Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ludzie pomóżcie mi... !!!

ortografia u faceta

Polecane posty

Gość ludzie pomóżcie mi... !!!

mam wielkiego bzika na punkcie ortografii, spotykam się z jednym facetem który robi niewyobrażalne błędy w pisowni pisze np w smsie morzesz, prozibe komurki, tenskno no kur*a szlag mnie trafia przez to, mam teraz obrzydzenie do niego, nie wiem może to wydawać się nienormalne, ale już nie mam sił, nic mu nie mówiłam że mnie to okropnie razi, gość jest po technikum jakimś tam... ale nawet matury nie ma, powiedział mi to na samym początku, cholera widać że mu zależy na mnie, widać że nie czyta dosłownie niczego nawet FAKTU :D nie wiem czy to ciągnąc dalej mam na myśli ten związek... jak myślicie co mam zrobić???

Gość szczerze?
miałam to samo :O na poczatku pieknie, cudnie a potem nawet nie ma o czym pogadac

Gość pieprz... jak potłuczeni
jeśli SMS-y z komórki rozbijają związki, to może nalezy... rozbić komórki :classic_cool:

ja Ci powiem tak, jesli robi tylko błedy ort. to mozna jakos to przebolec ( choc mnie to strasznie drazni ) , ale jesli oprocz tego nie masz o czym z nim porozmawiac, nie miał w ręce nigdy zadnej ksiązki i generalnie jest uczulony na wiedze to... odpusc:P

Gość a ja bym nie odpuszczała tak
od razu. Czy nie wydaje Wam się co najmniej dziecinne zrywać z kimś bo robi błędy? Spokojnie: po pierwsze, czy te braki w edukacji u chłopaka wynikają z jego lenistwa (tzw. zdolny leń) czy może jest on ograniczony intelektualnie w sposób niezależny od niego? Osobiście uważam, że ta pierwsza sytuacja rokuje lepiej: jest szansa, proponuję zacząć od prezentu w postaci książki z cyklu: SMSy na każdą okazję, 100 śmiesznych SMSów (pełno tego w sklepach) - i po pierwsze jest kontakt ze słowem drukowanym a po drugie jakaś refleksja przy pisowni. Nikt nie pisze SMSów ze słownikiem, Ty pewnie też nie, więc nie wymagaj tego od dorosłego człowieka, ale z taką książeczką to pewnie chętniej się skusi.

Sama jestem tępa, ale u facetów lecę na intelekt. Tylko, że znajomość ortografii to jest podstawa, żeby w ogóle móc się uznać za osobę na jakimkolwiek poziomie, a nie miara inteligencji... Nie dziwię się, że Cię to wkurwia.

Gość pieprz... jak potłuczeni
Bzdura... Gdyby tak miało być, z ponad tysiąca studentów z którymi mam do czynienia, pewnie blisko tysiąc nie powinno nawet matury zdać. O studiach, u większości płatnych, nawet nie wspominając.. Mylenie intelektu z ortografią bywa niestety regułą. Gorzej, że u "moich" studentów braki w poprawnej pisowni pokrywają się z brakami w intelekcie. Niestety widać to na każdym niemal kroku :( Bezmyślne i często bezrefleksyjne pokolenie, albo nawet już pokolenia...

Gość latifa latifa
mój tata ostatnio zamiast pacjent napisal pacjęt, smialam sie z niego ale on powiedzial, ze to dlatego ze dawno nie pisal i mu sie pomylilo, takze to chyba od treningu zalezy

Gość sed2e
Hehe to ja z kolei zawsze jak poznam jakąś dziewczynę to mam to samo.Na gg,w mailu,smsach pisze mi "morze ,puki co,zauwarz,pujdziemy Zawsze na takie trafiam cholera i jest to cholernie irytujące !!!!!!!!

Nie tak dawno temu miałem kontakt z dziewczyną dla której... morze,pujdziemy,puki co, niezauwarzylam ...to była norma. CHOLERNIE MNIE IRYTUJĄ TAKIE OSOBY

Gość a ja bym nie odpuszczała tak
No właśnie, zależy od treningu, opatrzenia się i praktyki. Jeśli intelektualnie jest sprawny da się to szybko naprawić.

Gość ja mam kumpla ktory
robi takie same bledy, ale na temat astronomii, fizykii, politykii czy komputerow to zagnie kazdego i napewno nie mozna powiedziec, ze nie ma o czym z nim porozmawiac.

Gość latifa latifa
ja z kolei kiedys w nocy w lo bylam jeszcze i pisalam wypracowanie i napisalam mażenie , i jak z rana przyszlam do szkoly, przed lekcja zajrzalam do zeszytu a tu kurde mażenie... wiec i zmeczenie moze miec wplyw na to ze sie glupoty pisze