Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolka8822122

zakaz Palenia!!!!!!

Polecane posty

Gość lolka8822122

co myślicie o zakazie palenia w barach który ma wejść 15? moim skromnym zdaniem to brednia

Gość u mnie w pracy juz wiedzą
że będzie zakaz i pewnie po wyborach tak zrobią, teraz cicho siedzą bo by stracili głosy.

Gość lolka8822122
to jest zwykły i bezczelny atak na wolność!!!!!!!!! krew mnie zalewa!!!!!!!!!!!

Gość lolka8822122
nie musisz chodzić do baru dla palących są takie w których jest wydzielona sala dla palaczy albo jest zakaz palenia w całym barze! a teraz w ŻADNYM barze nie będzie wolno palić!

Gość lolka8822122
a niby czemu?

Gość PRECZ Z EUROKOŁCHOZEM!
Zakaz palenia w barach to zamach na demokrację! Jakim prawem państwo ma narzucać prywatnym właścicielom lokali co u nich wolno a co nie?! Dziś zakazują palenia w barach a jutro co? Zakażą podawania w lokalach gastronomicznych tłustych posiłków bo niezdrowe? A po jutrze co? Będą nam mówić jak mamy się ubierać? Wiem że zaraz odezwą się niepalący zwolennicy zakazu. Więc powiem wam tylko tyle że nikt do cholery nie każe wam wchodzić do lokalu w którym się pali! jak wam nie odpowiada jakiś lokal to znajdźcie sobie inny! Przebywanie w danym lokalu nie jest jakimś pieprzonym obowiązkiem!

Levviatan ja też jestem wolny i nie chce aby mnie ktoś truł paląc przy mnie Nie chcesz. Więc po jaki chuj wchodzisz do lokalu w którym się pali? Nie będziesz kretynie mi mówił co mi wolno robić W MOIM DOMU, jak ci się nie podoba że palę to kutasie nie wchodź do mojego domu! Jak ci się kutasie nie podoba że WŁAŚCICIEL lokalu pozwala na palenie w nim to tam debilu nie wchodź! Nie będziesz kutasie ludziom narzucał co mają robić a co nie u siebie!

Gość dsgdshdsdhh
A ja jestem nie palący i się nawet cieszę :) chociaż to troch mało demokratyczne,a przecież podobno żyjemy w państwie demokratycznym. Ale jak dla mnie to ok :P

Gość lolka8822122
Panie anty euro zgadzam się, przecież sól to ,,biała śmierć", ale lepiej nie podpowiadać bo jeszcze wpadną na pomysł ,,solnej akcyzy". to mi wszystko mocno śmierdzi ,,wielkim Bratem"

Gość lolka8822122
ja chyba tez po 15 zaczynam mini prywatny bojkot. Nie wyobrażam sobie piwka bez papieroska, wszak ,,alkohol lubi dym"

Tu nie chodzi o prawo do papieroska do piwka! Tu chodzi o ograniczanie naszej wolności! TO JEST ZAMACH NA DEMOKRACJĘ! Równie dobrze państwo może wydać nakaz że wszyscy mają pomalować ściany w swoich sypialniach na niebiesko!

Jestem za zakazem i ciesze sie ze wejdzie on w zycie takze w Polsce( w innych cywilizowanych krajach juz jest) przeciwnicy- mozecie skomlec ile chcecie, i tak nie zmienicie tego zakazu:p I wezcie prosze nie wyskakujecie z prawami czlowieka, bo ten argumet jest przezabawnie glupi:p

Mam nadzieję że ta ustawa trafi do Trybunału Konstytucyjnego i tam upadną pomysły zakazywania palenie w PRYWATNYCH lokalach!

Gość lolka8822122
ależ oczywiście że tu chodzi o wolność obywateli! to prawda

I fakt - co mnie obchodzi, że ktoś nie pali? To niech idzie do klubu dla niepalących. Każdy właściciel powinien sam decydować o profilu swojego klubu. Jak przecież narzekają irlandzcy przedsiębiorcy w tej branży. Kiedyś nawet w kinach palono:o

Oblubienica- pewnie obraz sie na wszystkie puby o siedz w swoich oparach w domku:p

Gość dyrektor dyrektore
tu nie chodzi o konsumentow! tu chodzi o ludzi ktorzy tam pracuja,po paru latach zaczynaja chorowac i chca wysokie odszkodowania :D na zachodzie juz to przerabiali,w Anglii to byla obraza! i co? chodza dalej i pala na zewnatrz! dlatego czesciej choruja,bo pala na deszczu i mrozie! przyzwyczaicie sie:D co do soli i cukru,to jedzac to obok drugiego czlowieka jednak go nie trujesz! juz to przerabialismy:D

Gość lolka8822122
a po co ma iść do pubu jeżeli nie może w nim zrobić czegoś co lubi czyli zapalić fajki do piwa?np. dla mnie juz lepiej umówić się ze znajomymi w domu.

"tu chodzi o ludzi ktorzy tam pracuja,po paru latach zaczynaja chorowac i chca wysokie odszkodowania " NIKT NIKOGO NIE ZMUSZA do pracy w takich miejscach! Jak się idzie tam do pracy to się wie czym to grozi!

He he...dziekuje za zyczenia...:p niedlugo moje imieniny, wiec przyjme twoje serdeczne zyczenie (raczej plucne , jesli jestesmy juz przy organach) ogolnie to juz widze jak rozpatruja wasze wnioski o pogwalcenie praw czlowieka:) wzruszajaca jednosc nalogowcow

Gość lolka8822122
dyrektor dyrektore podejmując jakąś prace musisz liczyć się z ryzykiem, od tego mamy rozum. i nie przesadzajcie z tym wszędobylskim dymem na ulicach tez kiedyś nie paliłam i jakoś nie czułam wszędzie dymu, no bez przesady.

sala dla niepalacych? smiech na sali. przepraszam bardzo ale czy dym z fajek w magiczny sposob zatrzymuje sie przed wejsciem na taka wlasnie sale? oczywiscie, ze nie i dlatego zgadzam sie z tym zakazem. nie mam zamiaru truc sie i smierdziec caly dzien popielniczka tylko dlatego, ze mialam ochote posiedziec w pubie.

Gość niepalacccyy
a ja wam powiem tak bardzo brzydko (sorry) jak jeszcze paliłem to laske kładłem czy to komus przeszkadza czy nie, w pracy paliłem na dworku pod oknem niepalacych mieli jakies wąty a ja to mialem głeboko, sąsiad nademna jak paliłem na balkon ie miał wąty zawsze moja odpowiedz była jedna zamknij okno jak ci nie pasi

Gość dyrektor dyrektore
ale panstwo gwarantuje ze nikt nie bedzie truty przez drugiego czlowieka w miejscu pracy,nie? a gdzie stoja knajpy,puby? nie na panstwowej glebie? ludzie,w pieknej Kaliforni ktora nie zna chmur,nie wolno palic w miejscach publicznych i na ulicach! i jakos ludzie zyja:D

Gość lolka8822122
nawet jeśli są bary dla nie palących. A poza tym podkreślam tu CAŁY CZAS CHODZI O WOLNOŚĆ o to ze jeśli chce to mam prawo iść do knajpy gdzie wszyscy pala na umór i pewnego dnia zabije ich rak lub tam gdzie nikt nie pali i zyc sobie w zdrowiu! tu cały czas chodzi o możliwość wyboru która blokuje nam państwo. Bardzo boje sie narzucania woli państwa