Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuchhareczkaa

Dzis na obiad zaserwuje ziemniaczki z koperkiem, mielony i szpinak

Polecane posty

Gość kuchhareczkaa

mąż nie lubi szpinaku wiec z czym jeszcze sie dobrze komponuje mielony?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość proponuję do tego
surówkę z marchewki i jabłka w jogurcie naturalnym - pyyycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
o jezu a po co ten szpinak, jak do komunistycznych szkolnych obiadków...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchhareczkaa
Ewa 33 , jak to po co? Bo ja uwielbiam szpinak. Rocznik 1981.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taakajajjjaa
Oj, nie wymądrzaj się Ewa, bo to żałosne. Jak ktoś lubi szpinak, to niech go je co Ci do tego. Ja tez uwielbiam szpinak, zwłaszcza z serkiem pleśniowym lub fetą i będę go jeść, czy Ci się toi podoba czy nie. Na stołówkach podawlai też ziemniaki, schabowe i zupę pomidorową- i co, już ich jeść nie będziesz? Żenada Autorko, podaj buraczki, dobrze komponują się z mielonym :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchhareczkaa
Ewa jaki tam szpinak podawali???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rozciapany i obrzydliwy w smaku i smrodzie teraz, żeby nie wiem, jak przyrządzony, to mnie odrzuca i, jak widać, nie tylko mnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eyrtkjrtjjrejjtr
A WY JAKBYŚCIE NIE ZDROBNIŁY WYRAZÓW TEGO ŻARCIA TO BYŚCIE CHORE BYŁY ? Ziemniaczki sraczki, koperek :O rzygać sięchcesz. co to ma wskazywać, że jak ziemniaczki to już smaczniejsze niż ZIEMNIAKI ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eyrtkjrtjjrejjtr
czy ziemniaczki koperek to bardziej dietetycznie brzmi.. bo ziemniaczki to nie to samo co ziemniaki.. co z tego że i tak usypie się kopę na talerzu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchhareczkaa
obrzydliwy i mdły bo niedoprawiony! Ja kupuje mrożony, wiec daje na patelnie z masełkiem, zielem, lisciem. Jak sie rozmrozi, wciskam kilka zabkow czosnku, sol,pieprz, śmietane. Jest suuper :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fhgfhj
a ja mam golabki;))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchhareczkaa
buraczki sa ok, ale woli jakis sos, a przeciez sos z mielonych nie wyjdzie .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mały odkrywca
to zrob z mielonegopulpety i na nich sos

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
O matko, jak ja kocham szpinak! Mogę zeżreć dowolnie dużą porcję i ZAWSZE. Robię go na kilka różnych sposobów- na słodko, z sosem ostrygowym i sezamem, po katalońsku, duszony z serem pleśniowym i orzechami, z indyjskimi przyprawami, z czosnkiem i jogurtem bałkańskim... Lecę do sklepu po paczkę, bo dostałam ślinotoku!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchhareczkaa
poprostu podam mu mielone buraczki i tyle. moge ewentualnie rozpuscic jakis gotowy sos.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hehe mój stary
też powiedziałże szpinaku nie tchnie, ale jak mu podałam dobrze doprawiony z masełkiem, czosnkiem, solą to wpierrdolił az mu się uszy trzesły.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość smazone kacze udka
frytki, brokuly, sos beszamelowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość vhnb hnbbj
możesz pokroic zwykłego pomidora w ćwiartkę i też będzie ok ja szpinaku nie lubie, ale moja m\ama uwielbia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do mielonego uwielbiam
sałatkę z pora ze śmietaną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
do mileonego i ziemniaka kazdde jedno warzywo moze byc, spytaj chlopa, jakie lubi i po klopocie ... prl-owski szpinak ... kto tego nie przezyl, nie zrozumie :D :D ja dopiero od kilku lat zaczelam powoli siegac po szpinak, ale nadal mam obawy, ze moze sie okazac niedobry. wiec najczesciej sa to surowe listki mlodego szpinaku a la salata, a jak na cieplo, to wrzucone do makaronu, albo tylko lekko podduszone na oliwie, z czosnkiem i przyprawami, ale nadal musi miec normalny zywo zielony kolor. pare razu odwazylam sie siegnac po mrozony, ten juz ladnego koloru nie ma :P, ale fakt, jak sie go nie gotuje 5 godzin, dobrze przyprawi, doda jajo i ser konkretny w smaku (np. feta) - moze byc smaczne. lecz ogolnie, nie ciagnie mnie w ta strone, czasem tylko, tak dla zdrowia i urody ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja kocham tak bardzo, że zjadłabym nawet papę. Byle bez tej koszmarnej posypki z jajka, którą fundowali nam w szkole. Zawsze strzepywałam jajko i zjadałam szpinak. Byłam najszczęśliwszym dzieckiem w szkole, bo mogłam zjeść porcje kolegów i koleżanek, którzy nie chcieli.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ha :D u mnie nie bylo posypki z jajka. ale ja znowu tak kocham jajka, ze pewnie zjadlabym sama posypke :D wybaczcie dygresje, ale a propos jajka, to przynioslam sobie dzis do pracy taki pyszny posilek na cieplo - pojemnik buraczkow (tem oglabym jesc wiadrami) a do tego jajko na twardo do pokrojenia na wierzch ... jako posypke ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja też jestem za szpinakiem, rocznik ten sam co autorka:-) a do mielonego może też być marchewka z groszkiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość okinawaa
A ja mam 44 lata,nie chodziłąm do przedszkola w ogóle,nie stołowałam sie na żadnych stołowkach i uwielbiam szpinak. Moja mama robiła przepyszny szpinak.Ja mimo,ze nie dorównuję mamie w gotowaniu tez szpinak wyśmienity serwuję i moi domownicy,maż i dorosły syn lubią szpinak jesc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×