Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadia ka 24

Uderzenie i ból głowy, pomózcie mi!!

Polecane posty

Gość nadia ka 24

Jakis czas temu w pracy uderzyłam się w tył głowy, nic mi nie dolegało po tym trochę mnie jednak kuła głowa w tym miejscu, uderzyłam się dość mocno spadła na mnie metalowa pokrywka. Co jakis czas jednak kuła mnie ta głowa z tyłu, bol był dość krótki ale strasznie bolesny. Zawsze przechodziło chociaż kręciło mi się w głowie podczas tego bólu. Od pewnego czasu (od paru dni) naokrągło boli mnie głowa, nawet tabletka (apap) mało pomaga. Niewiem czy to zwykła migrena mam wątpliwości, ale nie chce niepotrzebnie udawać się do lekarza bo pewnie skieruje mnie do szpitala a za niedługo kończy mi się umowa i będe sie starać o przedłużenie. zastanawiam się bo to może z nerwów, bo mam ostatnio nerwową atmosferę w pracy. Niewiem już co robic tyle samo za co i przeciw, ociągam się z wizytą u lekarza nie chce być postrzegana za hipohondryczkę.

Gość nadia ka 24
up

Gość golciaa
powinnas niezwlocznie udac sie na tomografie mialam podobny przypadek

Gość golciaa
to moze byc zagrazajace twojemu zyciu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! idz do lekarza domowego powiedz co sie stalo i popros o skierowanie na tomografie komp. i dzialaj kobieto bo moze to sie zle skonczyc

Gość golciaa
powinnas dostac od razu do szpitala skierowanie na to badanie to trwa zaledwie 5min i wynik tez dostajesz od razu do reki takze nie trzeba lezec w szpitalu ...idz dziewczyno bo czas gra teraz na twoje zdrowie

Gość golciaa
bede apelowac do ciebie idz na badania kobieto bo moze to sie zle skonczyc prosze:)

Gość oh no
duza mozliwosc: jak ci sie kreci w glowie po uderzeniu glowy, to tkanka mozgowa ci spuchla. Problem z tym jest, jak mozg czlowiekowi puchnie, to nie moze nigdzie isc, bo kosci czaszki to uniemozliwiaja. Wtedy to spuchniecie powoduje cisnienie, i inne tkanki muzgowe pekaja, i w koncu sa wylewy krwi z tych zlamanych komorek, i smierc. Czasami to zabiera pare dni, czasami mniej, ale jak sie w glowie kreci to zawsze warto zbadac, zanim nieodwracalne zniszczenie jest. nie mowie ze tak z toba sie dzieje, bo inne mozliwosci tez sa, ale ja bym z tym sie nie bawil i pytal na internecie. ja bym lecial na przeswietlenie mozgu.

Gość nadia ka 24
Chodzi o to że to stało się pare tygodni temu, a ja dfopiero teraz czuje ból . Może to poprostu z nerwów... Mąż tez mówi żebym szła do lekarza. Ja raz tak miałam i nic mi nie pomogli, uderzyłam sie w głowę kiedys jak myłam samochód o drzwi był wtedy wiater, straciłam przytomnosć i zrobili tylko rtg żadnej tomograffi i stwierdzili że ok, pozatym ja jestem po gruczolaku przysadki

Gość golciaa
to ze sie udezylas lub cos bardzo cie uderzylo w glowe nie zawsze powsztaje tak zwany guz czy siniak lepiej by bylo gdyby to byl wielki siniak na glowie tzw guz ,bo krew kumuluje sie wlasnie w ten czas pod skora i samo z czasem schodzi ,jesli w twoim przypadku bylo byc moze inaczej ,tak jak umnie ,po uderzeniu ,to krew kumuluje sie wewnatrz czaszki czego powodem sa bole glowy zawroty itp prosze cie idz po skierowanie na tomografie

Gość nadia ka 24
Niewiem już co robić, ja naprawdę nie chce dom szpitala mam juz tego dosc - dość szpitali. :(

Gość nadia ka 24
właśnie pamietam że dziwiłam się że nie mam że nie zrobił mi się guz a ja przeciez dosc mocno się uderzyłam, za pierwszym razem to miałam wielki siniak na czole i krwawiącą ranę

Gość golciaa
nadia ka 24----z tego co sie orietuje to jakas lagodna odmiana nowotworu moze sie myle ,ale idz kochana na tomograf i bedziesz miala glowe spokojna ze nic ci nie dolega i nie mozesz wiazac choroby z przypadkowym uderzeniem ,bo to jednak glowa po czasie moga wystapic rozne oblawy,ja jak szlam to czulam sie jak pijasna glowa tez bolala ale nie zawsze wolalam sprawdzic bo balAM SIE TETNIAKA PO UDERZENIU ALE NA SZCZESCIE JEST WSZYSTKO OKJ

Gość golciaa
nadia ----jesli jest uderzenie mocne i otwarcie sie skory czyli pekniecie to dobrze bo krew ma ujscie i wyleci ,gorzej tak jak wspomialam gdy siniak jest slaby czyli obolale miejsce a krew wewnatrz sie gromadzi ,to samo przez sie mowi ze bedzie czy jest cos nie tak,ale wykryc moze to tylko tomograf nie rtg czaszki

Gość golciaa
nadia ka 24-----przepraszam ale musze uciekac z forum ,kobieto idz do lekarza i nie patrz na nic...zycze zdrowia :)

Gość Honorata

Niestety pogoda ostatnio sprzyja upadkom na śliskich chodnikach itd. Moja mama ostatnio upadła i poleciałyśmy szybko na Piwną 22 zobaczyć czy nic złamanego nie ma, bo nie chciała jechać na sor. A tam szybko i sprawnie zrobiłyśmy zdjęcie rentgenowski świetnej jakości i tego samego dnia był opis, więc można było spać spokojnie. Tu ich znalazłam praktyka.info.pl. Jak ktoś potrzebuje w Krakowie to polecam.