Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tune

Jaką działalność można otwożyć na wsi pomocy !

Polecane posty

Gość tune

Witam wszystkich od jakiegoś czasu męczy mnie temat jaką działalność można otworzyć na wsi może na początek powiem co już jest i ile mieszkańców liczy gmina wiec gmina liczy ok. 2 3 tyś mieszkańców hmm przez naszą gminę często przejeżdżają samochody do dużych miast we wsi u nas już są ze 4 sklepy spożywcze więc na pewno odpada ten pomysł na sklep spożywczy są 3 sklepy z artykułami budowlanymi jest kiosk są dwa sklepy z ciuchami jest sklep z artykułami chemicznymi i papierniczymi szkłem oraz sprzętem RTV i nie tylko itp. Są dwa sklepy mechaniczne z częściami jak na razie tylko do ciągników i maszyn przeważnie wyrobów polskich tj. ursus no może nawet do zetora można coś dostać dokładnie nie wiem jest CPN jakaś tam restauracja z barem też coś takie istnieje jest dyskoteka jest market z artykułami mięsnymi i nie tylko w sumie wszystko co spożywcze to tam można dostać są 3 salony fryzjerskie i solarium nawet to w sumie chyba było by na tyle tego co już ta miejscowość posiada pytanie co można by było jeszcze otworzyć nowego żeby to miało szanse wypalić jak myślicie ? ja szukam czegoś odrębnego coś co jest prawdopodobne ze wypali i się dobrze utrzyma myślałem nad sklepem z częściami samochodowymi ale nie wiem czy to dobry pomysł części samochodowe gadżety jakieś tam drobne kosmetyczne artykuły artykuły wymienne tj. oleje itp był kiedyś u mojego sąsiada taki sklepik niezbyt duży zakres jego towaru ograniczał się tylko do samochodu marki Fiat 126 P czyli potocznie zwany (Maluch) parę lat temu zamknął ten że właśnie sklepik nie powiem bo często ludzie po coś do niego wpadali i często słyszało się słowo nie posiadam takiej części ja tylko do malucha mam nie wiem już co na co już można wpaść żeby coś własnego otworzyć jeżeli macie jakieś ciekawe pomysły to poproszę z góry dzięki :)

Gość a ja mam zupełnie na odwrót
salon kosmetyczny ;)

A na początek warto wziąć słownik ortograficzny do ręki "rekinie biznesu" :D

Gość tune
hmm nie wiem czy to zbyt dobry pomysł jak na wieś salon pewnie odpada chociaż może i miał by swoich odbiorców

Gość longry
na początek zorientuj się ile na prawdę liczy twoja miejscowość, bo jak na 2 tys. ludzi zdecydowanie za dużo usług. jeśli ludzie podróżują do większych miast to miejscowym przedsiębiorcom raczej dobrze się nie żyje

Gość longry
salon raczej by umarł z głodu :) jaki odsetek ludzi nie zajmuje się rolnictwem?

Zauważył ktoś przy mojej propozycji { ;) } ??

Gość ejka hejka
Zajmij się przepisywaniem słownika ortograficznego ręcznie :) I sprzedaj, a przy okazji nauczysz się pisać poprawnie :)

Gość jenk
Lumpex-nie piszesz ,że jest

Gość tune
ale był już kiedyś, padło to po 2 miesiącach ps. sory za temat przekopiowałem z googli nie chciało mi się pisać nowego

Gość gość
hurtownia w stodole

Mobilny sklep spożywczy (to też może wypalić, u moejj ciotki na wsi mimo iż mają 3 sklepy taki przewoźny sklep jeździ 2 razy w tygodniu i ma wysokie utargi, wystarczy jeździć w weekendy i po godzinach zamknięcia najbliższego sklepu i ludzie mając wybów - kupić u Ciebie , a iść 3 km do sklepu kupią na 100% u Ciebie) Prowadzenie stron facebookowych/Twitterowych itd. małych i średnich firm , bo często jest tak,że takie firmy same na to czasu nie mają Swatanie ludzi ( portali randkowych jest od groma, ale mało kto zajmuje się swataniem poza siecią a chętnych pewnie rzesze by się znalazły, bo lepiej poznać się twarzą w twarz zamaist w sieci) Home staging (stylizacja i fotografowanie meiszkań pod sprzedaż) Uczenie starszych ludzi obsługi nowości technologicznych (jeżeli w pobliżu są same wioski,a średnia wieku to 40+ to masz siłę przebicia, tylko się rozreklamuj) Która babcia,czy dziadek nie chcieliby samodzielnie obsługiwać komputera/laptopa i móc skajpować z dziecmi, lub wnukami

Gość gość
Na wsi dobrze może jest otworzyć cukiernie. Ja znam jedna i całkiem dobrze prosperuję. Dobre wyposażenie można kupić w tym sklepie http://frigosystem.com.pl/ .

Gość gość
Patrząc na takie rażące błędy w twojej pisowni to otwórz szkołę i sama się w niej ucz...

Gość Romek

Mam sklep mięsny, wspólpracują z wieloma fimami, jednak najlepiej lubię współpracę z dostawcą opakowań dla klientów, mowa o firmie C2C. Mają bardzo dobre opakowania w dobrej cenie, polecam 🙂

Gość Kowal

Znam C2C, wiem, że maja internetowy sklep ezaopatrzenie.pl, na którym można znaleźć niedrogie fajne artykuły biurowe. 

Gość Konfederacja. W.i N.

produkty rolne - ale zaoferuj je jako gotowy pakiet do przetrwania w drodze do pracy, na przerwę obiadową i na powrót z pracy.

zrób takie zestawy.  To najlepsze co może dać wieś.  Najpierw zorientuj się na małe samochody , rowerzystów, i pasażerów autobusów zdążających do pracy, a potem będziesz sprzedawać to na stacji, gdzie mogą zatrzymać się tiry.

Gość Konfederacja. W.i N.
2 minuty temu, Gość Konfederacja. W.i N. napisał:

produkty rolne - ale zaoferuj je jako gotowy pakiet do przetrwania w drodze do pracy, na przerwę obiadową i na powrót z pracy.

zrób takie zestawy.  To najlepsze co może dać wieś.  Najpierw zorientuj się na małe samochody , rowerzystów, i pasażerów autobusów zdążających do pracy, a potem będziesz sprzedawać to na stacji, gdzie mogą zatrzymać się tiry.

Sprzedawaj to do płóciennych torebek, żeby wzbudzić wśród klientów to, że są mega traktowani po zdrowemu. Nie bądż tysięcznym ke wongiem chińskim sprzedającym do opakowań styropianowych z benzenem, trichloroetylenem, aldehydem mrówkowym itp.

Gość Mirek

Jeśli chodzi o stronę www.zaopatrzenie.pl to polecił mi kiedyś brat i zawsze zamawiam od nich artykuły do biura, ceny są bezkonkurencyjne 😄