miesem czasem zupa a teraz mieszkam z narzeczonym i sniadanie i obiad jem jakies chocby jablka zawsze sa alkoholu pije mniej niz w wieku 21 wtedy tez popalalam fajki teraz juz nie i herbata z pokrzy ze skrzypu czesciej uzywam balsamow i kremu do twarzy wiecej sypiam niz kiedys a naprawde tak szczerym okiem to niby wygladam mlodo i nie bardzo powaznie ale....wygladam i tak gorzej niz te powiedzmy 3 lata temu.mimo wszystko to zmizernialam spowaznialam na tej twarzy juz nie bije ode mnie ta promiennosc...chyba na mnie to akurat dziala tak to spowaznienie na twarzy i stres ze jestem brzydsza niz bylam...

Gość odstaw fajki alkohol i colę
pij zieloną herbatę (gorzką!!!!)!!!Unikaj sztucznego żarcia,słodzików i konserwantów!!!!!!!!!!!!!!

Gość sellikaa
też uzależniłam się od coli a ona niestety wzdyma brzuch, od dwóch dni jej nie piję, chodzę nieszczęśliwa :( ale brzuch mniejszy.....

Gość gość
Tez zbrzydłam .kolezanki się dziwia na ulicy.oglądają za mną bo nie moga uwierzyć ze wyglądam zupelnie inacEj niz kiedyś .mowią mi to prosto z mostu .utyłam 30 kilo duzo pale ,ogolnie fatalnie sie czuje