Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bmk

Pęcherzyk ciążowy

Polecane posty

Gość bmk

Witam Przyjmowałam tabletki antykoncepcyjne przez 3 lata. Po odłożeniu pierwsza miesiączka pojawiła się po 33 dniach, kolejna po 30 dniach , trzecia- po 32 dniach. Czwarta się nie pojawiła ponieważ okazało się, że jestem w ciąży. Bardzo się cieszyłam ponieważ pierwszą ciążę poroniłam. Wczoraj byłam u mojego ginekologa, który stwierdził iż ciąża znajduje się w macicy, jest to 6t1d.Natomiast ciąża jest zbyt mała jak na swój wiek. Wykrył tylko pęcherzyk ciążowy o wielkości 0,54 cm, nie potrafił stwierdzić czy jest zarodek. Kazał czekać 3 tygodnie i przyjść na kontrolę.Powiedział również , że przyczyną mogą być moje zbyt długie cykle. Bardzo się denerwuję i pomyślałam, że to może wina sprzętu usg, że może lepiej iść jeszcze do lekarza, który ma nowocześniejszy aparat? W poprzedniej ciąży badanie robiłam w Irlandii. pani Ginekolog potwierdziła ciążę w 3,5 tyg. po zapłodnieniu i wykryła żywego zarodka o wielkości 1mm. Miała któraś tak, że ciąża była młodsza niż licząc od ostatniej miesiączki?

Gość sposafeliz
Ja miałam dokłądnie taką sytuacje. Wg wszelkich wyliczeń był 6 tc (tzn ukończonych 5t5d) a na usg wyszedł pęcherzyk 4 tc. Zdziwiłam się bardzo co się stało z tymi 2 tygodniami. Dla pewności zrobiłam betę - jak byk 6 tydzień. Podczas drugiej wizyty bobo już co do dnia zgadzało się nawet z pierwotnymi wyliczeniami. Po prostu na początku pęcherzyk był mniejszy a potem nadrobił wszystko. To się zdarza i moja lekarka mówi że to nic takiego.

Gość bmk
Dzięki za odpowiedź. Właśnie dziś zrobiłam betę-ale wyniki w piątek dopiero. Drugi raz też zrobię po 48h aby sprawdzić czy dobrze przyrasta. Jejku, mam nadzieję że będzie wszystko w porządku, strasznie się denerwuję. Z tym, że ja mam nieregularne i bardzo długie cykle, więc podejrzewam że owulacja wystąpiła później niż standardowo w 14 dc.

Gość zycze Ci zeby bylo tak
jak mowi przedmowczyni.. Ja w pierwszej wizycie w 5 tc uslyszalam Jesli to ciaza to bardzo wczesna, zapraszam na nastepna wizyte.. Na kolejnej uslyszalam wlasnie ze ciaze nie pasuje Mu wiekiem do stany faktycznego... Potem okazalo sie ze mam puste jajo plodowe... Oby u Ciebie bylo inaczej:*

Gość bmk
A miałaś pęcherzyk ciążowy? Jakiej wielkości?

Gość nie ma sie co martwić
ja poszłam do lekarza tez w 6tc i był sam pęcherzyk bez zarodka. lekarz powiedział, że jeszcze za wcześnie. Miałam przyjść w 8 tc a poszłam tydzień wcześniej i był zarodek i pięknie biło serduszko. Pewnie u Ciebie tak będzie

Gość bmk
A jaki miałaś pęcherzyk? Bo mój się wydaje za mały ;(

Gość a ja mam tak
ja w 7 tyg ciązy tez usłyszałm że maleństwo że on tam nic nie widzi, kazał brac luteine i przyjść za 3 tygodnie i bylo ok ale cała ciąże słyszałam że maleńkie że jak się urodzi 2,5 kg to bedzie dobrze, martwiłam się caly czas. a urodziła się sliczna duża dziewczynka o wadze 3700 ;) zycze powodzenia

Gość nie ma się co martwić
bmk miał 1,05cm. Na pewno będzie dzidzia, uszy d góry