Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adrianna lima

Od którego roku życia kobieta jest dojrzała?

Polecane posty

Gość adrianna lima

Tylko nie robić se jaj że od 13 :o Choć w dzisiejszych czasach być może... :(

Gość adrianna lima
moze sprecyzuje słowo "dojrzała", bo niektórzy myla z "przejrzała". chodzi mi raczej o to, od kiedy kobieta jest dorosła, jest kobieta a ne dziewczyna

Gość adrianna lima
emocjonalnie i fizycznie. jako całość.

Gość Romek Polański
Ale trzynaski są naprawde dojrzałe! Tylko przed spożyciem trzeba nimi trochę wstrząsnąć :classic_cool:

Gość allka
nastolatki są już dojrzałe fizycznie, emocjonalnie jakieś 10lat później ...

Gość Happyman 909090
od pierwszego orgazmu

Gość adrianna lima
aha :o dziekuje za odpowiedzi :o

Gość dojrzalam mmmmm
dopiero majac 22 lata, poczulam sie w 100% odpowiedzialna, swiadoma swej wartosci, atutow i wad kobietą;) jestem juz w pelni swiadoma swojej kobiecosci, z tej fizycznej strony a takze emocjonalnosci - choc z emocjami, nie do konca sprecyzowalam, swoich potrzeb. Ale jestem swiadomą siebie kobieta, teraz. to co dawniej wydawalo sie problemem, kompleksem, niezdecydowaniem, niepewnoscia, poszlo w dal. skupiam sie na tym co wazne, co mnie cieszy inspiruje i napedza, ave.

Ja mam osiemnaście. oczywiście jest różnica, między tym co w gimnazjum, a tym co teraz. Ale dojrzała to się jakoś niespecjalnie czuję. I nikt mi nie wmówi, że 14 jest już dojrzała emocjonalnie, jak dla mnie to dopiero po 20 wychodzi dojrzałość.

Gość ja mam 20 l. dawniej lubilam
sie napic, dobre imprezki,naprawde szalone. Teraz mam jakis przełom, na imprezach, tylko drineczek i staram sie zachowywac, wstydze sie dawnego postepowania. Nawet piwa w sklepie sie wstydze kupic, bo wydaje mi sie, ze kobiecie nie wypada. Wydaje mi sie ze alkohol sprawia ze jestesmy idiotami, jak mozna sie dobrze bawic wiedzac, ze robimy z siebie idiotow.Dawniej umialam. Mysle ze dojrzalosc, to weryfikacja, swojego postepowania. Stajemy sie bardziej odpowiedzialne.Niektore dziewczyny sa dojrzale bardzo wczesnie, kwestia wychowania i charakter(k)u jak sądzę.