Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byleby nie zwariowacc

Czego nie dajecie rocznym, półtorarocznym dzieciom do jedzenia i picia?

Polecane posty

Gość byleby nie zwariowacc

Są pewne pokarmy, których po prostu nie wprowadzacie, bo uważacie, że dziecko nie powinno ich jeść? Jak zaopatrujecie się na fast foody typu frytki, kawałek pizzy, trochę kebaba? A słodycze- które najlepsze, w miarę najzdrowsze? Jak reagujecie, kiedy jecie coś, co niekoniecznie jest dobre dla dziecka, ale dziecko chce tego spróbować? Dajecie czasem trochę chipsów, chrupek? Dalej gotujecie osobno, nie doprawiacie? Czy dziecko je to co wy, łącznie z solonymi zupami? Co najlepsze na kanapki- jaka szynka, albo inna wędlina, jaki ser?

Gość fgbgtrtrt
moje dziecko je wszystko to co my..oczywiście to co mu smakuje, nie gotuje osobno,ma 19 miesięcy,szynkę je każdą oprócz jakiejś surowej :P nie je frytek,pizzy,żadnych kebabów itd. pije wode mineralna albo herbatke z wodą,nic więcej.. nie je ketchupu,musztardy

Gość fgbgtrtrt
co do slodyczy,czasem dostanie od nas gryza snickersa czy czegoś tam,a tak sam to je batoniki takie musli,bananowe,jabłkowe,różne.. czasem też jakiegoś kinderka :)

Gość To ja napisze Tobie
co zjada moje roczne dziecko. Od zawsze do picia- woda przegotowana. Czasem herbatka z HIPPA np z lipy, ale tylko jak idzie przeziebienie, dlatego ze niszcza zabki. Mleko- nie chce, dlatego np z rana robie mu zwykle owsiane platki, wtedy zje, a na wieczor np gotuje kaszke manne na zwyklym mleku. W miedzy czasie kanapeczka z maselkiem, albo z serkiem zoltym, albo sama, czasem z topionym. Daje mu duzo banow. Kupuje tez sloiczki z kaszy jeczmiennej, i slocziki z owockami. Jogurt- dla dzieci, albo zwykle naturalne. Na obiad- np rosolek z wielka iloscia klusek- uwielbia, albo np zupka krupnik?- nie wiem jak sie nazywa;) Mieso- z kurczaka, albo rybie. Kotleciki i te sprawy rzadko i minimalnie. Ziemniaki tez minimalnie. Tez daje mu herbatniki, biszkopty, ogolem ciacha, bardzo lubi knopersy (sa zdrowe), czekoladki- batoniki z milki, i czasem gorzka czekoladke, ale wtedy trzymam aby nie gryzl.. Nie daje mu zadnych pomidorow i rzeczy ciezko strawnych, bo wiem jak bedzie pracowal jego zoladek za lat kilka kilkanascie. Zadnych frytek, hamburgerow. A i jeszcze daje chrupki zwykle kukurydziane, bez tych sztucznych smakow. To chyba tyle??

Gość mama 15 miesiecznego synka
Moj je wszystko i wszystko nowe daje mu do sprobowania. Niektore rzeczy mu smakuja, a inne nie. Nie zabraniam mu niczego, ale niektore rzeczy swiadomie ograniczam.

Gość kijanka*
Rzeczy na indeksie: FRYTKI CHIPSY PAROWKI/SERDELKI SLODYCZE typu: cukierki, batoniki itp...