Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasica50

alergia na kurz czy astma?

Polecane posty

Witam.mam 3 letnia corke,ktora poszla w tym roku do przedszkola.Juz po 5 dniach cos zlapala,katar,zatkany nos,kaszel.Wizyta u lekarza i leki salbutamol i supremin-bez efektu,po 5 dniach antybiotyk Ceclor-po 7 dniach bez efektu,nastepnie sterydy wziewne berodual i pulmicort,po kilku dniach kaszel zanikal.Na kontroli niby wszystko dobrze ale na drugi dzien pojechalismy do innego lekarza-prywatnie i tu szok-rzezenie w plucach,swisty w oskrzelach,poczatek stanu zapalnego ucha..Kolejny antybiotyk Klacid-7 dni corka zdrowa jak ryba..Pulmicort mielismy brac jeszcze dwa miesiace i bierzemy.Kilka dni temu dowiedzialam sie przez przypadek ze moja Pani dr.wpisala w karcie mojego dziecka "podejrzenie astmy oskrzelowej"...Znow szokkk. Malej nie puscilam od wrzesnia do przedszkola a dzisiaj slysze ze znow mowi przez nos i zaczyna kichac,nos zatkany ale nie bardzo cos da sie sciagnac.Raczej watpliwe ze sie przeziebila..Zastanawiam sie jaka roznica jest miedzy astmatykiem (dzieckiem) a alergikiem na kurz.. Czy sa tu mamy majace dzieciaczki z podejrzeniem astmy oskrzelowej?Jak to u Was wyglada?Mialyscie jakies testy?? Naprawde sie boje,chcialabym jakos dzialac.

Gość Gość

Mój syn to astmatyk i stosujemy regularnie inhalator Novama Familino Pro. Sesje dość krótkie. To nie jest sprzęt wymagający serwisowania na pewno, a jak rozmawiałam przy zakupie to serwisują na zasadzie „door to door”, więc spokojnie. Myślę, że urządzenie dobrze się sprawdzi u każdego, kto pracuje w zadymionych, czy zakurzonych pomieszczeniach. Można od razu komfort odzyskać oddychania.

Gość Gość

Jasne, że inhalator pneumatyczno-tłokowy się sprawdzi, bo jest najbardziej uniwersalny. Praktycznie każdy lek zastosujesz, co jest dużym ułatwieniem, jak często zmieniasz terapie. Mam u siebie w domu sprzęt https://novamed.pl/novama-familino-pro-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja na dożywotniej gwarancji, a standardowa chyba 5 lat. Dla dorosłych i dzieci bez problemu. U syna leczyliśmy oskrzela pierwotnie, a teraz używamy profilaktycznie. Sprawdza się.