Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chore dzidzi

problemos

Polecane posty

Gość chore dzidzi

moja znajoma urodziła dziecko, przez cc miała zaplanowana, dziecko było ułozone miednicowo, i urodziło sie z krzywymi nogami podwinietymi tak jak by po turecku siedziałoi miało 46 cm dł, a do tego nie umie jesc jest karmione sada, urodzila dzidzi za granica, Chodzi o to ze lekarze powiedzieli ze dziecko bedzie karłem, czy to jest mozliwe co myslicie na ten temat, dotego dziecko ma b.maly nosek i problemy z oddychaniem, co o tym myslicie, znacie sie cos, poniewaz chce ja pocieszyc a nie wiem jak, sama mam core o 3 miesiace starsza od jej dziecka

Gość laska bez wyobraźni
ile ty masz lat ? 15 dzidzi ? czy kiedykolwiek widziałaś noworodka ? gdybyś widziała tobyś wiedziała że takie ułożenie nóg jest fizjologiczne i z czasem sie zmienia co do małego nosa ? chyba nie to jest wyznacznikiem karłowatości bez badań genetycznych czy innych badań na podstawie nosa nie da sie określić czy dziecko jest karłem gdyby miało jakiekolwiek wady genetyczne najprawdopodobniej były by już stwierdzone przy usg

Gość chore dzidzi
WIEM ZE DZIECI MAJA TAK UŁOZONE NOGI ALE TO DZIECKO MA TAK ZE AZ NA BRZUCH WCHODZA, JAK DWA BANANY, KURDE NIE UMIEM WYTŁUMACZYC,I PALCE TAK JAK BY SPŁASZCZONE, ONA CZEKA NA WYNIKI, A JA Z NIA, ALE CHCE WIEDZIEC CZY TO MOZLIWE

Gość maori haka
widziam taki rozstaw nog przy ulozeniach miednicowych i przewaznie sa korygowane ortopedycznie szynami, a potem jest ok. ale dzieci poza tymi nozkami sa zdrowe, a z tego co piszesz dziecko kolezanki ma duzo wiecej wad skoro mie moze samodzielnie jesc ani oddychac (o ile nie jest wczesniakiem - bo u wczesniakow to normalne). o karlowatosci przesadza wynik badania genetycznego i cechy fizyczne (zwiazane z budowa ciala) rozpoznawalne przez specjalistow