Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kafeterianka252

ILE TO KOSZTUJE ??????????????????????????????????????????

Polecane posty

Gość okrutnica ze mnie
Julka, wiem że nie wiedziałaś, na wieś pewne informacje nie docierają.

Gość okrutnica ze mnie
Mam rodzinę i inne zajęcia, nie mogę zajmować się tylko uświadamianiem Ciebie.

Ja kupiłam wanienkę z "wbudowanym" termometrem i odpływem, spuszczałam wodę do wiaderka i nie musiałam dźwigać wanienki z wodą po schodach. Kup jeszcze herbatkę koperkową na kolki i zaokrąglone nożyczki do obcinania paznokietek.

Gość nie trzeba byc ze wsi
zeby nie kupowac termometru tylko trzeba byc debilem tak jak okrutnica ze mnie co nawet butelke z miernikiem ciepla :O jezuuu, jaka idiotka.

Gość fdeee
Kupiłam termometr, dzieciatko ma wrazliwszą skórę od nas, krótko go używałam,bo się "naumiałam" badać wodę ręką :-) a jeśli chodzi o ręcznik z kapturkiem, to nie polecam tych, które mają hafty na kapurku, bo przez to są sztywne. Ja kupiłam na allegro i naciełam się niestety.

Gość okrutnica ze mnie
Skoro stać mnie na dziecko, to i stać mnie na butelkę z miernikiem ciepłoty, stać mnie na termometr do mierzenia temperatury wody i stać mnie na termometr do sprawdzania czy dziecko ma gorączkę. No ale przecież wy możecie ręką wybadać dotykając malucha (czy aby jest rozpalony) żeby wiedzieć czy dziecko dostało gorączkę. Hahaha, ehh mamusie mamusie. Zaraz przeczytam że po co komu wanienka z odpływem, że to niby taka ciężka jest z wodą w środku, albo po co w ogóle wanienka, przecież macie w domu miski, to po cholerę wyrzucać pieniądze :D

nie rozumiem jednego dlaczego osoby ktore np maja zle doswiadczenie z termometrami badz nie chca ich kupic zaraz sa zwyzywane od ludzi ze wsi ? :O jedna kupi druga nie kupi proste

Gość okrutnica ze mnie
To żart że są ze wsi, na wsi już nawet ludzie tak nie postępują. Po prostu po to jest postęp, aby korzystać z jego dobrodziejstw :)

Gość okrutnica ze mnie
Nikt mnie nie przekona, że choć można pisać pracę magisterką odręcznie, lub na maszynie, to tak jest lepiej, niż korzystając z komputera.

Gość kajaS 45552
LUDZIE!!! O KURWA O CZYM WY DYSKUTUJECIE??? O TERMOMETRZE ZA 5 ZŁOTYCH??????? BO JAGODA IDIOTKA ZACZELA DEBILNY TOPIK W WY JAK TAKIE SAME WARIATKI JAK ONA GO KONTYNUUJECIE?????????????? JEZUUUUUUUUUUUUUUUUU..........................LITOSCI!!!!!!

Gość okrutnica ze mnie
Kaja coś taka nerwowa? My tu tylko spokojnie dyskutujemy i wymieniamy się doświadczeniem :P

W moim mieście w sklepie wanienka 11 zl gabka 11 szczotka 7 w komplecie z grzebyczkiem termometr 7 kosmetyki mydelko bambino i oliwka bambino, razem 12 zl, do tego sudocrem w razie odparzen 25 zl i nie swiruj z innymi kosmetykami. tak Ci powie tez kazdy lekarz albo polozna. nozyczki 9 zl gruszka 6 pieluchy tak jak pisaly inne dziewczyny kocyk polecam taki 20 zl ale jaki sliczny;) http://allegro.pl/sliczny-puszysty-kocyk-mikrofibra-76x102-cm-bobas-i1297529119.html recznik 20 zl sztuka smoki od 3 do 20 zl, zalezy jaki wybierzesz kombinezon roznie...

nawiązując do kosmetyków, nie szalej bo nie wiesz czy nie urodzisz alergika i po co Ci potem wyrzucone pieniądze skoro będziesz musiała zmieniać firmę? próbowałam oilatum i balneum i moja mała łuszczyła się jakby skórę gubiła. wszystko zależy od malucha, a dokupić coś to chwila moment. Co do gąbki jest to siedlisko bakterii ale alergie biora się z trzymania w jałowych warunkach, gąbkę możesz sparzyć , wymieniać często, zresztą wg mnie to duża wygoda przy kąpieli malucha . Córka ma 7 miesięcy i dopiero odstepuję od gąbki bo sama siedzi już w wanience;)

Gość Kafeterianka252
może ktoś, coś doda?

Gość kto jeszczeeee
reczniki z kapturkiem - rewelacja a jagoda sie nie zna, gBKA - LEPSZA MYJKA.

Gość MinoriA
"okrutnica ze mnie Nikt mnie nie przekona, że choć można pisać pracę magisterką odręcznie, lub na maszynie, to tak jest lepiej, niż korzystając z komputera." Poczekaj aż twoje dziecko pójdzie do szkoły, i generalnie w gimnazjum są takie pomysły, że do napisania od cholery a pani wymyśla że dziecko ma pisać ręcznie bo tak jest lepiej. W podstawówce owszem. I wtedy ty spróbuj przekonać nauczycielkę jak dziecko nie będzie chciało pisać takich prac.

Gość kto jeszczeeee
A JA KUPILAM WANIENKE DUZA ZE STOAJKIEM - DOSC DROGA - WYGODA, TERAZ JAK MALA MA 20 MIESIECY NADAL JEJ UZYWAM, BO NA WANNIE MAM PODSTAWKE I NIE MUSZE SIE SCHYLAC:) TERMOMETR KUPILAM ZA 300ZL BEZDODTYKOWY- I NIE POLECAM, BO MNIE DENERWUJE

Gość abrakadabraczaryimagia
Kup wszystko na allegro,ja tak zroiłam i byłam zadowolona.Znajdź takiego sprzedającego,który bedzie miał w ofercie wszystkie rzeczy.Znajdź np.pieluszki, i pstryknij na "pokaż inne przedmioty kupujacego".Wszystko bedzie taniej niz w sklepie i przesyłka sie zwróci.Dlaczego chcesz tak mało pieluszek?Ja miałam 20 sztuk (paczka 10 sztuk/20 zł) i kilka flanelowych (do podkładania pod buźke,do osuszania po kąpieli,sa bardziej delikatne) a potem jak mały miał kilka miesiecy,znowu paczke dokupiłam.Naprawde sie przydają,dziecko czesto ulewa,wycierasz buzke po jedzonku,ząbkuje i się slini itp.).Zamiast gruszki faktycznie FRIDA,pediatrszy nie zalecja juz gruszek bo podrażniają delikatna śluzówke noska podczas czyszczenia).Ręczniczki z kapturkiem jak najbardziej,najlepiej jeden,bądż nawet dwa w wiekszym rozmiarze,100 cm,z tym ze sa droższe,min.30 zł), małe od 20 zł.Dziecko szybko rośnie a lepiej dobrsze owijac maluszka.Do dodatkowego osuszania nam sie sprawdziły własnie pieluszki z flaneli.Smoczek tez kup, najelpiej 2 róznych firm,nawet takie maluchy maja własne upodobania;)Wanienka-odrazu większy rozmiar,zeby po 2 miesiacach nie trzeba było kupowac wiekszej,koszt ok.35zł.Termometr do wody,jak najbardziej!dopiero po jakims czasie dochodzi sie do wprawy i mona lac wode"na łokiec"-ok.5 zł.Szczoteczka i grzebyk-5-6zł.Z kosmetyków,albo odrazu emolienty-płyn do kąpieli, wtedy nie trzeba zadnego mydła używac.Na początek jednak wystarczy parafina lub oliwka -dodajesz do kąpieli) i mydełko (dobre jest bambino,z tej firmy sa tez inne kosmetyki,tanie i naprawde dobre).Sudocrem-na odparzenia i ogólnie do pupy,około 25 zł-w zaleznosci od wielkosci.Szamponu zaczniesz uzywac pozniej.Jak kupujesz kosmetyki to staraj sie kompletowac jedna firme,zawsze łatwiej wyeliminowac alergen.Proszek d prania dla dzieci (chociaz to raczej niekosmetyk;),ale musisz przeprac wszystkie ubranka dla noworodak).Termometr elektr,-juz od ok.20 zł.Ze 3 paczki róznych pieluszek jednorazowych dla nworodków,zeby zobaczyc które słuza najlepiej???boze takich rzeczy jest naprawde odgroma!!!!długo by wymeniac.Kocyk dostaniesz juz za 30 zł.Przescieradło do łozeczka z gumka,20 zl (ze 2 conajmniej musisz miec) no i oczywiscie pościel;)sama przyjemnosc kupwania tych rzeczy ale i wydatek