Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwiona???zszokowana!!!???

Rodziców dorastających córek proszę o radę !!!!!!!!

Polecane posty

Gość fsdfsfss
nie ale nie chichrała bym sie z córka tak jak opisuje tu ta kobieta. jejku sama ma co chciała.

Gość donnaCarmitta
Mam córkę 12 lat ,czy to znaczy ,że juz mam się bać?

Wziełąs za dosłownie to ,że się śmiałyśmy . Po prostu nie byłyśmy skrepowane

Gość kkgyigy
A ja nie zaczerwieniłam się jak panienka ,tylko własnie powiedziałam ,że takie rzeczy się robi i sa piekne pod warunkiem ,że dwoje ludzi się kocha i szanuje - no to skoro jej tak powiedzialas to jak teraz nagle wypalisz,ze jest za mloda na takie rzeczy slusznie wezmie Cie za hipokrytke...bo jak mniemam ona kocha i szanuje swojego chlopaka...

Gość hgdfgsfds
jestes jakas ulomna albo to prowo

Gość fsdfsfss
moim zdaniem zbyt luzno potraktowałas temat i masz za swoje. jak mowisz ze seks tylko z facetem którego kocha no to ona moze mysli ze w wieku 13 lat juz kocha. weź no inaczej to załatw. ona jest za mloda na seks!!!!!!!!!!!1

Na pewno ,ale dodałam ,że w pewnym wieku ,uprawianie sexu jest piekne .Ja mam juz po 40 -tce więc ,dla mnie wiek jest jak najbardziej odpowiedni do uprawiania sexu z mężem.Czy tez nie ??? Bo pewnie jedni stwierdzą ,że za stara.

Gość fsdfsfss
kobieto tak jeszcze sie obraz. wez sie lepiej za córke i tyle.

Cały czas od początku twierdzę ,że jest za młoda na sex . Nie tylko ona ,ale wszystkie dzieci w jej wieku . A wiecie ,że one maja w szkole lekcje z wychowania seksualnego ? I jak myslicie o czym mówią ?

Gość kkgyigy
na takich lekcjach to jakies pierdoły gadają.Dowiedziec sie czegos najłatwiej w necie

Gość fame fatallee
Donnacarmita bać to może nie ,ale przeczytaj rady co niektórych "mądrych" kobiet. fsdfsfss ,ciekawi mnie ,czy ty masz córkę ,czy sama jestes w wieku córki autorki?

Gość fsdfsfss
"zdziwiona???zszokowana!!!??? Cały czas od początku twierdzę ,że jest za młoda na sex . " to zrób cos. od pocztaklu cimowie ze to tylko i wyłacznie twoja wina. jejku. zrób cos z tym! ile ty miałas lat gdzy przezyłas pierwszy raz? jak z toba rodzice gadali o seksie? zastanow sie.

Gość łyżeeczkaaa
po co to czytalas? nie czyta sie rzeczy osobistych. kiedys moja mama , jak bylam mlodsza, tez wyczytala cos u mnie w pamietniku, ze spotykam sie ze starszym koelga. nie odzywalam sie do niej dobry kawal czasu, za to ze czyta moje rzeczy. co do pettindu, nie zrobisz z tym nic, bo ona nie wezmie do siebie do tego co jej mowisz a jak bedzie miala na to ochote to to poprostu zrobi. ani nie zdasz sobie sprawe kiedy i gdzie. nie wiesz jeszcze jak mlode dziewczyny okombinuja, ja wiem, bo sama keidys tak robilam :)

No własnie ,a ja wole jak z córka pogadam ,a nie czekam az znajdzie wiadomości w necie.

Gość Pastafarianka rekatywacja
dopiero teraz uprawiała? aż zdziwko mnie wzieło

Gość fsdfsfss
ale pieprzycie. ze was pogieło. jakby inaczej z mamą pogadała to mysle ze dziwczyna miałaby wiecej oleju w głowie. nie rozumiesz ze nie chodzi o to ze rozmawiasz ale jak rozmawiasz?. moim zdaniem sama ja zachecasz do seksu. oki rob jak uwazasz. zreszta jak widac dobrze nie postepujsz bo córusia juz sie puszcza. rob jak chcesz. czesc.

Gość mysza88;
Boże, dla mnie to wszystko chore! Jakieś proporcje powinny zostać jednak zachowane. Nie można rozmawiać o wszystkim z mamą! Ja ze swoją mam świetny kontakt, jest dla mnie oparciem- zawsze doradzi, podpowie. Ale nie wyobrażam sobie, żeby jej mówić o tym, że sypiam ze swoim chłopakiem. Nie jestem moherem, mam 22 lata i mieszkam ze swoim chłopakiem. Z tego tylko może wnioskować, że uprawiamy seks. Ale nie wyobrażam sobie wprost opowiadać jej o tym. Na takie tematy mogę sobie porozmawiać z koleżanką, ale nie z mamą! I nie chodzi o to, że u mnie w domu seks był tematem tabu. Mama często mi powtarzała, że do seksu trzeba dorosnąć. Można zacząć to robić, dopiero gdy jest się dojrzałym zarówno fizycznie jak i psychicznie. Przecież żadne zabezpieczenie nie daje 100% pewności, że się nie zajdzie w ciążę. Autorko, tłumaczysz córce, że jeśli ludzie się kochają, to seks jest czymś pięknym, więc jeśli ona kocha tego chłopaka, nie powinnaś mieć do niej pretensji, jeśli będzie uprawiała z nim seks. A jeśli zajdzie w ciąże, też powiesz że to piękne? Seks jest dla ludzi ODPOWIEDZIALNYCH. Czy uważasz, że Twoja 14 letnia córka jest już na tyle dojrzała, aby wziąć na siebie odpowiedzialność za życie istoty, którą może razem ze swoim chłopakiem stworzyć? Jak dla mnie masz chore metody wychowawcze.

Mama o sexie w ogóle ni rozmawiała .Zasze twierdziła ,że mam na to czas . Straciłam cnotę w wieku 17 lat ,a pierwszy orgazm niałam gubo po 20 -tce .Nie wiedziałam jak to się robi .Wtedy ,za czasów komuny nie było netu ,telewizji ,tylko 1 program .Nie miłam z kim o tym porozmawiać ,no i wstydzilam się mamy .Teraz żałuje ,że mama nie gadała o tych sprawach ,bo może tak szybko nie urodziłabym syna. Dlatego chcę aby corka była uświadomiona przeze mnie i mała zaufanie do mnie . Dlaczego przeczytałaś?Wiem ,że tego się nie robi ,ale nie zrobiłam tego z ciekawości ,tylko troski o nią . Daje głowę uciąć ,że kazda z was zrobiła by to . Tyle się mówi o pijaństwie ,narkomani ,sex-sie. Chce wiedziec ,co się dzieje z moja córka. I teraz cieszę się ,że to zrobiłam . Juz wiem . I będę przygotowywać się do rozmowy .Sprowokuje temat i mmoże sama mi powie?

A czy ty czytałś mysza co ja napisałasm !!!??? np to : Na pewno ,ale dodałam ,że w pewnym wieku ,uprawianie sexu jest piekne.

Gość mysza88;
Ale temat potraktowałaś jednak zbyt luźno. Rodzice nie powinni tak otwarcie rozmawiać o seksie z dziećmi, bo wtedy rodzi się u nich przekonanie, że to jest normalne, że każdy to robi, więc dlaczego im nie wolno... Myślę też, że córka nie darzy Cię aż tak dużym zaufaniem jak myślisz. Ja bardzo ufam swojej mamie i dałabym sobie obie ręce uciąć, że gdyby znalazła gdzieś mój pamiętnik, na pewno by go nie przeczytała. Mogłabym go nawet zostawić w salonie na ławie, na pewno by go nie dotknęła.

Gość filomatka
a pewnym wieku ? a co to znaczy w pewnym wieku ? i jaki to wiek ? bo z pewnościanie 14 lat . nie mów córce o tym ,ze przeczytałąs jej pamiętnik i jak będizesz miała okazje zawsze do nirgo zagladaj - troska o dziecko usprawiedliwia takie zachowanie . boszsz , jestem przekonana ,ze wcale tego nie chce i nie potrzebuje ale presja otoczena jest przeogromna , teraz wszyscy wszędzie uprawaijaseks , bułki nie sprzedasz bez gołej doopy , to sie nie ma co dziwić ,zę dzieciali durnieją .

Gość mysza88;
Śmieszna jesteś. Z troski o nią czytasz jej pamiętnik? A gdzie wzajemne zaufanie?! Jak ja się cieszę, że mam taką cudowną mamę.

Gość mysza88;
filomatka, to nie wpływ środowiska zewnętrznego, ale jej najbliższego otoczenia (a konkretnie matki). To matka dała jej niejako przyzwolenie na takie zachowanie. Może ona myśli, że już ten "pewien" wiek osiągnęła, więc może się już bzykać...

Gość filomatka
zaufanie ? do dziecka w wieku 14 lat , które samo nie wie co sie z nim dizeje ? bardzo dobrze ,zę ufasz mamie , i tak powinno być ,ale jeśli zaczełabyś zachowywać sie ryzykownie w wieku lat 14 - wierz - twoja mama nie tylko za twój pamiętnik by sie złapała

Gość filomatka
to bez zanczenia teraz dlaczego to dizecko myśli ,ze dorosło do seksu- bo nikt mi nie wmówi ,ze dizewczyna doczeka do 16 z " pełnym " seksem - kwestią jest teraz powstrzymanie procesu , który do niczego dobrego nie doprowadzi

Gość filomatka
szukanie winnego , kiedy mleko już sie wylało - przypomina smarowanie otwartego złamania maścia - uwarzam ,ze jako matka autorka ma jeszcze możliwości zastopowania tego procesu .

Gość mysza88;
Poza tym autorko, mówisz że seks jest piękny, jeśli ludzie się kochają. Jakie 14 latka może mieć pojęcie o miłości? Ona przeżyje dziesiątki zauroczeń, zanim znajdzie tego jedynego i za każdym razem będzie się jej wydawało, że to wielka miłość. Jak ja się cieszę, że moja mama nie starała się na siłę być luzacka i nie traktowała tak lekko spraw seksu jak Ty.

Mysza ,za młoda jesteś aby ufac ludziom . Ciesz się ,że masz cudowna mamę .Ale czy dasz głowę uciąc ,że nie przeczytałaby ? To sa tylko twoje przypuszczenia . Obys sie nie zawiodła . Ja też przypuszczałam ,do tej pory ,że córka tylko się spotyka ,z chłopakiem ,ogląda filmy i rozmawia.

Gość filomatka
a ile lat ma ten chłopak ?

Cały czas jej to mówie ,że za mloda jest aby stwierdzic ,że to juz jest ten jedyny,żeby poczekała ,dała sobie czas.... A tu ...dzisiaj zong