Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sieee boje

aceton w moczu....

Polecane posty

Gość tak sieee boje

czy będąc w ciazy miala , ktoras z Was aceton w moczu i jakies zw. ketonowe,? czy to groźne.... dzis odebralam wyniki a wizyte mam dopiero o 18 wiec do tego czasu chyba padne... jeste w 32 tc.

Gość tak sieee boje
???

Gość helpppxxxzzz
zwiazki ketonowe sa zwiazane z twoim metabolizmem,albo sie zle odzywaisz albo np nie dawno wymiotowalas,ja np cala ciaze wymiotuje i zawsze mi ketony wychodza ponad norme,co do acetonu to nie wiem,ale jak nie masz bialka,erytrocytow i leukocytow to sie nie masz raczej czym stresowac,w ciazy wiele sie zmienia wiec nasze wyniki czesto odbiegaja od normy.nie stresuj sie :)

a nie mozesz zadzwonic do lekarza prowadzacego ciaze ??

Gość tak sieee boje
mam dzis wizyte tylko ze o 18 wiec nie ma sensu dzwonic... a tak zapytalam tutak byc moze mial ktos podobnie

Ciała ketonowe (aceton, kwas acetooctowy i kwas hydroksymasłowy) w moczu osób zdrowych nie występują. Mogą występować u osób głodzonych, w niewyrównanej cukrzycy lub po nadużyciu alkoholu. zrodlo: http://mediweb.pl/medicaltest/wyswietl.php?id=154 ja jak mialam podwyzszone cialka ketonowe to lekarz stwierdzil, ze probka mogla byc zle oddana i kazal powtorzyc... nastepne wyniki juz byly inne...raz nie bedac jeszcze w ciazy tez tak mialam i faktycznie badanie bylo robione dzien po tym jak wymiotowalam...

Z tego co ja wiem, to aceton w moczu pojawia się przy cukrzycy. Najlepiej skonsultuj to ze swoim lekarzem, nie ma co panikować na zapas.