Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

avocado25

Kosmetyki ktorej firmy dla dzieci są najlepsze?

Polecane posty

ja polecam hipp, u nas bardzo fajnie się sprawdzają : oliwka, żel do mycia ciała i włosów, mleczko do ciała i szampon

Zależy co i zależy co dziecko toleruje krem do pupy - nivea i sudocrem żel do włosów - nivea mydełko - olian, oliatum balsam/oliwka - emolium krem na dwór - bambino, po nivea na każda pogodę wyskoczyły krostki

Gość gruu
hipp z seri migdałowej super sie sprawdza w naszym przypadku

a u nas krem nivea na każdą pogodę bardzo fajnie, nawet pupę nim smarowałam bo łagodził zaczerwienienia

Gość 521
a ma ktos doswiadczenie z kosmetykami penaten?

Do ciałka : Oilan Do pupki linomag a+e (taki dla dzieci) Do włosków (ma bardzo gęste) - bambino rumiankowy mydełko - Oilan Do twarzy - Hipp do twarzy i ciała I jestem zadowolona ze skórki córki ;)

Gość lalalajdmjdmd
w gownie tez nie ma wody,m wiec jest fantastyczne

Słyszałam , że Penaten ma dobry krem do pupki . O reszcie nic mi nie wiadomo . Położna nakazała mi kąpać małą w emolientach . Myślałam , że tylko mi bo mała ma bardzo delikatna i uczuleniową skórkę , ale okazało się , że wszystkim na sali tak zaleciła . Tak też robię :)

Gość u nas niezastapione sa
kosmetyki Weleda wiec jak widac kazdy ma swoje ulubione :)

Gość Estera, jesteś bardzo
łatwowiernym i naiwnym konsumentem. Gdyby ta położna tafia na mnie to byśmy sobie poważnie porozmawiały. Emolienty nie są wskazane dla dzieci ze zdrową skórą i w wielu bardziej rozwiniętych krajach zakazane do rozpowszechniania i ich marketing jest ściśle kontrolowany, BO są lekarstwem na choroby skóry o podłożu atopowym. Nie są absolutnie wskazane dla zdrowej skóry dzieci i szpital powinien być rozliczony za dezinformację rodziców, działania marketingowe, narażanie rodziców na zbędne koszty związane z zakupem tego zupełnie zbędnego produktu i wreszcie nie mówienie wam prawdy dlaczego nowo-narodzonym dzieciom łuszczy się skóra, ani tego że jest to zupełnie NORMALNY i POWSZECHNY objaw, ani tego że trwa króciuteńko, ani tego że NIE JEST TO GROŹNE, ani tego że nie jest to chorobą noszącą znamiona AZS, ani tego wreszcie że są zupełnie nic nie kosztujące domowe sposoby na jej nawilżenie w tym króciutkim czasie. Twoja (a raczej wasza) położna była nieuczciwa i zachowała się bardzo nieprofesjonalnie i nieuczciwie wobec was, tak jak i pewnie cały oddział, który został przeszkolony w ramach szeroko okrojonej kampanii promującej w Polsce kosztowne lekarstwo na chorobowe zmiany skórne, jako coś bez czego wasze zdrowe dziecko na pewno nie dożyje pierwszych urodzin. :o Wstyd. Wy matki swoją drogą jesteście nie lepsze, bo nie przygotowałyście się zbyt dobrze w czasie ciąży, żeby AŻ tak dać się nabrać. Nie wiedziałyście, że łuszczący się martwy naskórek u noworodków jest czymś tak naturalnym jak wasza laktacja i że musi zejść, tak jak wasza siara? To co wy czytałyście? Fora? Tylko? :o

Gość musiak
- oilatum emulsja do kąpieli - aven seria pediatril wskazana do stosowania dla dzieci od pierwszego dnia życia. ( bardzo delikatne i bezpieczne) - krem na zimę do buzi klorane z wyciągiem z nagietka. - jeśli skóra jest przesuszona lub do stosowania zimą lipikar ap z la roche posay lub balsam adermy.

sudocream- profilaktycznie pentacream- na juz istniejace odparzenie zel do kapieli J&J lub inny syn nie ma problemow ze skora oliwka do 1 mies zycia a potem juz nic ewentualnie balsam lawendowy J&J