Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klopot klopottt

odprawa. Kiedy sie nalezy???

Polecane posty

Gość klopot klopottt

zostalam zwolniona z pracy poniewaz wracala osoba z urlopu macierzynskiego, umowe mialam na czas okreslony z dwutygodniowum okresem wypowiedzenia( na ktorym obercnie jestem) dostalam wypowiedzenie bez podania przyczyny.....czy nalezy mi sie odprawa??? ktos sie orientuje?

Gość skonczyla ci sie umowa
i tyle. Jesli byla na czas okreslony to nie trzeba podawac przyczyny. Odprawa cie sie nie nalezy.

jest bez podania przyczyny bo to nie umowa na czas nie określony to raz, dwa twoja odprawa to właśnie to wypowiedzenie 14 dniowe, w którym powinnaś jeżeli masz wykorzystać urlop wypoczynkowy.

Gość klopot klopottt
umowe mialam do maja 2011 wiec nie skonczyla mi sie, tylko zostalam zwolniona...w dodatku bylam pracownikiem najduzszym stazem...kolezanka ktora wraca z macieynskiego pracowala krocej niz ja...

Gość klopot klopottt
to akurat wiem ze nie musze podawac przyczyny jak jest umowa na czas okreslony, zreszta nie o to pytam tylko czy mi sie odprawa nalezy...sama sie nad tym nie zastanawialam ale kolezanka mi powiedziala ze chyba mi sie nalezy. w firmie pracowalam prawie 4 lata....

jeśli byłaś zatrudniona na zastępstwo i na taki warunek się zgodziłaś w umowie to moga ci odprawy nie dać... ale w przypadku zwolnienia na umowie na czas określony przed upływem terminu w umowie to odprawa ci sie należy... pracodawca musi podac przyczynę zwolnienia!

Gość klopot klopottt
jaka Hrabianka, napisalam ze mam taki staz pracy...jezli chodzi o odprawe to czuytalam ze po 2 latach pracy nalezy sie 2 miesieczne wynagrodzenie(odprawa) i to napewno nie jest to 2 tyg. wypowiedzenie. bo za ten okres normalnie dostane pol swojej normalnej wypłaty.... jesli byu mi sie nalezala to dlaczego mam nie skorzystac???

ja niby byłem zatrudniony na zastępstwo... miałem umowę do końca 2011 roku a zwolnili mnie w styczniu 2010 z powodu: "redukcji zatrudniea wywołanej restrukturyzacją firmy" oficjalnie nieoficjalnie to dlatego, że kierownik miał kogoś na moje miejsce na kim mu bardzo zależało... dostałem odprawę za 3 miesiące, chociaż miałem tez 2 tygodnie wypowiedzenia! pracowałem 5 lat bez 2 tygodni!

Gość klopot klopottt
nie mialam umowy na zastepsto, tylko normalna umowe o prace z mozliwoscia 2 tyg. wypowiedzenia. ale przyczyny na pismie nie dostalam tylko ''ustna'', poza tym rozwiazanie umowy dostalam faksem...

Gość klopot klopottt
no i dalej nie wiem....wypowiedzenie konczy mi sie z dniem 13 listopada po tym czasie chyba juz moge zapomniec, nawet jesli mi sie nalezy...a z tych przepisów prawnych nie rozumiem nic..tam jest tak wszystko zakrecone....jedni mowia ze mi sie nalezy inni ze nie.....

Gość klopot klopottt
najgorsze jest to ze to byla fajna praca, lubilam ja, mialam blisko, fajni ludzie....i chuj nie wiem d;laczego postawili na mnie, dostalam nawet wyroznienie za prace i dodatkowa premie za to ze wyroznialam sie we wspolpracy...a teraz nagle zwolnienie...szok

klopot klopottt najgorsze jest to ze to byla fajna praca, lubilam ja, mialam blisko, fajni ludzie....i ch*j nie wiem d;laczego postawili na mnie, dostalam nawet wyroznienie za prace i dodatkowa premie za to ze wyroznialam sie we wspolpracy...a teraz nagle zwolnienie...szok Bo koleżanka wracała z macierzyńskiego, proste.

idz do urzedu pracy powinni ci pomóc prawnie w tej sytuacji... faksem wypowiedzenie? przeciez wypowiedzenie musisz podpisać! faksem to ci mogą zyczenia wysłać na imieniny!

Gość klopot klopottt
no wlasnie...faksem....ale nie podpisalam tego...

Gość klopot klopottt
ladaco to wszystko o czym piszesz....ja o tym wiem....