Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pola_12345

stan zapalny?

Polecane posty

od jakiegos czasu mam zmienioną wydzielinę.. uplawy sa bardziej geste, bialawe, czasem zoltawe. do tego swedzenie warg sromowych. najprawdopodobniej grzybica? sama nie wiem.. za tydzien jestem umowiona do ginekologa, to moja pierwsza wizyta i juz taki problem.. nie jestem dziewica, wybieralam sie tez miedzy innym po tabletki anty. tak jak mysle grzybica czy moze to byc cos innego?

Gość byc moze grzybica
nie martw sie, dobrze ze idziesz do ginekologa

Gość jhbjhb
to moze byc jakies zakarzenie bakteryjne, przy grzybic przewaznie masz biala serowata wydzieline , odczucie mega suchosci ktore powoduje swedzenie, kup sobie albothyl, a po albothylu lacotvaginal , gwarantuje ze infekcja przejdzie zanim dostaniesz sie do gina,

wydzielina jest wlasnie taka biala, serowata.... a nie wiem czy przejdzie do tej pory stosowalam jak na razie Clotriumazolum masc i kiedy swedzialo to pomagalo. ale w srodku pochwa jest caly czas jakby opuchnieta.. jest niezly problem z seksem, niestety. moj chlopak to zauwazyl ze jest nagle jakby ciasniej. i wlasnie od tego momentu obserwuje.. po kolei pojawilo sie swedzenie, raz wieksze, raz mniejsze opuchniecie no i ta biala serowata wydzielina. glupio sie przyznac ale zmagam sie z tym od ponad miesiaca i w koncu sie wybieram do gine, bo jak widac samo nie chce przejsc a Clotrimazolum nie pomaga. a ten albothyl co to takiego? lactovaginal wiem, slyszalam ze to paleczki kwasu mlekowe, ktore naturalnie powinny w pochwie znajdowac sie w duzych ilosciach .. i jeszcze jedno pytanie... jesli pojde do ginekologa czy przy badaniu zauwazy ze stosowalam jakies globulki czy cos. po prostu chce wiedziec, zeby potem nie bylo, ze lecze cos sama bez lekarza a tu trzeba przepisac cos innego.. :P przepraszam za tak moze glupie pytania ale to moja pierwsza wizyta bedzie ..

Gość jolkasamamta
Najprawdopodobnie masz grzybice.Niestety jest to ciezkie do wyleczenia ale spokojnie,Lekarz powinien pobrac Ci wymaz aby okreslic czy to napewno Candida ( drozdze) i zastosuje odpowiednie leczenie.Seria antybiotykow i bedze dobrze.Ja polecam Ci do mycia zel Pliva Fem do kupienia w aptece.Nie kap sie w wannie tylko szybki prysznic.Bedzie dobrze nie martw sie:-)

akurat wanny nie posiadam, więc to nie problem :) czyli mam rozumieć, że od razu na wizycie lekarz nie przepisze mi żadnych antybiotyków czy globulek? będę musiała przyjść na następną wizytę, jak będą wyniki tak ? moja koleżanka też miała taki problem i pani ginekolog bez badania przepisała jej globulki , Clotrizmazolum i jakiś lek doustny ; o

Gość Biolog1964
Trzeba było się nie puszczać puszczalska panno - Pola_12345- nie byłoby problemu. Okłamali cię w TVN i innych liberalnych mediach, że możesz robić co chcesz bez konsekwencji. Niestety konsekwencje przyszły i mogą być jeszcze większe. Żyj w czystości i nie puszczaj się z chłopakiem, który ma ze 4 takie puszczalskie jak ty a nie będzie problemów

nie wiem dlaczego ludzie na kafeterii są tacy złośliwi :) jakie niby masz podstawy panie/pani Biolog1964 na to by mówić, że jestem puszczalska? związek 3 letni i seks z jednym facetem to puszczalstwo, ciekawe twierdzenie ; )

mam nadzieję, że wypowie się jeszcze ktoś na ten temat i odpowie na moje pytanie, po to jest to forum :) i liczę na to, że będzie to odpowiedź bez żadnych złośliwości-bo one mnie kompletnie nie ruszają, tylko śmieszą :)

Gość Biolog1964
Jeśli nie macie ślubu to jesteś puszczalska

dziewczyny! jeśli macie facetów, nie mężów i kochacie się z nimi oznacza to jedno - jesteście puszczalskie. ciekawe czy wszyscy mają takie poglądy : )

Gość Biolog1964
Prawdziwe!

Gość Biolog1964
Nie nazywaj miłością tego puszczania się z obcym facetem, który nie jest twoim mężem

znam swoją i jego wartość. to że na papierze napisane będzie, że jesteśmy małżeństwem to będzie znaczyło, że mój facet nie będzie mi obcy? dzień przed ślubem dopóki nie będzie moim mężem - będzie obcym człowiekiem, a już po przysiędze nie będzie obcy.. ? ahaha. po 3ech latach ludzie nie są dla siebie obcy! obcy to ludzie mijani na ulicy każdego dnia. człowieku masz wąskie horyzonty, albo jakieś kompleksy :)

Gość Biolog1964
Ile grzechów w narzeczństwie tyle krzyży w małżeństwie. Zobaczysz. A skutki grzechu już ponosisz. Twój men pewnie przyniósł jakiegoś bakcyla od innej z którą też nie ma papieru. Sama go tego nauczyłaś, że tak można. Wychowujesz sobie POtencjalnego zdrajcę. Skoro ślub nie jest ważny to może sobie POszaleć, teraz też gdy coś ci dolega,

mój facet nie spał z żadną inną jestem tego pewna na 100% stanu zapalnego czy grzybicy można się nabawić w wiele sposobów (używanie tamponów, noszenie stringów, nawet zwykłe wyjście na basen) i wychowuje to się dzieci, nie faceta. chyba, że to ciebie tak żonka wychowała , to by wyjaśniało takie wąskie horyzonty... to że tobie się w życiu nie układa to nie znaczy, ze mnie facet zdradza i że coś jest nie tak : )

Gość agula8
hej-nie reaguj na prymitywne posty. osoby które je piszą nie mają w życiu nic ciekawszego do robotyi tylko czekają na Twoją odpowiedź, co oznacza ze się nimi przejmujesz.Co do problemu to z opisu wygląda jak infekcja grzybicza bo świąd i serowata wydzielina są dla niej charakterystyczne.Dobrze ze stosujesz clotrimalzol i lactovaginal-bo to odpowiednie środki do walki z infekcją jeszcze przed wizytą u lekarza.Nie musisz tego ukrywać przed lekarzem bo te leki są dostępne bez recepty-wieć można je stosować samemu. Lekarz przepisze Ci silniejsze środki.Dodatkowo możesz stosować dietę z mała ilością słodyczy i cukrów(bo to sprzyja grzybicy) a dużo ilości produktów kwaśnych.Po zakończeniu leczenia bierz sobie globulki provag przez jakies 20 dni -to wzmacna florę bakteryjna pochwy osłabioną po chorobię i leczeniu. O probiotykach pamiętaj też jesli czesto chodziśz na basen i obowiązkowo podaczas brania antybiotyku.A przed tabletkami anty proponuję zribić badania hormonalne.Pigułki anty sprzyjają niestety infekcjom.Powodzenia

Gość honzoalojzi
a co to sa globulki provag??? provag ma chyba kapsulki (btw lepsze lacibios femina). a globulki to dopochwowe sa. generalnie ja bym polacala posiew przed leczeniem infekcji a przed dobraniem anty badania hormonalne, zeby dobrze dobrać leczenie ;)

Gość panfilozof
Do Pola POszerzenie otworu nie POszerza horyzontów

ja mialam podobna sutuacje, objawy te same. Bylam u gina zbadal mnie i przepisal leki, wiekszosc dopochwowych ale i rowniez doustne jak i dla mnie tak i dla mojego faceta. Facet tez ma infekcje ale on tego nie odczuwa tak jak kobieta, a nawet nie ma zadnych objawow. Ta masc clotrimazolum tez mu przepisal. Mnie gin powiedzial ze to infekcja, jak narazie u mnie lepiej jeszcze jeden lek mam do wybrania, a i w czasie leczenie najlepiej zrezygnowac z sexu no chyba ze nie wytrzymasz to jedynie z gumka ;) powodzenia.

dziękuje bardzo za odp : ) hmm ale nie stosuje lactovaginal, jedynie smaruję Clotrimazolum ;) już w środę mam wizytę, mam nadzieję, że wszystko sie wyjaśni i z zapaleniem i z tabsami anty ;) a to, że facet też może mieć infekcję i tego w ogóle nie odczuwać to też wiem, mam nadzieję, że gine jemu też coś przepisze. dzięki Wam jeszcze raz za odp, bardzo bardzo : ))

Gość eeee tam
ja jestem dziewica i tez mialam grzybice po kuracji antybiotykowej, mozna sie tez tym zarazic, kozystajac z toalet publiczych, albo uzywajac mydla do podmywania... nie kochaj sie na razie z facetem, bo moze cie potem ciagle zakazac od nowa.

wiem wiem wiem :) dlatego podejrzewam, że to może być od tamponów lub noszenia stringów a to jest mój nieodłączny niezbędnik. no i facet dostał zakazik :) odkąd domyśliłam się, że mam zapalenie, kochaliśmy się kilka razy (niestety z gumką strasznie mi podrażniło i potem mnie szczypało) i teraz już od tygodnia zero seksu i w trakcie leczenia też nie ma opcji. jesteście kochane, dzięki za te rady !! :)

Gość agula8
"honzoalojzi a co to sa globulki provag??? provag ma chyba kapsulki (btw lepsze lacibios femina). a globulki to dopochwowe sa. generalnie ja bym polacala posiew przed leczeniem infekcji a przed dobraniem anty badania hormonalne, zeby dobrze dobrać leczenie " ciesze sie ze są strażnicy słownictwa na forum, tylko ze provag można zastosować zarówno doustnie jak i dopochwowo.Następnym razem dla ścisłości napiszę globulki-kapsułki provag.Pozdr

wczoraj byłam u ginekologa, badanie wcale nie straszne ;) babka zapisała mi globulki dopochwowe PIMAFUCIN, czy któraś z was stosowała go kiedyś już? :) a no i anty zapisała mi YAZ ;) na razie dwa opak.